Jaký TDi motor z komcernu VW?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Andre
Spolujezdec

Re: Jaký TDi motor z komcernu VW?

Příspěvek od Andre »

k86 píše:Ono neni 20000km jako 20000km, pokud to ma byt 20 po Praze tak naftak ti mozna vydrzi dlouho, ale komponenty ne.
Pokud to je 20 po okreskach nebo dalnicich tak bych v nafte problem nevidel.

Mezi 2.0TDI a 2.0TSI/3.6V6 bude porad rozdil ve spotrebe 4 - 5l

za 0.5M se da sehnat uz dneska kde co
Mně RS baští okolo 8l (2.0 TDi 135kW), u 3.6V6 se mi nebude chtít platit PR/HP, jinak se u benzínů bojím konstrukčních problémů, spousta lidí mě zrazuje.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

A nafta nema konstrukcni problemy? ma ma jich daleko vic nez benzin, pokud vyberes benzin bez turba (dneska se nabizi 3.6V6 nebo starsi 3.2V6) tak mas jeste relativne jednoduchej motor.

Pokud s 2.0TDI jezdis za 8, s 3.6V6 budes jezdit za 13 - 15
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Andre
Spolujezdec

Příspěvek od Andre »

k86 píše:A nafta nema konstrukcni problemy? ma ma jich daleko vic nez benzin, pokud vyberes benzin bez turba (dneska se nabizi 3.6V6 nebo starsi 3.2V6) tak mas jeste relativne jednoduchej motor.

A šel bys do Passata B7, Audi A4/A6 nebo SuperBa, do kolika najetých km? A co 2.8 FSI? Trpí tyhle benzínové motory na něco? Kolik tak vydrží?
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

Ptáš se na 4 různá auta, z nichž, v posledních 10ti letech, se jen do jednoho ten motor dával a to do A6, pokud se nepletu... Navíc těch 3,6 v Passatu/Superbu je na trhu ojetin několikanásobně víc, než celkově benzínových audin.

Jinak, jak píše k86, jestli jezdíš s TDI za 8, tak s 3,6 za 10 fakt jezdit nebudeš . Ta 2,8 v porovnání s 3,6 nebude vykazovat znatelný rozdíl ve spotřebě. Co se týče spolehlivosti, tak u 2,8 nevím, 3,6 se maximálně zanáší karbonem, pokud se s tím jezdí kolem komína, dále pak možná odejde čerpadlo a je potřeba čistit škrtící klapky. To nic není...
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Andre píše:
k86 píše:A nafta nema konstrukcni problemy? ma ma jich daleko vic nez benzin, pokud vyberes benzin bez turba (dneska se nabizi 3.6V6 nebo starsi 3.2V6) tak mas jeste relativne jednoduchej motor.

A šel bys do Passata B7, Audi A4/A6 nebo SuperBa, do kolika najetých km? A co 2.8 FSI? Trpí tyhle benzínové motory na něco? Kolik tak vydrží?
Rozdily v jizdnich projevech mezi premii - OOOO, Skoropremii - VW a koncernovym delnikem - SII jsou takove, ze je nejlepsi si to dlouhodobe zkusit.
Ono se mozna rekne, ze SII a B7 jsou na stejnem (podobnem) podvozku, ale uplne jinak naladenem a hlavne celkove jinak odhlucnenem.
V SII 3.6V6 jsem nejel, jel jsem v nafte a to auto jede jako vetsi octavka, me teda moc nesedlo. Pokud vyber SII nebo B7 tak za me jednoznacne B7.
Pokud vybirat mezi A4/A6 tak to uz je pak na tobe, A6 bude o dost starsi nez Passat a A4 bude zase mensi nez Passat, zalezi co od auta cekas
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

3.6V6 v SII byl pouze 4x4 a automat
to jen pro info
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

U oooo doporucuji sline podvozek. Budes spokojeny ;)

Ale nechapu, proc si kupujes zastupce z hothatchu, kdyz si pak stezujes na komfort. To sis to auto neprojel?

Kdyz chci pohodlne auto, tak volim vzduch.
Andre
Spolujezdec

Příspěvek od Andre »

matar píše:U oooo doporucuji sline podvozek. Budes spokojeny ;)

Ale nechapu, proc si kupujes zastupce z hothatchu, kdyz si pak stezujes na komfort. To sis to auto neprojel?

Kdyz chci pohodlne auto, tak volim vzduch.
Důvod pro mě byla cena za operák. Vzduch se nesype? Ten dávají jen do A6, ne?
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

U audi nemam zkusenosti. Jezdil jsem chvilku akorat v Allroadu a bylo to fajn. V Touaregu je to parada a nesype se to (plati pro aktualni generaci, ne predeslou). Ale samozrejme to nebude za 10t jako v u O3RS.

Zkus si jeste DCC, do vzduchu to ma daleko, ale v golfu je to prijemne i na 18". Prijemne myslim v ramci HH kategorie.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Touareg se sypal v první generaci a speciálně 5.0V10. Pak tam také byl, u všech modelů, trošku konstrukční problém s vaky, kdy se prodíraly. To bylo vyřešeno a takový 3.0TDI je nezničitelné auto, pokud se o to někdo staral.
Sup2 lze najít i ve 2.0TSI, ale bude jich hodně málo k mání. DSG tam bylo podmínkou.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět