BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od pjanda »

d1.8t píše: A na Vás bych měl taky jeden dotaz. Jezdil jste někdy s něčím od BMW s Quaife ATB svorem? Teorie je jasná, ale nemám možnost porovnání s klasickým lamelákem. Našel jsem pár srovnání na netu, který jasně hovoří ve prospěch lamel, ale veškerý porovnání bylo dělaný na FWD.
Forum tu tak leti, ze jsem to uplne prehledl :-D

Quaife jsem bohuzel v praxi nezazil, ale jsem na to take zvedavy. I me vadi otevreny diferencial jako jedina volba, on take neni kazdy stejny, ale treba ten co je dnes v E90 je opravdu spatny, to prestane prenaset vykon ihned jakmile se auto trochu nalkoni ;) Nicmene vim o nekom, kdo minimalne mel v umyslu pouzit Quaife na 1er, pozvu ho sem :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

pjanda píše:
d1.8t píše: A na Vás bych měl taky jeden dotaz. Jezdil jste někdy s něčím od BMW s Quaife ATB svorem? Teorie je jasná, ale nemám možnost porovnání s klasickým lamelákem. Našel jsem pár srovnání na netu, který jasně hovoří ve prospěch lamel, ale veškerý porovnání bylo dělaný na FWD.
Forum tu tak leti, ze jsem to uplne prehledl :-D

Quaife jsem bohuzel v praxi nezazil, ale jsem na to take zvedavy. I me vadi otevreny diferencial jako jedina volba, on take neni kazdy stejny, ale treba ten co je dnes v E90 je opravdu spatny, to prestane prenaset vykon ihned jakmile se auto trochu nalkoni ;) Nicmene vim o nekom, kdo minimalne mel v umyslu pouzit Quaife na 1er, pozvu ho sem :)
To by bylo fajn. RWD bez svoru už nechci, tak nějak jsem počítal s Quaife, ale ohlasy na to nejsou uplně příznivý. Počítal jsem, že bych před zimou zašpéroval e39 u který by mi šlo hlavně o trakci na sněhu v horách. No a výhledově při výměně hračky nechci mít omezen výběr pouze na M modely.
RWD
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Pro ty kdo čtou německy, doporučuji článek z Auto Motor und Sport, kde se projeli čtyřmi generacemi BMW M3 po jejich standardních testovacích okruzích: Nordschleife a Hockenheimringu:
http://www.sportauto-online.de/supertes ... 80549.html

A za pozornost stojí i setkání generací 3.0 CSL (E9) a poslední M6:
http://www.sportauto-online.de/fahrberi ... cle_detail
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

pjanda: Taky přidám info o E90, zatím 9 měsíců a najeto něco přes 5 tisíc, co jsem to měl naposled před týdnem a zatím bez potíží a ani nevrže :ymparty: .
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

Zato moje Laguna- to je symfonie vrzajících plastů A to už jsem udělal čistku silikonem.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Koubes píše:pjanda: Taky přidám info o E90, zatím 9 měsíců a najeto něco přes 5 tisíc, co jsem to měl naposled před týdnem a zatím bez potíží a ani nevrže :ymparty: .
Pet tisic kilometru za devet mesicu? To s tim jezdite na nakupy, ne? :)

Tohle je tak taxa na prvni vetsi test, to se Vam jeste rozpadne :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

třeba si jí šetří, za pár let mu jí budeme všichni závidět :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

přesně tak
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

až to za 4 roky odkoupím, tak to bude akorát zajetej kousek se 40 tisícema
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

pjanda píše:
Koubes píše:pjanda: Taky přidám info o E90, zatím 9 měsíců a najeto něco přes 5 tisíc, co jsem to měl naposled před týdnem a zatím bez potíží a ani nevrže :ymparty: .
Pet tisic kilometru za devet mesicu? To s tim jezdite na nakupy, ne? :)

Tohle je tak taxa na prvni vetsi test, to se Vam jeste rozpadne :)
Ono to opravdu tak nějak bude, ale je to u nás v rodině normální nájezd. Otec teď bude mít auto 2 roky a má najeto cca 15 tisíc. Když nemáte auto na dojíždění do práce, tak toho člověk zas tolik nenajede.
Odpovědět