BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Bond007
Economy Run Master

Re: BMW Divize

Příspěvek od Bond007 »

Dals tomu zavadejici podkres. Pokud by otazka znela jestli znam vic lidi s pozitivnim vztahem k rizeni nez tech kteri k tomu maji odpor jako ty,tak tech + je vic;) a to vyrazne. Zacpa se da objet;) dovolena se da resit letadlem;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
petris
Řidič začátečník

Příspěvek od petris »

pjanda píše:petris: Ona ta reakce je pochopitelna, i me to drazdi :) Nepripadam si jako nejaky exot, kdyz chci auto, ktere mohu ridit. Nic vice.

Zrovna kdyz jsem mel chvili pujcenou od kolegy novou A6 a rikal jsem, ze se mi vubec nelibi, jak se chova, dostal jsem nekolikrat pouceni, ze A6 je prece potahovy sedan a zadne sportovni auto. Ale ja od nej nic takoveho necekam, nechci sportak, akceptuji potahovy sedan, ale porad ho chci ridit. I pomalu, jemne, klidne ho chci ridit. A to zkratka uz vubec nejde a neni to vec specifikace, takova moznost uz vubec neni v nabidce. A smutne je prave to, ze neni v nabidce jen u Audi, ale v podstate uz nikde...
Bez urážky - Váš postoj k řízení, respektive co požadujete od auta, se myslím v dnešní době dostává do minority a stává se dost exotickým. Ovšem znovu opakuji, že to myslím bez jakéhokliv pejorativní významu, který se nabízí. Ono v dnešní době, kdy má každá nákupní taška el. systémů přes celou A4 katalogu, je postoj "nic z toho nechci" dost vyhraněný. Tím ale nechci říct, že bych proti tomu cokoliv měl- respektuji ho jako Vaši volbu (která se stává stále nemožnější).

Ad. audi a6 : manuál je k dispozici k 2.8 FSI a pokud vím, všichni ti kritizovaní chytří pomocníci jsou za tučný příplatek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Bond007 píše:a zaroven to co pises ty je i vysledkem marketingu.... pokud jako neznaly clovek slysis ze bez podobnych systemu prakticky nemuzes zit, ze je nemit je hazard se zivotem, ze za tebe vyresi jakoukoli situaci na ceste atd...tak si to objednas... a pak zijes v pocitu falesne jistoty a bezpeci... viz debata na konkurencnim serveru o protiprokluzu v zime... Ti co poslechli moji radu a zkusili to vypnout tak zjistili ze se da jet i bez nej, auto je klidnejsi, elektronika porad nezasahuje atd... Proste z jizdy na hrane, kdy ti blika cela palubovka, auto sebou skube a ridic se modli aby dojel se stala klidna plavna jizda ;)
já to vyzkoušel i bez tvojí rady - na první křižovatce jsem dostal při rozjezdu hodiny jak prase a v druhé zatáčce taky. Vypnout ESP u RWD s AT a turbodieselem je opravdu hazard se životem. Když to jede,tak je auto fakt klidnější, ale zase řidič musí 100% být celou dobu ve střehu aby podchytil když to začne lehce klouzat, nebo se to chce zklouznout při přejezdu sněhu z pruhu do pruhu. To je řešení opravdu jen pro skutečné řidiče.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Bond007 píše:Dals tomu zavadejici podkres. Pokud by otazka znela jestli znam vic lidi s pozitivnim vztahem k rizeni nez tech kteri k tomu maji odpor jako ty,tak tech + je vic;) a to vyrazne. Zacpa se da objet;) dovolena se da resit letadlem;)
nevím co je pozitivní vztah k řízení. Ale uvědom si, že dnes není alternativa. POkud bychom chtěli rozlišit vztahy k řízení, pak pojďme do úrovně sci-fi a dej jim na výběr - raději bys jel do Prahy/Ženevy/ kodaně autem nebo byl teleportován? Jsem bytostně přesvědčen, že teleportace by vyhrála na plné čáře.
Back to basics.
Příčina -> následek
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

ExFun píše: chceš tvrdit, že se někdo těší, jak pojede 12km zácpou do práce, 200km na služebku,1000km po dálnici na dovolenou? My když jedeme na soustředění tak se většinou pohádáme, kdo musí vzít auto.. (samí chlapi)
Tak to jste parta buzerantů :) Protože my se v práci hádáme o to, kdo bude řídit :) Naprosto souhlasím s tím, že většina lidí ráda řídí, znám minimum lidí v okolí, co by měli k řízení vyloženě negativní vztah.
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

petris píše: Bez urážky - Váš postoj k řízení, respektive co požadujete od auta, se myslím v dnešní době dostává do minority a stává se dost exotickým. Ovšem znovu opakuji, že to myslím bez jakéhokliv pejorativní významu, který se nabízí. Ono v dnešní době, kdy má každá nákupní taška el. systémů přes celou A4 katalogu, je postoj "nic z toho nechci" dost vyhraněný. Tím ale nechci říct, že bych proti tomu cokoliv měl- respektuji ho jako Vaši volbu (která se stává stále nemožnější).

Ad. audi a6 : manuál je k dispozici k 2.8 FSI a pokud vím, všichni ti kritizovaní chytří pomocníci jsou za tučný příplatek
Myslím, že dělat z přístupu p.Jandy něco exotickýho je mimo. Když si vezmu kolik lidí má rádo jeho testy, co jsou založený hlavně na řídím, řídím, řídím, tak to celou tuhle teorii dost popírá. Kdyby to bylo jak říkáš, nemá tenhle způsob psaní testů vůbec šanci na úspěch, realita je ale opačná.

Ad A6: To je právě to vtipný, s manuálem už dneska jen holobyt s nejslabším motorem. Hotová volba náročných :) Jak dáš lepší motor, už se těch opruzů nezbavíš.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Reese píše:Tak to jste parta buzerantů :) Protože my se v práci hádáme o to, kdo bude řídit :)
Já EF chápu. Kdybych si mohl vybrat jestli řídit 1000km nebo se během chvilky na dané místo přemístit (teleport?), neváhal bych ani minutu.

Ale na dovolenou jedu autem přes Großglockner Hochalpenstraße, Passo dello Stelvio... a značnou část dovolené budu trávit objížděním italských Alp.

Rozdíl je v tom že tohle chci. Pokud někam musím, tak bych si vždy zvolil pouhé přemístění.
2.9T RWD
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

Já EF taky chápu, někoho baví sex a jinýho ne, to je to samý :) Ale jde úplně mimo moji zkušenost, že by lidi neradi řídili, takových jsem potkal možná deset procent, spíš míň...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak se těch známých zeptej jinak. Zdali by raději 10 hodin řídili, nebo by se během hodiny přemístili teleportem. Myslím že se Ti statistika otočí. A to především u lidí, kteří za volantem tráví hodně času a řízení je baví.
2.9T RWD
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

To je ale blbá otázka, taková možnost není. To je jak ptát se, jestli by jeli na Mars, kdyby tam za 10 minut byli metrem za 26 korun. Možnosti jsou: X hodin v autě řidit, nebo se X hodin v autě se vézt. Drtivá většina chce řídit, takže řízení pro ně není opruz ale kratochvíle. To je odpověď na to co tu řešíme. Že by volili úplně jinou dopravu kdyby existovala (neexistuje) je úplně jiná otázka.
Odpovědět