BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
driver
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od driver »

JERRY: Ten článek psal totální kretén. Mechanici mají pocit, že rozumí olejům, tribotechnice a přitom o tom ví TOTÁLNĚ kulové!
Blok motoru z horčíkové slitiny s nikasilovou vložkou,.....BMW doporučovalo long-life oleje specifikace 0W-30 nebo 5W-30 a s intervalem kolem 25 tisíc km. Vážení, dovolím si říct, že u těchto typů motorů jsou tato doporučení naprosto vedle a pokud už takový motor někdo máte, vylijte long-life, nalijte 5W-40 nebo nejlépe 5W-50.....
Zaprvé ty oleje se mají řídit normou výrobce s ohledem na konstrukci, a zadruhé přetěžování motoru se řeší odjakživa zkrácením výměny. Když někdo jezdí okruhy, tak klidně několikanásobně.
ŘEŠENÍ DÁVAT NĚJAKÝ MARAS 5w50 CO TEN MOTOR ZNIČÍ AUTOMATICKY UŽ JEN PROTO, ŽE NESPOŇUJE NORMU, MŮŽE NAVRHNOUT JEN TOTÁLNÍ DILETANT, IGNORANT A ŠÍLENEC :))
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jsem zvědav na názory ostatních, já osobně s nesouhlasím. Tvoje tvrzení určitě vyvolá značnou polemiku. Třeba v manuálu u MX-5 (BMW nemám, tak nevím) jsou doporučeny oleje s různou viskositou podle teplotního zatížení motoru. Tady totiž nejde o "opotřebení" oleje, které lze řešit zkrácenou výměnou, ale o to, že řídké oleje ztrácejí při vysokém zatížení mazací schopnosti. Někdy je lepší se řídit logikou věci, než co zavelí velitel (výrobce) [-x
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Jestli je podle tebe Mentuli (rip) totální kreten co nerozuměl motorum, pak nevím, jak nazvat tebe.. ty experte.
maciak
Autoškolák

Příspěvek od maciak »

Musim dat za pravdu driverovi.
Mal som tu moznost na jednom konkgrese v bostone diskutovat asi 5 minut s konstrukterom z bmw a ten mi odporucil nechat ten longlife olej ale skrati interval na 8-1tkm podla zatazenia. A to sme otvorene bavili o upravenom motore (veci z dinanu).
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Byl jsem nedávno v typer.cz na čumendu a mechanik mi tam ukazoval na jaký olej je dnešní typeR stavěný - 0W-20. Vedle měl na regálu vodu do ostřikovačů a ta měla podobnou viskozitu :) . Říkal, že ten motor je na to dělaný, že má hrozně tenký pístní kroužky, který kdyby se dal hustší olej, tak by ho nestíhaly setřít a tím by se motor zakarbonovával. Prý už není doba hustých olejů 10W-60, na který dobře fungoval K20. Jsem taky zvažoval co dám do SSS a nakonec jsem zůstal u 5W-30 co tam lili v říši (jen jsem změnil značku z motulu na mobil), ale co si budem povídat taky se mi to ekluje tam lít jen obarvenou vodu.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

docela by me zajimalo, jak se takovy 0W20 chova pri zatezi na okruhu. v Cupre jsem videl i 135°C, a to nebylo nejake extra horko
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Esli možu.... krapet (no dost, no) sem teho k wolejům pro baworské R6 (hlavně N52+N53) přečet a povyptával se..... a vyšlo mi z toho:

0w-30 a 5w-30 jsou BMW doporučovány NIKOLI z důvodu nejlepčí vhodnosti pro tenhle typ motoru, ale z důvodu (o 0,00001) nižší spotřeby (benzínu = emise), zárověň ale tyhle motory nebyly navrženy na hustý (za všech těplot) 10w-60, takže optimum pro R6 motor je (prý) 5w-40 a měnit častěji .... protože ale m4Zlik (N52, má ukazatel těploty woleje) občas v létě dyž ho piluju ukazuje i přes 120, liju tam CFS, což je 5w-40 ale se zvýšenou odolností proti přepálení (prý do 140st C) a protože N53 pracuje s chudou směsí, je reálné předpokládat, že v něm budou ještě o fous vyšší těploty, takže do něj CFS liju taky.

Ale nedělám si nárok na patent na rozum.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

pavproch píše:protože ale m4Zlik (N52, má ukazatel těploty woleje) občas v létě dyž ho piluju ukazuje i přes 120
No neviem, nevyznam sa do toho velmi, ale s Transporterom 2.0TDI mam pri 140kmh na tempomate teplotu oleja okolo 113-115°C, ked tomu chvilu pridam v asi 3km prudkom dialnicnom stupani(tak 3/4plynu, 2500rpm), tak je tam tych 119-120°C

cize pri M4 riadenej Pavprochom som ocakaval rozhodne vyssie cisla... a teraz ze ci BMW chladi tak dobre, alebo T6 tak nahovno :D
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Sportovní auta mají účinnější chlazení.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

a nenici sa pri takej teplote olej velmi rychlo? kolko vlastne taky bezny olej znesie? pri akej teplote spozorniet? kolko je taky absolutny red-line(tzn odstavit auto, vymenit olej...)?

predpokladam ze to dost zalezi na hustote, je tam 0W-30 http://www.olejcentrum.sk/Shell-Helix-U ... -d1265.htm

celkovo by som ocakaval nizsie teploty pri obycajnej jazde, ani nechcem vediet ake teploty by tam lietali kebyze tam sadne nejaky Stephan ;) , pripadne s tazkym vozikom...
Odpovědět