BMW 3 F30

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Jenyk
Mistr volantu

Re: BMW 3 F30

Příspěvek od Jenyk »

To je myslím předepsaná vlastnost. Je-li start - stop namontován, musí být vždy po nastartování zapnutý. Rovněž jásám.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Konečně se mi podařilo dostat se k alespoň krátkému svezení s F30 s manuálem (dosud vždy automaty). Shodou okolností to byla nejslabší vůbec dostupná motorizace, tj. 316d, standardní podvozek i sedačky, 16" kola (kupodivu hliníková ;) ), z příplatkové výbavy snad jen parkovací čidla vzadu.

A musím říct, že to auto tak jak bylo až neuvěřitelně fungovalo. :-o Jasně že to moc nejelo, ale po městě a na úzké klikaté okresce to bylo pořád snesitelné a alespoň člověku nechyběl sportovní podvozek a sedačky. A naladění podvozku + řízení + naprosto skvělá ruční převodovka = svezení, které mě bavilo, motor sem nebo tam. V řízení je pořád alespoň trochu něco cítit a už do třetí zatáčky jsem si dovolil to auto poslat daleko rychleji, než bych sám od sebe čekal ;) Samozřejmě k hranici přilnavosti bylo ještě daleko, ale ta vyváženost byla krásně cítit... Doufám, že u čtyřválcových turbo-benzínů to bude stejné, prostě lehký předek. :-bd

Mám pocit, že za pár let se porozhlédnu po nějaké pěkné lehce jeté 328i s M paketem. :x
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

N20 je údajně tak bezcharakterní, že už rovnou můžeš vzít dýzl a aspoň ušetříš za palivo
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

To nemůžu říct, s N20 jsem jel v podstatě jen "jízdu zručnosti" na letišti, čili max. asi 60 km/h. Ale diesel mi do domu určitě nepůjde, už kvůli pomalejšímu zahřívání a těžšímu předku, o nemožnosti / nesmyslnosti vyšších otáček ani nemluvě.
Naopak proti (dobrému) čtyřválcovému turbobenzínu nic nemám, já mám turba rád a kupoval jsem si je už v době, kdy jich byla proti atmosférám menšina...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

já jsem na tu N20 docela zvědavý, ale nevim, kde se k tomu dostat
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

No, to nevím taky. V Česku prý se benzínové trojky prakticky neprodávají a kombinace benzín + manuál + zadokolka je asi stejně častá jako fialový jednorožec, hrající na foukací harmoniku. Rakousko na tom o nic líp nebude, zbývá Německo...

BTW: jen se mi znovu potvrdilo, jak dokáže i sebelepší automat (a ten osmikvalt ZF dobrý je) zničit požitek z řízení - s manuálem se mi to samé auto zdálo o 100% lepší.
Naposledy upravil(a) beaumont dne pát 06 pro 13:03, celkem upraveno 1 x.
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

hrozná doba toto
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

N20 neni takova traga, jezdit se s tim da. ale 3.0i R6 je proste absolutne jina liga. dokonce i 2.0TSI v RS je zajimavejsi motor nez N20 v 328i
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

no a to je ono, BMW má méně zajímavý motor než VW :)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

co sem měl možnost krátkého srovnání, tak i R36 v prassatovi je téměř ekvivalentní (projevem, zvukem, charakterem) R6 3.0i v mém 3er....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět