BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od Snowman000 »

pjanda píše:Jinak kdyby nekoho zajimalo neco na tema 5er Touring 30d xDrive 8q, popr. na jakekoli z dilnich ;), mohu slouzit.
Mohol by som poprosit nejake postrehy? Popripade aka by bola bez toho xDrivu a automatu? Stale je totiz v rieseni ten sluzobak do 50tisic eur. Zatial sme vyfasovali nahradne vozidlo MB W220 S55 AMG bez kompresoru s 350tisic km :((
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

pjanda píše:Zprava dne :)

http://www.autoforum.cz/bleskovky/bmw-x ... tri-turba/

Triturbo, to nam tu chybelo :)
Elektricky poháněný kompresor je zajímavý nápad. Jen jsem zvědavý na alternátor či jiný zdroj el. energie. Mechanické kompresory berou až 30% výkonu motoru. Tenhle "malý" kompresor, pokud by měl prachbídných 6kw, tak by do něj muselo jít cca 500A při 12V. To je cca zkratový proud autobaterie.

Ale rád se nechám poučit proč je má úvaha chybná.

edit: teď koukám, že "el. superchargers" již existují a mají okolo 1 - 2kw. Ale i to je cca 100A :-/
2.9T RWD
kazysvjet
Pan Řidič

Příspěvek od kazysvjet »

pjanda píše:
Jinak kdyby nekoho zajimalo neco na tema 5er Touring 30d xDrive 8q, popr. na jakekoli z dilnich ;), mohu slouzit.
kolik mi to bude zrat?
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
drugster
Pan Řidič

Příspěvek od drugster »

No jelikoy kolega bude asi chtit 5er v kombajnu, tak me zajima vse. Ikdyz radsi 535i nez 530d. Ale treba je i 3.0d velmi vhodnz pro specifikaci s automatem. Jestli chce xdrive to nevim, spis mu to vzmlouvam
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Tak to bych si hned objednal 528i Touring s posledním atmo R6.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Arnie J píše:To jako i v přímce? To silně pochybuju :) Pokud tedy budou mít oba automat.
Je to tak. Nezkousel jsem, je to jen oficialni udaj o zrychleni tusim na kilometr s pevnym startem. Samozrejme zakladni specifikace, ze ma 535d povinny automat je jeji problem ;)

Ale v tom mem vyctu to nebylo podstatne.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

beaumont píše:Tak to bych si hned objednal 528i Touring s posledním atmo R6.
To mi připomnělo "The Last V8" ;-)

http://www.gamebase64.com/oldsite/gameo ... lastv8.htm
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Snowman000 píše: Mohol by som poprosit nejake postrehy? Popripade aka by bola bez toho xDrivu a automatu? Stale je totiz v rieseni ten sluzobak do 50tisic eur. Zatial sme vyfasovali nahradne vozidlo MB W220 S55 AMG bez kompresoru s 350tisic km :((
Neni to ma prvni zkusenost s novou 5er, ale je to poprve, co s ni mohu ujet tisice a ne stovky kilometru. Zatim jsem oproti minulosti nedospel k nicemu zasadne novemu - to auto mi prijde byt takove nijake. Neni nijak zvlast komfortni, pritom je jizdne docela nezazivne. Shrnul bych to slovy - drive jsem povazoval 5er za velkou 3er, dnes ji povazuji za malou 7er. Jizdne na me pusobi velmi podobne, opravdu to neni nic presvedciveho, je to uz velke "placave auto" podobne jako 7er. Ta je ale opravdu komfortni, 5er v tomto smeru neoslni.

xDrive nezazivnost pochopitelne podporuje, automat podobne. Nejsou ji ale strujcem, za tou vidim hlavne celkovou velikost a naladeni auta, ktere miri k totalnimu kompromisu. Jevi se mi porad jako dobre auto, ale nic vice.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

drugster píše:No jelikoy kolega bude asi chtit 5er v kombajnu, tak me zajima vse. Ikdyz radsi 535i nez 530d. Ale treba je i 3.0d velmi vhodnz pro specifikaci s automatem. Jestli chce xdrive to nevim, spis mu to vzmlouvam
Tak si to prijed zkusit, zarezervuji Ti "Smycka time" ;) Nebo muzeme v patek projet nejake RZ Rallye Krumlov, 4x4 + "sekvence", to je hotove WRC ;)
Skanz3n
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Píská mi auto... :-) Nejdřív jsem si myslel, že to jsou brzdy, ale nakonec to nedělá vůbec při brždění, ale jen při pojíždění tak cca kolem 30kmh... Co to může být? :D %-( ~x(

http://www.edisk.cz/stahni/49895/Zaznam ... 0.3KB.html
Odpovědět