Koupě VW Golfu 3

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
HondaMan
Letec

Re: Koupě VW Golfu 3

Příspěvek od HondaMan »

Jenže Almara i Primera jsou strašně ošklivá auta, o Sunny ani nemluvě. Golf je pořád ošklivej tak nějak stejně (málo). Trojka stojí jako Felicie, dílů je na všude 3 (_!_), pochází z doby, kdy se dělala poctivá auta...
A shánět na japonce nějaký specifický díl, docela fuška. Prošel jsem si tím u Civicu a nedávno i u Legendu a přiznám se že to je slušnej oser, který se Ti může dost prodražit... (Alternátor + startér na Legenda je za 55 bez práce)...

...ano, vím že existují vrakoviště, ale ne každému se chce jezdit po vrakovištích a kupovat rozebrané čórky... a i kdyby, tak sháněj na vrakovišti Sunnyho a Golfa trojku...
2.9T RWD
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jak pravi charger, jedine Nissana, sam bych volil Almaru. je to uz rok zpet, co jsem znamemu sehnal jednu s 1.4i, stala 30t, mela 200t nalitano. po roce tomu kvuli STK nechal vyvarit nejake prorezliny a diru ve vyfuku a vesele drandi dal, zatim najel neco pres 10t a je spokojeny jak zelva.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

No u auta za 30 tisíc bych osobně řešil vzhled až na posledním místě. A vzhledem k tomu, že jsem se v komunitě starých Nissanů chvíli pohyboval, tak tě můžu ujistit, že dostupnost dílů a ceny nejsou žádným problémem a i sehnat něco z druhé ruky je v pohodě, stačí zajít na některá Nissanovská fora a minimálně několik lidí tam mají auta na náhradní díly nebo prodávají jak nové tak jeté díly nebo dokážou cokoliv sehnat. A oproti Golfu je to (aspon podle mých zkušeností) normální dobře fungující auto a ne rozhrkaná krabička na které by mě štvalo úplně všechno... :)
Ain´t nobody got time for that
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

charger píše:No u auta za 30 tisíc bych osobně řešil vzhled až na posledním místě.
Tohle se hrozně snadno řekne, pokud auto někomu doporučuješ, ale pokud si v tý situaci, tak je to těžší. Mě se prostě musí auto líbit, abych si ho koupil a měl ho rád. Navíc v případě tazatele, kde se jedná o první auto, těžko koupí něco čistě rozumově. :-)

Jinak teda já mam auto do třiceti, který je hezký. Ale ani ho nebudu doporučovat, protože byste to všichni zdrbali jako nespolehlivý a ať radši zůstane u Golfa. :D
TSs
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

charger: S GIII jsem najezdil pár desítek tisíc km a moje zkušennosti s těmi tvými vůbec nekorespondují. Je to bytelně postavený auto ze kterýho je cítit, že je dělaný ještě v době kdy se tolik nešetřilo. Spolehlivý a odolný. Samozřejmě je potřeba zohlednit stav konkrétního kusu.

Ty nissany jsou s SR20DE super, ale nižší motorizace? Nevidim důvod vynášet je někam nad Golfa, pro autorem threadu zamýšlený účel.
RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@pajjon: přesně tohle sem chtěl napsat - první (a ve většině případů i další) auta se nekupujou rozumem ale srcem (nebo spíš chtíčem)... takže bych tazatele neodrazoval od jeho :x , ale maximálně bych mu zkusol dát rady, na co si dát pozor.... já nikdy golfa neměl/neřídil, takže žádné rady nedám...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

d1.8t píše:charger: S GIII jsem najezdil pár desítek tisíc km a moje zkušennosti s těmi tvými vůbec nekorespondují. Je to bytelně postavený auto ze kterýho je cítit, že je dělaný ještě v době kdy se tolik nešetřilo. Spolehlivý a odolný. Samozřejmě je potřeba zohlednit stav konkrétního kusu.

Ty nissany jsou s SR20DE super, ale nižší motorizace? Nevidim důvod vynášet je někam nad Golfa, pro autorem threadu zamýšlený účel.
O spolehlivosti se přít nechci, to nemůžu posoudit, ale nějaká Almera 1.6 je podle mě vzhledem ke trojkovému Golfu o dva kroky napřed téměř v čemkoliv.

Ohledně toho stavu, jel jsem v G III 1.6 a GTD, co měly před rokem hodnotu 40-50 tisíc a byly na poměry těchhle aut nadprůměrně zachovalé...
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Pajjoun: Samozřejmě tazatel to tak klidně může brát, ale podle mě je to jednoduše nesmysl zohlednovat tyto věci...navíc vkus každého je individuální :)
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

charger píše: ale nějaká Almera 1.6 je podle mě vzhledem ke trojkovému Golfu o dva kroky napřed téměř v čemkoliv.
Konkrétně?
RWD
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

d1.8t píše:
charger píše: ale nějaká Almera 1.6 je podle mě vzhledem ke trojkovému Golfu o dva kroky napřed téměř v čemkoliv.
Konkrétně?
Motor (ta osmiventilová 1.6 v Golfu je pekelně líná), podvozek (víceprvek u Almery vzadu jde znát), pak takové ty "nesmysly" důležité pro nadšené řidiče jako je řízení, řazení a v neposlední řadě mi to auto jednoduše přijde robustnější a lépe odolávající zubu času.

Ale to je samozřejmě jen můj osobní názor, pokud tazatel opravdu natolik touží po Golfovi (což možná netouží, když se zde ptá), tak ať si jej koupí. Já bych ho však s čistým svědomím nikomu nedoporučil...
Odpovědět