BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Předseda
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od Předseda »

Potřebuju hodit nový zadní tlumiče. Vzít Bilstein B4 nebo Sachs, který se tam dává z výroby?
Edit: tak jsem koupil Sachs. A koukám, že za poslední 4 roky zdražily o 75%.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak jo, m4Zlikův N52B30 taky začal (v 90 kkm) žrát wolej, už potřetí sem dolíval (0,5lt CFS 5w40 @ 1500 km). Doposud to bylo litr na 8000km. Řešit to ale nebudu.

Jinak sem si znova a už po moclikáte potvrdil, že "sport" režim u m4Zlika tomu motoru dává neskutečnou/nádhernou ochotnost a briskní reakce, ale nepřidává výkon/sílu v redline (fčera m4Zlik ve sport a neska brambor2 a v redline je to to samé, dole ale ne)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Byl jsem na ročním servisu v DyComu, ceny OK, jediná položka, to mě překvapila, byl:
64115A29D99 Mikrofiltr NANO KS 5393,60 bez DPH
Příště si ho vyměním sám a dám MANN-FILTER FreciousPlus.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Musel jsem se podívat do LKQ a fakt ten OEM tuhle raketu stojí. A ten MANN je v nabídce 2. nejdražší ale stále je za 1/2 oproti OEM. To je fuj.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

To je slušná řacha
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Po dlouhé době zdravím vespolek. :-h

Vím, že už jsem s největší pravděpodobností asi přestárlej lazar na hlavu a zakládám temhle topic trochu OT, ale opravdu jsem to ani nikde skrz indexový vyhledávání nenašel, to samý v sekci "Technika".

Kde se dá v současný době v Praze a okolí nejlépe servisovat BMW? Nejde mi ani tak o cenu, jako o kvalitu, nejde mi ani tak o kvalitu kontaktu se zákazníkem a péči o něj, jako spíš o kvalitu samotného servisu.

Moje informace se hodně různí. Díky všem. :-bd
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Buď Bekky (https://www.autobeky.cz/) nebo p. Salavec z Bimmerguru (https://www.bimmerguru.cz).

Oba to udělají tak jak má být. Bekky mi příjde, že se spíš zaměřuje na ///M a Porsche.
Bimmer sleduji na FB už nějakou dobu a jejich práce a přístup je mi sympatický. Jsou autorizovaným partnerem BMW, účtujou dle norem BMW a dodržují pracovní postupy.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

U toho Bekkyho mi teda smrdí, že „Za skvěle odvedenou práci nabízíme až 55.000,- + 13. plat.“. To asi nemyslí vážně, ně? Měl jsem za to, že za 55K hrubýho má dnes problém dělat pokladní za kasou, natož mechanik špičkového BMW servisu. Chudáci. #:-s

Na druhou stranu, asi díky tomu mají opravdu dostupné ceny...
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Nevím v jakých relacích žijete, ale avg. 60kKč/měs mi na mechanika, jakožto zaměstnance, nepříjde vůbec špatné. Za kasou v Lidlu je to 35 a po do 3 let myslím 38 hrubého. Modrým límečkům šli mzdy nahoru nejrychleji. Bílým už tolik ne.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Tjn. On asi spadl z Marsu ...
Onehda jsem se bavil s mechanikem, ze pry vydela 50k cista ruka a mel M3 f80 a 140i, ale pry to ma z bitcoinu :D
Odpovědět