Mercedes A - Klasse vs. Audi A3 vs. BMW 1er

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Automotive
Spolujezdec

Mercedes A - Klasse vs. Audi A3 vs. BMW 1er

Příspěvek od Automotive »

Ahoj,

plánuji si koupit jedno ze zmíněných aut a stále si nejsem jistý, pro jaký z nich se rozhodnout. Máte prosím nějaké zkušenosti s těmito auty? Budu rád za jakýkoliv názor... Moc děkuji.
beaumont
Letec

Re: Mercedes A - Klasse vs. Audi A3 vs. BMW 1er

Příspěvek od beaumont »

Kdybys napsal jestli to má být nové nebo ojeté, jaké máš zhruba požadavky a rozpočet, třeby by Ti někdo poradil. Bez toho to půjde sotva.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Automotive
Spolujezdec

Příspěvek od Automotive »

Chci si koupit nové auto s tím, že ročně najedu tak cca 15000 km - naprostou většinu ve městě. Zajímali by mě vaše zkušenosti s těmito auty. Jaké co má výhody a nevýhody...
retron
Letec

Příspěvek od retron »

tak zalezi co od toho ocekavas...jestli potah a peknej interier tak A3ku, jestli si chces zajezdit se zadokolkou tak jednicku a jestli to chces pro holku tak Acko. Osobni zkusenost A3 benzin, predposledni generace, pres 90 tis. vic jak polovina po meste a leju do toho akorat benzin a servis dle ukazatele. Zavady vymena kabeleze airbagu pod sedadlem spolujezdce kvuli svitici kontrolce a ted po 9ti letech vymena baterie a to je tak vse.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Kdyz budu srovnavat posledni generaci techto aut, tak u me vyhrava 1er, proto jsem si ji koupil :) s A3 jsem se kratce svezl, v Acku jsem jen sedel...

Ted vazne: kvalitou je nejlepsi A3, ale v 1er je lepsi pozice za volantem a lip se ridi. A3 ma podle me nejlepsi interier a lepsi vyber motoru. Acko - zvenku dobry, retro interier uz se mi moc nelibi, jizdne to je prumer (pise se), kvalita taky nicmoc.

Chces novy nebo jety?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Tak pokud nove auto, tak z tech tri hlasuju jednoznacne pro BMW. Prijemne auto po vsech strankach, jizdne zajimave a oproti minule generaci i slusne vypada a hlavne ma solidni interier.
U A3 se nikdy nezbavis dojmu, ze je to jen predrazeny Golf s jinou palubovkou a ani to lip nez Golf nepojede.
Mercedes A me na rozdil od mnoha jinych tvarove moc neoslovil. Nejel jsem, takze k jizde nemam co rict, ale nevidim duvod, proc za to auto platit tolik, kolik stoji.

A co nejake jine alternativy - dynamicky skvela, krasna a pritom levnejsi Alfa Giulietta, nebo avantgardni Citroen DS4? Nebo Lancia Delta?
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@beau: souhlas, ale.... pomni na článek (tady na AF) by -pj- v souvslosti s uvedením nové generace 1er a jeho poznámkách o tragických benzínových motorech .... #-o

(teda předpokládám, že se nebavíme o M135i.....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tu
Jednoznačně největším zklamáním na chování nové 118i byl motor.
V tuto chvíli bych vám - navzdory své pověsti „benzinového fundamentalisty” - doporučil koupi 120d Urban,
8-x 8-x 8-x 8-x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Giulietta :x
Navíc 5let zaruka
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pavproch: Jasně, i když já se 118i taky kousek jel a zas tak zlé se mi to nezdálo, asi jsem méně náročný než p. Janda. Ale jak u BMW tak u ostatních je mezi motory na výběr.

Je pravda, že Giulietta 1.4 Multiair (170 koní) po stránce motoru nad 118i vede.
Odpovědět