Porsche - vse o sportovnich modelech

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
merlin
Porsche Expert

Re: Porsche - vse o sportovnich modelech

Příspěvek od merlin »

Inak som niekde cital ze prave pre masivne pouzivanie systemu Start/Stop sa bude pre celu EU predlzovat interval oranzoveho svetla na 5 sekund :p
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

To mi až tak nevadí, stejně občas vyrážim už na oranžovou, tak holt budu dál vyrážet na oranžovou. Mě by se spíš líbilo, když už se serou do semaforů, tak aby uzákonili i blikající oranžovou. Pár vteřin by svítila, poslední 2-3 blikala... Prostě tak, jak je to zavedeno jinde. Teď už by to pro mě osobně nemělo moc velkej přínos, protože její dýlku odhadnu a vim kdy brzdit a kdy ne, ale lidi s čerstvym řidičákem by třeba neflekovali na místě pokaždý, když uviději oranžovou...
TSs
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

merlin píše:Inak som niekde cital ze prave pre masivne pouzivanie systemu Start/Stop sa bude pre celu EU predlzovat interval oranzoveho svetla na 5 sekund :p
Nechápu sice proč, ale budiž... Aktuálně to mám v Touaregu a pokud to zapomenu náhodou deaktivovat, tak motor naskočí dřív než stihnu přendat nohu z brzdy na plyn...
BTW: když jsme v tématu Porsche, tak dneska jsem zastavil na křižovatce u ípáku, vedle mne zastavil Čejen, tak hodím očkem a ono to mělo na boku napsáno "diesel" - svět se definitivně v řiť obrátil ~x(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

rBOB: Skús natočiť video s tým, ako rýchlo to funguje, ak môžeš. To vypínanie začne až pri zahriatom motore, alebo to robí aj pri studenom?
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

řidičBOB píše:
merlin píše:Inak som niekde cital ze prave pre masivne pouzivanie systemu Start/Stop sa bude pre celu EU predlzovat interval oranzoveho svetla na 5 sekund :p
Nechápu sice proč, ale budiž... Aktuálně to mám v Touaregu a pokud to zapomenu náhodou deaktivovat, tak motor naskočí dřív než stihnu přendat nohu z brzdy na plyn...
To funguje u novych a dobre udrziavanych autach, jam mam rovnaku skusenost. Problem je ze EU pocita aj na neudrziavane "vraky" co budu mat Start/Stop system :D
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Tak jsem teď přečetl tohle o čtyřválci Porsche:
http://www.autoforum.cz/bleskovky/porsc ... 50-spyder/

Pokud by to bylo kolem 2,5l NA a 200-230k v autě menším (řekněme půdorys max. 4200x1730mm) a lehčím (řekněme do 1100kg pohotovostní hmotnosti) než boxster , se zadním pohonem, samosvorem a střechou z plechu, pak by to bylo něco fantastického. Ale těch pokud a kdyby je tam nějak moc. :-?
RWD
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

souhlas, neco takoveho by presne splnovalo me pozadavky na vikendovku. jak ale rikas, tech otazniku je prilis
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

brasci píše:rBOB: Skús natočiť video s tým, ako rýchlo to funguje, ak môžeš. To vypínanie začne až pri zahriatom motore, alebo to robí aj pri studenom?
Až když to je dostatečně zahřáté. Při studeném to nedělá. Moje zkušenost se start stop z touarega, je přesně taková jak píše bob. Než stihnu sundat nohu z brzdy a dát ji na plyn, tka už to je nastartované. Ale ten start stop nepracuje pořád, pokud je motor studenej, nebo si jel pilu, tak se po zastavení na semaforu nevypíná.
2.0i 107kW
Prasík
Řidič začátečník

Příspěvek od Prasík »

jak psal kdysi Hondaman, zážitek kdy jdeš kolem popojíždějící kolony aut a jedno ti každých 5 metrů chcípá a startuje a takhle neustále dokola, je docela vtipný, až trapný :D
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Z tohoto mam docela rozpacite pocity. Kdyz se nove 911 vezme oznaceni modelu na zadi, vyniknou ty obrovske lakovane plochy resp. jejich disproporce ke zmensenym zadnym svetlum. Mne se to tedy nezamlouva...

Obrázek
Obrázek
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Odpovědět