Volkswagen obecne

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Volkswagen obecne

Příspěvek od abgx1 »

co jazdim s T6, tak verzia s kratkym razvorom sa v meste chova rovnako ako bezny kombik, akurat o nieco sirsi... tam kde zaparkujes s kombikom strednej triedy tam sa s prehladom vojdes aj s T6, vacsinou aj jednoduchsie, pretoze obrovske spetaky a kratka kapota...

problemom su skor napr. dialnicne presuny, kde je ta celna plocha u T6 vyrazne vacsia ako u osobakov, a tak rozumne dlhodobe maximum je okolo 150-160kmh, samozrejme nema problem ist rychlejsie, ale uz to nieje velmi pohodlne, napr. ked musis spomalit, tak tu rychlost uz naberas pomerne dlho

samozrejme s dlhym razvorom to je uz ine, tam tych 40cm citit dost, napr do pozdlzneho sa uz clovek malokedy vojde, a kvoli dlhsiemu razvoru dost utrpela aj obratnost...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

abgx1 píše:tam kde zaparkujes s kombikom strednej triedy tam sa s prehladom vojdes aj s T6, vacsinou aj jednoduchsie, pretoze obrovske spetaky a kratka kapota...
S kombíkem (dokonce i s SUV) zaparkuji v každé podzemní garáži...což se o T6 říci nedá :-s
No pain, no gain.
Vespa time \m/
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

a to z akeho dovodu? v podzemke sice parkujem tak max 2-3x do roka, ale este som sa s problemom nestretol... ved tusim ze minimalna vyska pre garaze je 2,1m co transporter s prehladom splna

alebo je to z nejakeho ineho dovodu?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Podle stavebního zákona ano, prakticky nikoliv. Všude je 1,9 nebo max. 2.0m.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Garáže v nových bytových domech mají 2,1m. Nové parkovací domy a nákupní centra jsou většinou OK (na cedulích 2,0 nebo 2,1m), ty starší bohužel často 1,9m nebo i míň (Nový Smíchov snad dokonce jen 1,8m, tam nezaparkují ani některá vyšší SUV), je potřeba to dopředu zjišťovat, přibyla mi nová disciplína při plánování cest.
Do města T5/T6 úplně ideální samozřejmě není, ale z toho německého fóra jsem vyrozuměl, že je tam určitá skupina uživatelů (byť rozhodně ne převažující), pro které je to jediné rodinné auto a jezdí v režimu přes týden krátké pojížďky škola-školka-nákupy, o víkendu sem tam výlet a párkrát do roka dovolená, celkem třeba 15-20.000 km ročně. Pak TSI dává smysl.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Smíchov, Palladium, Kotva, Chodov...všechno malý.
Pak takové administrativní budovy, které mají podzemní parkoviště - také nepoužitelné.
V Pze je tohle velké mínus, protože na ulici se prakticky nedá/nesmí parkovat.
Ale jinak T6 fajn ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:...a taky info, že se stahují mračna nad Sharanem. Momentálně je jeho další existence zařízlá.
Tak to jsme koupili koukám Alhambru na poslední chvíli. To by mě zajímalo, co chtějí mít místo toho, nějaké posrané SUV není ani zdaleka tak prostorné.
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:V Alhambře ještě lze potkat 1.4TSI tu a tam. Ale 2.0TSi jsem v tom snad nikdy naživo nepotkal... To je podobné, jako u Multivanu T6. I když - ten jsem potkal - má/měl ho Import.
My máme Alhambru 2.0 TSI :-) A vím, že to měli v autosalonu vystavené i předtím (jiné auto, my jsme si dělali vlastní konfiguraci). Žena by neměnila, přesedala z mého ex-GTI a nechtěl jsem, aby tam měla něco slabého. Ve městě, na krátké cesty (jako fakt krátké) to v kombinaci s bufíkem žere nějakých 13-14 litrů, nicméně když se s tím začnou jezdit delší cesty, člověk se vejde pod 10.

A ten pohled, když ujíždíš týpkovi v dieselové Oktávce nebo jiných autech, je k nezaplacení :-) Dynamiku to nemá vůbec špatnou.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Tak v Kosiciach je predsa len situacia trosku ina ako v PHE, v podzemke som za posledny rok parkoval raz :)

Celkovo v prahe mi prislo akekolvek auto ako zbytocne :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

EL_XEL píše:To by mě zajímalo, co chtějí mít místo toho...
Nic :ymhug:
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět