BMW Divize
Re: BMW Divize
Arnie: Pouzil bych asi jine slovo, ale s tim kam mirite v podstate souhlasim. Kdyz clovek radu let jezdi temer se vsemi auty, co se vyrabi, obycejne veci ho nenadchnou. Tim spise, ze i pokud jsou dobre, musi zit s vedomim, ze byvaly lepsi. Ostatne (trocha filosofie) obcas vzpominam na to, jakou clovek v mladi za komunismu dokazal mit radost i z docela obycejnych veci. Nove dziny, pekne boty, nejaka obtizne sehnatelna potravina. Tim nevolam po navratu nedostatku , ale je to zkratka podobny stav, to co mate bezne k dispozici Vam chte nechte zevsedni, i kdyz si toho vazite.
Mira: Njn, vratil bych cas o pet let zpatky - radost ze 130i hned a pak jeste cely rok (nebo alespon vetsinu z nej ). Ale zajimava auta porad jsou, jen bohuzel ne v tech vodach, ve kterych lovis...
Mira: Njn, vratil bych cas o pet let zpatky - radost ze 130i hned a pak jeste cely rok (nebo alespon vetsinu z nej ). Ale zajimava auta porad jsou, jen bohuzel ne v tech vodach, ve kterych lovis...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
pjanda: To je bohužel obecný jev, člověku zevšední tak nějak všechno a začne se nudit. Jaký to třeba byl parádní stav, když jsem se jako puberťák poprvé opil ze dvou piv Dneska se ožeru jako dobytek a řeknu si, hm a co jako ... zas nic novýho Teda nechci aby to vyznělo jako že pořád chlastám, ale to je první příklad, co mě napadl.
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
pjanda: Ta nadsazka, ze je to vlastne stejne jako oktavka, je bohuzel smutna "skororealita" Na konci bude "euroauto", tak jako mame europivo, eurobanany apod. Jako maly kluk jsem uz zdalky poznal jake jede auto, dnes ho musim nekdy i obejit, abych si precetl znacku V 90% je produkce zoufale amorfni a a nudna. Po vyzkouseni ruznych aut jsem nasel zatim jedine vychodisko. Jedno auto jako bezne, ale tam nehodlam priplacet premiove znacky, kdyz se slevaji do jednoho proudu i s beznou produkci. V porovnani vykon/cena/naklady jsem spokojen s OII RS 2.0 TFSI. Stejne s ni vetsinu dnesni "premiove" produkce prozenu. A na vikend neco ze "starsiho zeleza" pro radost. Ted jsem hodne pracovne zaneprazdnen, ale na podzim jdu do Z4 Coupe, dokud jeste jsou v dobrem stavu. A tu si budu uzivat a hyckat. Jeste, ze to "stare zelezo" zatim je Ano, nektera dobra auta zustali, bohuzel porsche, ferrari apod jsou mimo moznosti vetsiny populace.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Prejdeme na pozitivnejsi notu M3 GTP, jen lehce upravene provedeni PalmerSport pro zakaznicke okruhove akce (lehce odstrojene, jina aerodynamika, klec, ctyrbodove pasy, hasicí system... a pohon na LPG - vazne ), v akci na polookuhu v Bedfordu prave s jednim ze zakazniku.
Krom toho, ze to odstrojene zajimave zni se mi na tom libi instruktor (Pickuperovi se asi libit nebude ), rika vetsinou "throttle" a "power". Az tak dobre mu nerozumim, ale pokud rika i "mene brzdit", jsou mi to rady velmi blizke
Krom toho, ze to odstrojene zajimave zni se mi na tom libi instruktor (Pickuperovi se asi libit nebude ), rika vetsinou "throttle" a "power". Az tak dobre mu nerozumim, ale pokud rika i "mene brzdit", jsou mi to rady velmi blizke
Skanz3n
Skanz3n
A jinak dnes se jeste par rozumnych BMW koupit da, jakkoli se tak zrovna ted nemusi jevit. Nejsem zrovna fanda M3 E92, ale je mi jasne, ze za par let se bude vedle dalsi generace s turbomotorem jevit jako zazrak. Myslim, ze se bude prodavat tak jeste rok, nektere z edici jako je tato http://www.autoforum.cz/bleskovky/bmw-m ... a-cernota/ by hlavne kvuli upravenemu podvozku nemusely byt spatne. Nebo GTS Sedan, pokud ji nezabiji povinnym M-DCT, by nemusela byt zla...
Je treba se na to nedivat jak Mirek a byt v depresi z toho, "co jsem neudelal pred peti lety" Ale pristoupit k tomu tak, ze dnes jeste porad muzu udelat to, co nepujde udelat za pet let.
Nechci si hrat na vizionare , ale uz tak pred rokem a pul jsem napsal do supliku clanek o tom, ze automobilismus jak ho zname speje ke svemu konci. Dnes je jasne, ze k nemu opravdu dospel, budou jina auta, jine koncepce. Pokud tedy mate veci radi takove, jake jsou dnes nebo spise jake byly donedavna, je stale mozne si neco zajimaveho pro dalsi leta zachovat...
Je treba se na to nedivat jak Mirek a byt v depresi z toho, "co jsem neudelal pred peti lety" Ale pristoupit k tomu tak, ze dnes jeste porad muzu udelat to, co nepujde udelat za pet let.
Nechci si hrat na vizionare , ale uz tak pred rokem a pul jsem napsal do supliku clanek o tom, ze automobilismus jak ho zname speje ke svemu konci. Dnes je jasne, ze k nemu opravdu dospel, budou jina auta, jine koncepce. Pokud tedy mate veci radi takove, jake jsou dnes nebo spise jake byly donedavna, je stale mozne si neco zajimaveho pro dalsi leta zachovat...
Skanz3n
Skanz3n
v pátek jsem si na Tebe vzpomněl... jezdil jsem celej den s kombíkem, neuvěřitelně mě to nudilo, nebavilo a zabavoval jsem se úvahama nad zpoplatněním teleportace... dojel jsem domů, pojedl jsem, dal sprchu, uběhlo 15 minut a byl jsem si s drobátkem prodrandit hostýny.ExFun píše:Jak jsem napsal - lidi velmi často "rádi řídí" proto, že raději mají osud ve svých rukou než v rukou kamaráda. Pokud toto odfiltruješ, tak zase tak moc opravdu rádo řídících nezbude.
tedy ano kombinace teleportu a splašených trubek by byla ideál. Občas si i s passatem střihnu Kroměříž - Vyškov po staré... nulový provoz, nový povrch, několik zajímavých zatáček.
ale celkově mě povinnostní řízení sere svou časovou náročností a únavností. A když se někam jede, tak si to fakt raději odřídím, dnes mě vezla kamarádka a vzpomínal jsem jak je ten otec náš.
Slow and serious
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
No nanestastie niektory z nas este nezazili ten pocit ist si pre svoje nove vysnivane auto...ano este by som si vedel vybrat, no ked pozeram na ten trh s autami tak sa stale zuzuje vyber a aj samotne auta ktore maju nieco do seba sa pomaly delia len na dve skupinky, na mnoha milionove supersporty(kiez by som bol jednym zo 600 kupcov GT3 4.0 ) alebo kusovky pre extremnejsiu naturu (Singer 911, Eagle E-Type, Caterham a spol) a viem ze sa to bude este viac zmensovat, az sa mozno nikdy nedozijem kupy niecoho z coho by som mal vyslovenu radost...
No do poslednej chvile budem verit, ze sa to nejak vsetko raz zobudi a bude o co stat v tych showroomoch...
No do poslednej chvile budem verit, ze sa to nejak vsetko raz zobudi a bude o co stat v tych showroomoch...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Optimismus je pekna vecSnowman000 píše:No do poslednej chvile budem verit, ze sa to nejak vsetko raz zobudi a bude o co stat v tych showroomoch...
Ale jinak Vam rozumim. Zrovna vcera jsme se jinde s par znamymi bavili o tom, ze muzeme byt vlastni radi, ze jsme to jeste zazili. Zaroven je to ale depresivni, nebot nepoznat lepsi, horsi stav by me netrapil
Skanz3n
Skanz3n
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja som stastny, ze som aj ja zazil a myslim ze este zazivam dobu kedy je o com snivat (cim dalej asi bohuzial len snivat). Skor mi je luto dalsej generacie na ktorej sa raz budem podielat asi aj ja a bude im to pripadat strasne divne vsetko, co sme mali a co sme dokazali obdivovat, iked oni si najdu zase nieco ine dufam
No ja osobne si planujem jednu spomienku nechat v garazi
No ja osobne si planujem jednu spomienku nechat v garazi
Naposledy upravil(a) Snowman000 dne sob 11 čer 20:50, celkem upraveno 1 x.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
a mně je to jedno, jak příjde doba koupím si něco, co "se bude" řídit samo a na víkendy splašený trubky.
ideálně to první s řidičem, protože obecně nejsem dobrý řidič, když jezdím tak, že mě to nezaměstnává... což je po mně slepě vyžadováno různými institucemi tohoto státu.
a pokud věci půjdou jak by měli, tak se velkého ježdění zbavím úplně a pak si třeba budu moct nechat jen něco na styl splašený roury... ale zas je škoda, že si nebudu moct pořídit něco tak praktického a zábavného jako byla 130i nebo Z3c (to auto je pravé CC coupe combi) no a nevím jak by to bylo s celoročním provozem něčeho ala caterham.
k tématu když má Z3c trochu ošoupanou kůži na sedadle řidiče kolik tomu autu tipnout? Je tam nějaká echt bytelná buvolkoža nebo něco citlivého co je po 50tkm ošoupané?
ideálně to první s řidičem, protože obecně nejsem dobrý řidič, když jezdím tak, že mě to nezaměstnává... což je po mně slepě vyžadováno různými institucemi tohoto státu.
a pokud věci půjdou jak by měli, tak se velkého ježdění zbavím úplně a pak si třeba budu moct nechat jen něco na styl splašený roury... ale zas je škoda, že si nebudu moct pořídit něco tak praktického a zábavného jako byla 130i nebo Z3c (to auto je pravé CC coupe combi) no a nevím jak by to bylo s celoročním provozem něčeho ala caterham.
k tématu když má Z3c trochu ošoupanou kůži na sedadle řidiče kolik tomu autu tipnout? Je tam nějaká echt bytelná buvolkoža nebo něco citlivého co je po 50tkm ošoupané?
Naposledy upravil(a) KoPP dne sob 11 čer 19:20, celkem upraveno 1 x.
Slow and serious