BMW Divize
Re: BMW Divize
Dnes jsem ridil nekolik novych trojek 320d a jednu 328i. Obecne bych rekl, ze rizeni na hovno, stejne tak turbo lag i auto/stop. Spickove byly naopak brzdy a elektronika (obzvlast bych vyzvedl head up display).
Dale jsem ridil 530d automat + M paket kde me strasne prijemne prekvapil motor ktery mel moc prijemny zvuk, az se mi tomu nechce verit ze nebyl nastaven reprem... Jelo to moc pekne a moc se mi libily moznosti nastaveni sportovnosti - rezimy, nejvyssi dokonce automaticky komplet vypl stabilizaci. Opet nadavam na rizeni.
Pak jsem ridil novou sedmicku 740d, podvozek byl silene spatny, houpalo se to jako kacena, motor auto totalne nezvladal, i s plnym plynem auto nejelo ani na rovine, jinak brzdy a interier supr.
Zaverem bych rekl, ze nova petka i trojka jsou velmi dobra auta avsak kvality svych predchudcu v zadnem smeru nedosahuji (mimo nektere elektroniky jako head up display a navigace). O nove jednice kterou jsem mel pujcenou na tyden jsem uz psal, tu hodnotim jako uplnou sr@cku.
Dale jsem ridil 530d automat + M paket kde me strasne prijemne prekvapil motor ktery mel moc prijemny zvuk, az se mi tomu nechce verit ze nebyl nastaven reprem... Jelo to moc pekne a moc se mi libily moznosti nastaveni sportovnosti - rezimy, nejvyssi dokonce automaticky komplet vypl stabilizaci. Opet nadavam na rizeni.
Pak jsem ridil novou sedmicku 740d, podvozek byl silene spatny, houpalo se to jako kacena, motor auto totalne nezvladal, i s plnym plynem auto nejelo ani na rovine, jinak brzdy a interier supr.
Zaverem bych rekl, ze nova petka i trojka jsou velmi dobra auta avsak kvality svych predchudcu v zadnem smeru nedosahuji (mimo nektere elektroniky jako head up display a navigace). O nove jednice kterou jsem mel pujcenou na tyden jsem uz psal, tu hodnotim jako uplnou sr@cku.
Sedmičce chybí V8 diesel...
Nemá někdo podobnou zkušenost? Po zimě jsem na E90 nahodil na zadní nápravu nové PZERO (na přední zůstaly už jednu sezonu jeté Micheliny PilotSport2) a zadní náprava(?) začala ve vyšších rychlostech (160+) plavat ze strany na stranu. Předchozí PS2 nebo zimní Nokiany toto nedělaly.
Chystám se na převážení kol a geometrii. Nějaké jiné typy?
Chystám se na převážení kol a geometrii. Nějaké jiné typy?
zkus si pohrat s tlakem, ubirej po 0.2 a zkousej, jak se to chova. u GY F1 jsem musel jit dolu o 0.4 atm a pak to prestalo
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
balance> uz mas pneu zajete? par set km svizne jizdy to vezme...
Re: Rikin
Sem vazne zvedav, jak na tom "slavnem" trojkovem zakladu postavi M aka F80. Snad to nebude jen poladena 335i s bodykitem a 4mi laufy na zadi. Preju BMW, at se jim to auto povede a ja pak sezenu levne nejakou jetou E92
Sem vazne zvedav, jak na tom "slavnem" trojkovem zakladu postavi M aka F80. Snad to nebude jen poladena 335i s bodykitem a 4mi laufy na zadi. Preju BMW, at se jim to auto povede a ja pak sezenu levne nejakou jetou E92
My next car is gonna be A///MAZING !
Na nových zadních mám zatím jen ~800 km ...Rikin píše:balance> uz mas pneu zajete? par set km svizne jizdy to vezme...
po 800 km by uz mely byt zajety.... obecne je tohle u BMW problem pokud se na kazdou napravu obuji jine pneu... ja s tim bojuju uz nekolik let, protoze predek a zadek se sjizdi jinak, kazda naprava ma jinej rozmer a nedaji se prohodit, potom vyrobci pneu kazdou chvili nejakej model pneu prestanou vyrabet, takze moznost na auto koupit podruhe stejne pneu nejde... a pak to plave ten tlak muze pomoct, kdzxy jsem to ted odfoukl, chova se to lip, ale kdyz jsou nekde vyjety koleje, tancuje to porad kankanbalance píše:Na nových zadních mám zatím jen ~800 km ...Rikin píše:balance> uz mas pneu zajete? par set km svizne jizdy to vezme...
takze nejjednodussi je zkusit ten tlak a kdyz to nezabere, koupit stejny predky, nebo tyhle rychle sjet a kouoit vsechny ctyri pneu stejnyho typu
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
rikin: strašný řízení má už facelift e90, zpoždění a bez citu...( proto chtěl kamarád ted a nedívím se takový ten přechodný model, novější motor ale ještě hydrauliku ) Nová trojka s pětka je na tom eště hůř?
troufnu si nesouhlasit.... měl jsem možnost přímého srovnání (přesednutí z jednoho auta do druhého) HD e91preface a ED (bez Active Drive!) e91poface (obě auta x-Drive: 330xDA MR2007 a moje 330ix MR2011): je tam rozdíl, ale téměř zanedbatelný.... a jestli se nepletu, tak 330i, kterou jezdí pj, je taky preface s HD (taky jsem měl možnost se s tím svézt), tam byl rozdíl citelnější (zadokolka, čili přední náprava bez přenosu výkonu na asfalt), přesto však ani zdaleka "strašný"....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.