BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Spectral
Mistr volantu

Re: BMW Divize

Příspěvek od Spectral »

55 tisíc je pro mechoše královský plat, na který podle mě nedosáhnou ani v autorizácích. Možná v té Praze, ale ve zbytku republiky by se o takovou mzdu poprali.
:ar!
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

IMO jsou to tržní podmínky. Když na jobs zadám automechanika se mzdou od 50+, tak mi to pár inzerátů vyhodí.

Např. Imofa: 40 - 80; zájem o auta, nemusí být vyučen; parkování, ubytování, možnost servisovat vlastní auto, 4 denní pracovní týden...
2.9T RWD
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Předseda píše: pon 08 črc 13:02 Nevím v jakých relacích žijete, ale avg. 60kKč/měs mi na mechanika, jakožto zaměstnance, nepříjde vůbec špatné. Za kasou v Lidlu je to 35 a po do 3 let myslím 38 hrubého. Modrým límečkům šli mzdy nahoru nejrychleji. Bílým už tolik ne.

No, tak já beru okolo 200K, záleží na měsíci a jako "z jinačích relací" si rozhodně nepřijdu. Jen běžné výdaje za splácení hypo, poplatků s bydlením, nutné měsíční služby, provoz auta, jídlo a pití dají dohromady více než půlku z příjmů. Po brutální inflaci už vůbec ne. Neřeknu, kdyby ten servis byl někde z Karviné, Havířova, Ústecka, Karlovarska, ale v okolí Prahy, když ti chlapi umí něco rukama, mají know-how a nejsou líní makat, mi 55K hrubýho hlava nebere teda. To má dnes leckjakej řidič Boltu, rozvozů apod, kteří neumí nic.
Vrooom píše: pon 08 črc 13:12 Tjn. On asi spadl z Marsu ...
Onehda jsem se bavil s mechanikem, ze pry vydela 50k cista ruka a mel M3 f80 a 140i, ale pry to ma z bitcoinu :D
Tak jestli si chlapec nechával kdysi z Alzy za nákupy 1 BTC k nákupu jako bonus, tak se divím, že vůbec vstává z postele. :))
HondaMan píše: pon 08 črc 13:16 Např. Imofa: 40 - 80; zájem o auta, nemusí být vyučen; parkování, ubytování, možnost servisovat vlastní auto, 4 denní pracovní týden...
Za 80 4 denní pracovní týden a garáž s vybavením k tomu už jsem schopnej pochopit přecijen...
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jsem z jiného oboru, ale u šikovných mechošů jsem žil v domnění, že kilo mají v pohodě. Nj, občas člověk ve svém odhadu ustřelí.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já servisní mechaniky platím čistého 50+ a stejně je problém kvalitního sehnat. V autorizácích tolik podle mě nemají Aby měl někdo 80-100 čistého jako zaměstnanec v dělnické profesi, je podle mě úlet, to by musel být nějaká celorepubliková tech. podpora, nebo tak něco. To se z hodinové sazby nedá utáhnout.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

No vzhledem k tomu, že to dělá po započtení plateb zaměstnavatele na sociálním a zdravotním 1 000 Kč/hod. (pokud by dělal jen 160h/měsíc, čemuž u mechaniků moc nevěřim) + pronájem garáže + energie + prostor + další počáteční náklady na zdviž a další nástroje + materiál, tak se to opravdu nedá zaplatit...
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Vono to často bude na kombinaci minimálky a obálky, případně na ičo...
Pak jsou to, v porovnání s nákladem na kvalifikovanýho kmenovýho zaměstnance (=tzn. s řádnými odvody), relativně dostupná čísla...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Weeper píše: pon 08 črc 13:17 No, tak já beru okolo 200K, záleží na měsíci a jako "z jinačích relací" si rozhodně nepřijdu. Jen běžné výdaje za splácení hypo, poplatků s bydlením, nutné měsíční služby, provoz auta, jídlo a pití dají dohromady více než půlku z příjmů. Po brutální inflaci už vůbec ne.
Jestli ti single lajf vychází na kilčo a nepřijde ti, že by to mohlo bejt jinak, tak to seš celkem střelec :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Weeper píše: pon 08 črc 20:15 No vzhledem k tomu, že to dělá po započtení plateb zaměstnavatele na sociálním a zdravotním 1 000 Kč/hod. (pokud by dělal jen 160h/měsíc, čemuž u mechaniků moc nevěřim) + pronájem garáže + energie + prostor + další počáteční náklady na zdviž a další nástroje + materiál, tak se to opravdu nedá zaplatit...
Co mi šeptal kolega, tak třeba BMW má ty AW celkem velkorysý a za osmičku šikovnýho kluka se často dá vyfakturovat i 12. Ale to jen taková off poznámka bokem.
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Však to říkám, že 50-60 jako zaměstnanec není vůbec špatný.

mz: 50 čistého jakože je to kmenový zaměsnanec, socko + zdravko..? žádný ičo nebo z ruky do ruky?

štepán: žádný rozpočet není tak velký aby se nedal utratit :D
Odpovědět