Má smysl prodloužit záruku auta?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
fkabl
Dítě v autě

Má smysl prodloužit záruku auta?

Příspěvek od fkabl »

Kousek vedle se řešil problém s prodloužením záruky-resp. krachem jedné pojišťovny.

Jsem jedním z postižených pojištěnců. Momentálně jsem bez peněz i platné prodloužené záruky. Poslal jsem žádost o vrácení pojistného samozřejmě s nejistým výsledkem. Sere mě víc přístup VW, který nedal o problému vůbec vědět. Před měsícem jsem u nich v servisu a na prodejně byl na čištění klimatizace a taky mi nikdo nic neřekl. Cargarant se aspoň ozval. Poslali mi nabídku na nové pojištění - za úplně stejných podmínek. Pojištění je zase na 2 roky od data sjednání. Takže bych na tom "půl roku vydělal". Autu (Golf VI, 2011, 1,2 TSI 77kw)byly 2 roky v lednu 2013. V rámci 2-leté záruky jsem nechal pár věcí odstranit, včetně známého problém s řetězem, napínákem, rozvody...u TSI motorů (1,2 77kw). Měněno v cca 12 tis. km. Teď najeto 46 tis. Roční nájezd tedy cca 20 tis. km. Auto momentálně bez problémů. Váhám, zda si tu novou pojistku-prodloužení záruky na 2 roky znovu sjednat, nebo už se na to *****? Co myslíte?

Poslali novou nabídku na přepojištění-znovuprodloužení záruky. Je to od stejné společnosti, ale jiné pojišťovny. Podmínky smlouvy jsou naprosto stejné, jako ty původní.

Přepojistit lze za totožných podmínek, jako ve smlouvě předchozí :
Délka trvání záruky : 24 měsíců
Limit pojistného plnění na jednu opravu : do 150.000 Kč
Limit km : 120.000 km
Pojistné : 9.000 Kč

Pojištění - prodloužená záruka bude platit nově od data nového sjednání, i když auto je staré 2,5 roku. Co myslíte?
pavproch
Letec

Re: Má smysl prodloužit záruku auta?

Příspěvek od pavproch »

tak a sme s prodlouženou zárukou (+tři roky/150.000km) na leguána taky v <!>.....

fčíl sem měl dlouhý rozhovor s prodejcem, náš leguán je taky pojištěn u těch zkrachovalých hunů... fabrickou prodlouženou záruku dodatečně sjednat nelze....

zásadní otázky na řB nebo jiného znalého: od kterého data nabízí dovozce VW FABRICKOU PRODLOUŽENOU ZÁRUKU? že bych to zkusil uhrát na uvedení v omyl, bo při sjednávání leguána mi fabrická prodloužená záruka vůbec nabídnuta nebyla (ale zase na to nemám důkaz...)

takže máme asi enem 24měsíců, čili ešče rok.... bo nějaká hasičská pojiščovna, to sou zase jen z wokna vyhozený peníze....

drahá bude muset asi víc jezdit, aby se jí to ložisko kardanu (které se na 100% vysype k KAŽDÉHO leguána 4x4) stihlo vysypat do půlky května 2014....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

a kdo ze to zkrachoval?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

AIM Hungary nebo jak se jmenovali a český zprostředkovatel nefabrické prodloužené záruky (CarGarant) to měl pojištěné u nich, čili je to fpytli...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@mmira: žeby námět na článek? ;)
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Pochybuju, fauve tady nikdo neshodi (jako komplex)

IMHO zaruka dva roky na auto je absolutni vysmech
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

PP> predhodim sefredaktorovi, uvidime, co on na to

cargarant mi od zacatku prisel jako nejake letadlo. proto jsem posledni nove auto koupil tak, aby melo 5 let zaruku uz z fabriky.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

To celé s krachem CarGarant je ale záležitost stará už pár měsíců. Nevím, zda to bude úplně horký článek. Snad jedině proč prodejci dávali záruku třetí strany, když mohli dávat "tovární"?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

asitak...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

akorát, že (spolu s Bajem) reaguju se zpožděním od dvou sekund do několika let... z té krachující pojištovny mi přišel přípis asi před měsícem, já ho vyignoroval a k akci mě vedl až autor tady tohodle threadu...
Odpovědět