Volkswagen obecne
Re: Volkswagen obecne
co jazdim s T6, tak verzia s kratkym razvorom sa v meste chova rovnako ako bezny kombik, akurat o nieco sirsi... tam kde zaparkujes s kombikom strednej triedy tam sa s prehladom vojdes aj s T6, vacsinou aj jednoduchsie, pretoze obrovske spetaky a kratka kapota...
problemom su skor napr. dialnicne presuny, kde je ta celna plocha u T6 vyrazne vacsia ako u osobakov, a tak rozumne dlhodobe maximum je okolo 150-160kmh, samozrejme nema problem ist rychlejsie, ale uz to nieje velmi pohodlne, napr. ked musis spomalit, tak tu rychlost uz naberas pomerne dlho
samozrejme s dlhym razvorom to je uz ine, tam tych 40cm citit dost, napr do pozdlzneho sa uz clovek malokedy vojde, a kvoli dlhsiemu razvoru dost utrpela aj obratnost...
problemom su skor napr. dialnicne presuny, kde je ta celna plocha u T6 vyrazne vacsia ako u osobakov, a tak rozumne dlhodobe maximum je okolo 150-160kmh, samozrejme nema problem ist rychlejsie, ale uz to nieje velmi pohodlne, napr. ked musis spomalit, tak tu rychlost uz naberas pomerne dlho
samozrejme s dlhym razvorom to je uz ine, tam tych 40cm citit dost, napr do pozdlzneho sa uz clovek malokedy vojde, a kvoli dlhsiemu razvoru dost utrpela aj obratnost...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
S kombíkem (dokonce i s SUV) zaparkuji v každé podzemní garáži...což se o T6 říci nedáabgx1 píše:tam kde zaparkujes s kombikom strednej triedy tam sa s prehladom vojdes aj s T6, vacsinou aj jednoduchsie, pretoze obrovske spetaky a kratka kapota...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
a to z akeho dovodu? v podzemke sice parkujem tak max 2-3x do roka, ale este som sa s problemom nestretol... ved tusim ze minimalna vyska pre garaze je 2,1m co transporter s prehladom splna
alebo je to z nejakeho ineho dovodu?
alebo je to z nejakeho ineho dovodu?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Podle stavebního zákona ano, prakticky nikoliv. Všude je 1,9 nebo max. 2.0m.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Garáže v nových bytových domech mají 2,1m. Nové parkovací domy a nákupní centra jsou většinou OK (na cedulích 2,0 nebo 2,1m), ty starší bohužel často 1,9m nebo i míň (Nový Smíchov snad dokonce jen 1,8m, tam nezaparkují ani některá vyšší SUV), je potřeba to dopředu zjišťovat, přibyla mi nová disciplína při plánování cest.
Do města T5/T6 úplně ideální samozřejmě není, ale z toho německého fóra jsem vyrozuměl, že je tam určitá skupina uživatelů (byť rozhodně ne převažující), pro které je to jediné rodinné auto a jezdí v režimu přes týden krátké pojížďky škola-školka-nákupy, o víkendu sem tam výlet a párkrát do roka dovolená, celkem třeba 15-20.000 km ročně. Pak TSI dává smysl.
Do města T5/T6 úplně ideální samozřejmě není, ale z toho německého fóra jsem vyrozuměl, že je tam určitá skupina uživatelů (byť rozhodně ne převažující), pro které je to jediné rodinné auto a jezdí v režimu přes týden krátké pojížďky škola-školka-nákupy, o víkendu sem tam výlet a párkrát do roka dovolená, celkem třeba 15-20.000 km ročně. Pak TSI dává smysl.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Smíchov, Palladium, Kotva, Chodov...všechno malý.
Pak takové administrativní budovy, které mají podzemní parkoviště - také nepoužitelné.
V Pze je tohle velké mínus, protože na ulici se prakticky nedá/nesmí parkovat.
Ale jinak T6 fajn
Pak takové administrativní budovy, které mají podzemní parkoviště - také nepoužitelné.
V Pze je tohle velké mínus, protože na ulici se prakticky nedá/nesmí parkovat.
Ale jinak T6 fajn
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak to jsme koupili koukám Alhambru na poslední chvíli. To by mě zajímalo, co chtějí mít místo toho, nějaké posrané SUV není ani zdaleka tak prostorné.řidičBOB píše:...a taky info, že se stahují mračna nad Sharanem. Momentálně je jeho další existence zařízlá.
My máme Alhambru 2.0 TSI A vím, že to měli v autosalonu vystavené i předtím (jiné auto, my jsme si dělali vlastní konfiguraci). Žena by neměnila, přesedala z mého ex-GTI a nechtěl jsem, aby tam měla něco slabého. Ve městě, na krátké cesty (jako fakt krátké) to v kombinaci s bufíkem žere nějakých 13-14 litrů, nicméně když se s tím začnou jezdit delší cesty, člověk se vejde pod 10.řidičBOB píše:V Alhambře ještě lze potkat 1.4TSI tu a tam. Ale 2.0TSi jsem v tom snad nikdy naživo nepotkal... To je podobné, jako u Multivanu T6. I když - ten jsem potkal - má/měl ho Import.
A ten pohled, když ujíždíš týpkovi v dieselové Oktávce nebo jiných autech, je k nezaplacení Dynamiku to nemá vůbec špatnou.
Tak v Kosiciach je predsa len situacia trosku ina ako v PHE, v podzemke som za posledny rok parkoval raz
Celkovo v prahe mi prislo akekolvek auto ako zbytocne
Celkovo v prahe mi prislo akekolvek auto ako zbytocne
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
NicEL_XEL píše:To by mě zajímalo, co chtějí mít místo toho...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time