Zdravím,
poohlížím se po druhém autě na dojíždění do práce.Nesmí mě sežrat a potřebuji aby to jelo, proto chci třílitrovou naftu od MB nebo BMW. Mými horkými kandidáty jsou Masařka 300td a BMW 530d e39 184ps. Který a proč byste si vybrali? O automobilech mám nastudováno dost,ale..... U BMW bych chtěl raději manuál, u MB není na výběr ,ale prý funguje dobře...... Auto by mělo nalítat asi 30tkm ročně.
Vaše zkušenosti s těmito auty? Poruchovost,spotřeba,jízdní vlastnosti? Jel jsem jen v BMW 520d E39 a v masařce 290td a v obojím spokojenost,jen chybělo pár kobilek BMW akčnější,MB pohodlnější.........co si vybrat?
Díky za smysluplné odpovědi!
Mercedes nebo BMW?
Re: Mercedes nebo BMW?
mám přímé srovnání s o generaci novějšími auty: e60 530xdA a E350 4matic automat - v obojím sem byl povožen (s přesednutím tam a zpět) : bawor je prkno, medvěd je houpavá loď (je ale pravda, že ta E350 byla na vzduchu), v baworu sou ty kobyly slyšet v celém rozsahu otáček, v éčku až po vytočení nad 3500toček, bawor na na palubce pár tlačítek a Idrive, medvěd má kokpit jal letadlo - všude samý hejblátko... ten známý, co má oba tyhle povozy, říká: když si chcu jízdu do dálky užít jako řidič, beru 5er; dyž scu komfort pro starší usedlejší pány, beru éčko... (a dyž si scu zařádit, seberu renátě její 3er... )
předpokládám že ve starší generaci to bude podobně... takže bych volil podle preferencí (esli si akčnější či usedlejší)
předpokládám že ve starší generaci to bude podobně... takže bych volil podle preferencí (esli si akčnější či usedlejší)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Díky za radu Problém je,že občas jsem akčnější a občas usedlejší Nejezdím nějak extra rychle,ale občas když si troufájí z kopce rozjetá HTP atp. ,tak se neudržím. Jako auto do rodiny máme corollu verso 2.2 d-cat, která jede slušně a ani moc neprojí, ale do práce bych jí odhonil.....
Čili další otázka: Ktéré je univerzálnější? Oba motory jsou osvědčené s kombinovanou spotřebou do 8 litrů,avšak který je podle vás lepší?
Čili další otázka: Ktéré je univerzálnější? Oba motory jsou osvědčené s kombinovanou spotřebou do 8 litrů,avšak který je podle vás lepší?
Vypadá to, že prostě potřebuješ více aut. Petrolheadi na ostrovech pro takové nákupy mají i termín:
http://www.shotdeadinthehead.com/piston ... shirt.html
http://www.shotdeadinthehead.com/piston ... shirt.html
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Zajdo, pro tebe mají bežní lidé více termínů, psychologové jen jeden
Na ježdění na ryby a do práce jsem měl feldu 1.6 na plyn. Jízdními výkony vůbec nestačila , takže je o dům dál,proto hledám další auto.
Také si říkám,nač druhé auto,lepší je nechat chodit ženu s dcerkou pěšky, že? Vždyť do města jsou to jen 2km a to s kočárkem nemůže být takový problém.....
Má někdo užitečnou radu?
Na ježdění na ryby a do práce jsem měl feldu 1.6 na plyn. Jízdními výkony vůbec nestačila , takže je o dům dál,proto hledám další auto.
Také si říkám,nač druhé auto,lepší je nechat chodit ženu s dcerkou pěšky, že? Vždyť do města jsou to jen 2km a to s kočárkem nemůže být takový problém.....
Má někdo užitečnou radu?
To mládí je tak naivní....Marles píše:Také si říkám,nač druhé auto,lepší je nechat chodit ženu s dcerkou pěšky, že? Vždyť do města jsou to jen 2km a to s kočárkem nemůže být takový problém.....
Počkej, šak ty prozřeš, už bude enem hůř.... bude vyžadovat víc a víc ...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
To jedno slovo by mě fakt zajímalo. Mám pocit že jsi mě příliš nepochopil a považuješ mě za pumpičkáře který tě proklel, že ti nestačí jedno auto. Opak je pravdou, člověk, který má auta rád, jich prostě potřebuje víc na různé příležitosti. Termín man-maths se používá taky v trochu jiném kontextu, než si asi myslíš. Podívej se o čem je web Pistonheads, který ty trička skrze shotdeadinthehead prodává, a už to snad bude jasné.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Nevím nevím, stará nafta aby jela a nebyla drahá bude (pokud si na ní nespravíš všechno sám) docela oříšek.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Taky bych se přikláněl k benzínu ev. plynu. Staré řadové šestky od BMW jsou při troše rozumu a údržby velmi spolehlivé. E39 je jedno z posledních BMW kde se nešetřilo při vývoji. Mercedes doporučovat nebudu, s ním nemám zkušenosti.