Starsi Touareg 2011 nebo nove Santa Fe?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Woody
Adept autoškoly

Starsi Touareg 2011 nebo nove Santa Fe?

Příspěvek od Woody »

Zdravim,

uvazuju o prechodu z Golfu GTD na neco vice pro rodinu. Kvalita interieru Golfa je povestna a snadno sem si zvykl a tak sem zacal pokukovat po necem ze stejne dilny. Touareg 2011 v plne vybave (3.0 TDI, vzduch. podvozek, kamery atd.) s najezdem kolem 30K km se da dnes sehnat za 1.1 milionu, ale prakticky bez zaruky. Ovladani auta je velmi podobne tomu z Golfa, takze i manzelka nema problem ho okamzite pouzivat. Pak se tu objevilo jeste nove Santa Fe, ktere se nam taky libi, ale je to samozrejme trochu jina kategorie. V plne vybave by nas vyslo na neco pres 1 milion, coz se od Tourega moc nelisi, ovsem je to vcetne 5 let zaruky a auto je uplne nove. Pokud mam auto platit a pouzivat alespon 5 let, tak bych byl rad, aby na nej byl spoleh. Co vybrat? Prvni generace Touaregu se rozkladaly docela casto. O druhe uz se tvrdi, ze je vyrazne spolehlivejsi. Muzu tomu verit?

Diky,
W.
My next car is gonna be A///MAZING !
divx
Adept autoškoly

Re: Starsi Touareg 2011 nebo nove Santa Fe?

Příspěvek od divx »

hele asi takhle, pokud chceš touagera, tak si ho kup, svezení někde trochu jinde, zůstatková cena taky. já kupoval roční x5 s 6 tkm, se kterým jen jezdila v zimě paní bychlová a už ho mám 2,5 roku a vše ok, od bychla jsem dostal rok záruky navíc, což určitě nebude problém ani u tebe, případně je možné, že koncern dá i víc. koukal bych po něčem s menším nájezdem, nebo nějakym referenčním po jednom majiteli, určitě v německu něco takovýho bude, tam auta běžně točí po roce s podobným nájezdem, nehledě na to, že 30 tkm německých bude jako 90 tisíc po česku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Problémy u první generace Turka byly hlavně v počátcích výroby a v drtivé většině se týkaly motoru 5.0V10 TDI, který vskutku povedený nebyl. Ročník 2011 je z tohoto hlediska v pohodě. Samozřejmě záleží, kdo s tím (a hlavně jak) jezdil. 30t km není nijak závratný nájezd...takže pokud k tomu je serviska (servisy už nějaký pátek sdílí údaje o provedených pracích se všemi VW servisy) a nebylo to nijak extrémně zbořené, tak bych se toho nebál.
Proti SrandaFé počítej s vyššími náklady na servis, ale zase jízda na vzduchu je úplně jiný level. V terénu (i v tom opravdovém) vede Turek na plné čáře. A pokud slevíš z některých "nepotřebných" prvků výbavy, tak za 1,1-1,2mio to koupíš i nové.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Teď jsem měl možnost jet nový SrandaFe 2.2CDRi "v plný palbě" nějakých 300km. Já obecně nechápu kategorii SUV jako takovou. Je to pouze vítězství marketingu na zdravým rozumem, protože většina řidičů s tím bude jezdit po asfaltu, ale k věci. SF má překvapivě tvrdý podvozek. Například na D1 je to na úkor komfortu při běžené klidné jízdě 150 tacho neustále auto nadskakuje na drobných nerovnostech. Kombinace čtyřválcovýho 180 koní korejskýho dýzlu s korejským automatem a těžkým a vysokým autem je pouze pro klidné řidiče. Při pokusu předjet dodávku ve 120kmh na okresce se po sešlápnutí plynu na podlahu zvedne akorát hladina hluku, řidiči srdeční tep, ale rychlost vozu zůstává konstantní. Interiér je je současná lepší korea, kožený sedačky celkem fajn, má to jakýsi ionizátor vzduchu, který dokáže za pár sekund v autě zlikvidovat smrad z avie (to je asi jediný překvapení). Do terénu bych s tím vůbec ani nezkoušel jezdit. Celkově nechápu, že za to může někdo dát milion nebo víc. Za 750 v plný palbe asi akceptovatelná nabídka. Ale lidi to kupujou jako vzteklý, to je pravda. Nedávno jsem byl u jednoho dealera a tam jich sepsali 5 za jeden den.

Aktuální Touareg je proti jeho předchůdci celkem akceptovatelné vozidlo (pokud jste fanoušek SUV) a varianta 3.0TDI bude sehnatelná s trochou štěstí i za takovýhle peníze (možná v nějaké kompromisní výbavě). Samozřejmě je potřeba počítat se závistí, vykrádáním a kradením celého. A rozšířenou záruku na motor + vzduch.
divx
Adept autoškoly

Příspěvek od divx »

taky nechápu, že někdo za korejský suv vysolí míč, ale to je jeho volba. nechápal jsem to ani u ix55, ale teď po letech, kdy se dá tříapůl letá ojetina v plný palbě, super stavu a se sedmi místy sehnat a nějakých 360 bez dph mi to nepřijde jako blbá nabídka, samozřejmě na týhle ceně už pomalu startujou olítaný x5 e70, ale tam lze čekat 200tkm a kasičku, to ix55 by mohlo ještě chvíli sloužit. o ojetých satan fé nebo sorentech ani nemluvit. ale korejce jsem měl a i když měl najeto cca 60tkm, v interiéru mi přišlo jak kdyby měl min. 1 tolik, o nějakym extra pohodlí taky nelze mluvit, jediný co tam bylo zajímavý byla cena u novýho, po 5 letech prodej za 20% původní hodnoty :)

podle mě kolem míče bude na výběr u všech prémiových značek, nějaká x5 nebo q7 by mohly být za +/- tyhle peníze s pár kilometry a dodatečnou zárukou a třeba u x5 bys neměl prvních pár let řešit nic nad rámec, aspoň u mě a sousedovo auta tomu tak je.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

otázka je, jaká bude výše srovnatelné pojistky (POV+HAV+GAP+sklo+živel) na Q7/X5/Turek/SrandaFé.... imho bude korejec výrazně levnější než ostatní, bo se (skoro) nekradou...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já bych asi volil VW, ale raději asi nový. Na Kurejce nemám zrovna slabost, ale v letech 2001-2005 jsem měl 2x Hyundai Trajet (není to sice SUV, ale 7-místné MPV) a nemůžu na to říct křivého slova. Interiér byl v pohodě i po 160tkm a jezdilo to za slušnou spotřebu 2,0 crdi 83kw.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
davidof_cr
Adept autoškoly

Příspěvek od davidof_cr »

Touareg je jistě dál než Santa Fe ale nový je jistě o 400-500 000 dražší než to nové Santa Fe.
Když jsem si vybíral auto tak jsem s Touaregem dlouho koketoval ale nakonec jsem ho nezvolil. Vadilo mi ( kromě ceny ) že ten komfort ( zejména zvukový ) nebyl podle mě adekvátní ceně.

Pokud ale chceš dobrý automat, tak Santa fe / Sorento ho prostě nemají. Jel jsem také s tím Santa fe v automatu a je to bída - ten prokluz je fakt patrný. Touareg má automat parádní.

Nakonec jsem zvolil sorento v manuálu a to má akceleraci dobrou. Taky spotřeba oproti automatu je prý o 1,5-2 litry menší, pokud to pro tebe něco znamená. Nebo jinak - dojezd je o cca 150 km delší. S touaregem jsem jezdil za 11-12 celkem klidnou jízdou. Ten má ale větší nádrž.

Každopádně touareg má permanentní čtyřkolku zatímco santa/sorento jen jednoduchý haldex ( tedy hlavně pro rozjezdy ).
davidof_cr
Adept autoškoly

Příspěvek od davidof_cr »

A ještě dvě věci si rozhodně vyzkoušej u santa fe -

Jízdu za tmy - jak svítí světla

Jízdu za plného slunce - jak čitelný je tachometr

Vím, bude asi trochu komplikované to zorganizovat, ale velmi ti to doporučuju.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Podle tvého doporučení jsem to pochopil tak, že obojí ma santa na prd?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět