BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: BMW Divize

Příspěvek od mmira »

no ja taky nesnasim cestovani autem na delsi vzdalenosti nebo ve meste, obzvlaste kdyz musim sedet za volantem a je husty provoz. ani nejsem zrovna z tech, co sednou do auta a jdou se jen tak projet. ale hrozne rad se svezu na okreskach pri cestach do 100 km.

existuji vyjimky z pravidla na Zelandu jsem jel rad i stovky km a hodiny v kuse. prazdne cesty s vybornym povrchem a profilem.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jak jsem napsal - lidi velmi často "rádi řídí" proto, že raději mají osud ve svých rukou než v rukou kamaráda. Pokud toto odfiltruješ, tak zase tak moc opravdu rádo řídících nezbude.
Back to basics.
Příčina -> následek
petris
Řidič začátečník

Příspěvek od petris »

Reese píše:Myslím, že dělat z přístupu p.Jandy něco exotickýho je mimo. Když si vezmu kolik lidí má rádo jeho testy, co jsou založený hlavně na řídím, řídím, řídím, tak to celou tuhle teorii dost popírá. Kdyby to bylo jak říkáš, nemá tenhle způsob psaní testů vůbec šanci na úspěch, realita je ale opačná.

Ad A6: To je právě to vtipný, s manuálem už dneska jen holobyt s nejslabším motorem. Hotová volba náročných :) Jak dáš lepší motor, už se těch opruzů nezbavíš.
Já si taky rád přečtu jeho testy, o tom to není. Pouze tvrdím, že valná většina lidí na silnicích se chtějí přemístit z bodu A do B a o žádný požitek jim nejde. Pak je menšina - ti, které řízení baví, ale všechny nové systémy nevidí tak tragicky (kupříkladu já) a ti, které nejenom že řízení baví, ale navíc jsou jim všemožní asistenti dost proti srsti (pjanda,bond, atd.) - a těch je reálně kolik? 5%? doopravdy nevím, ale nijak vysoké číslo to nebude..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

ExFun píše:Jak jsem napsal - lidi velmi často "rádi řídí" proto, že raději mají osud ve svých rukou než v rukou kamaráda. Pokud toto odfiltruješ, tak zase tak moc opravdu rádo řídících nezbude.
Pod tohle bych se mohl podepsat. Strašně nerad se vozím a už několikrát jsem zvolil jiný způsob dopravy než být vezen někým.

Kamarádka se posledně docela urazila, když jsem jí řekl, že ten kilometr raději půjdu pěšky než se nechat vézt od ní ;))

Snad jen 2x v životě jsem se byl "jen tak projet". To pro mě význam nemá. Když je ale na konci nějaký pěkný cíl a vede k němu pěkná okreska, tak řídím moc rád. To je ale bohužel jen zlomek toho co najezdím. :((
2.9T RWD
petris
Řidič začátečník

Příspěvek od petris »

A6 nemá zrovna velkou paletu motorů, pro petrol heady prakticky jen 2.8 FSI, ke kterému jde manuál. Ale který nadšenec do řízení by skočil do A6? Moc jich nebude, tak si myslím že s ohledem na zaměření není automat špatná volba. A ani s 2.8 FSI nemusí jít v žadném případě o holobyt - výbava jde naskládat s klidem za půl milionu bez toho, aby do ní spadly jakékoliv buzerující systémy.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

slíbil sem zážitky, tak tady sou : (ale enem stručně, nemám čas vykecávat - ne, neonanuju okolo brambora, musím pracovat, bo moc práce...)

- jede to a jede to kurwa dobře na to, že je to úplně syrový (na tachu byly 3km při převzetí, už je tam kiloněco...)
- jak se tady furt všichni rozplývají nad "návykovém šimrání ze zvuku rozdrážděné R6" tak, nevím, no.... nějak nic zvláštního v oblastech nad 6k toček neslyším...
- síly ve volantu a zpětná vazba od řízení je úplně někde jinde než na co sem byl posledních X let zvyklý z předokolky s Haldexem.... ale rozhodně to není nepříjemné.... (i přes ED)

další později, du robit...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

A co takto iny trochu pohlad...ja ked niekam ist musim, tak sa vzdy snazim si tu cestu nalezite uzit, vychutnat, a nebrat to nieco co musim pretrpiet...a pri takomto pohlade je sakra rozdiel cim tu trasu absolvujem. Nikdy by som totiz nezvolil jeden z tych sluzobakov v dechtu a este automate a podobnymi blbostami co su v praci. Vzdy a za kazdym by som volil to co mam doma, kupene za svoje prachy, lebo aj ta najotravnejsia cesta s tym najblbsim cielom sa vzdy stane malou spomienkou, na ktoru nezabudam, prave vdaka tej ceste ktoru cestou absolvujem. Neviem mozno som infantilny, mozno mam moc citovy vztah k autam a k jazde a mozno som sa nestihol vyjazdit za svoju relativne kratku (6rokov) sofersku dobu a nestihol si zhnusit soferovanie. Neviem, no pre mna kazde rano kedy mozem v garazi nastartovat R6 benzin je pre mna nadhernym zaciatkom dna :)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

pavproch píše:slíbil sem zážitky, tak tady sou : (ale enem stručně, nemám čas vykecávat - ne, neonanuju okolo brambora, musím pracovat, bo moc práce...)

- jede to a jede to kurwa dobře na to, že je to úplně syrový (na tachu byly 3km při převzetí, už je tam kiloněco...)
- jak se tady furt všichni rozplývají nad "návykovém šimrání ze zvuku rozdrážděné R6" tak, nevím, no.... nějak nic zvláštního v oblastech nad 6k toček neslyším...
- síly ve volantu a zpětná vazba od řízení je úplně někde jinde než na co sem byl posledních X let zvyklý z předokolky s Haldexem.... ale rozhodně to není nepříjemné.... (i přes ED)

další později, du robit...
Tak gratulujem, k novemu prirastku :-bd Vela kilometrov plne radosti prajem ;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

Snowman000 píše:A co takto iny trochu pohlad...ja ked niekam ist musim, tak sa vzdy snazim si tu cestu nalezite uzit, vychutnat, a nebrat to nieco co musim pretrpiet...a pri takomto pohlade je sakra rozdiel cim tu trasu absolvujem.
suhlasim. takisto som sa na niektore cesty netesil (vobec) ked som mal ist svojim sluzobnym autom (moje posledne O2 2.0FSI - auto nie zle, ale auto bez radosti). Odkedy som sluzobne vymenil za sukromne, s ktorym je kazdy km radost, tak je to vsetko inak.
E46 325i + E60 550i
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Presne tak...ja som si mozno prezil svoje peklo nudy za volantom mojim predchadzajucim autom Passat TDI, kedy som mu bol vdacny za vsetky konzumne potreby ktore od auta nikto ocakaval, no vzdy ked bola moznost odviezt sa niecim poriadnym, kde je vodic stredom pozornosti, tak som si uvedomil o co prichadzam, o co ina vie byt ta cesta do bodu B...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět