VW Touran - klepání u přední nápravy
VW Touran - klepání u přední nápravy
Dobrý den, měl bych dotaz: mám vw touran rv. 2005 najeto cca 230k km, když jedu cca 50-70 s lehkým plynem slyším od předu (myslím si, že někde kolem přední nápravy) pravidelné klepání a lehce to jde cítit i v plynovém pedálu a volantu. Když sundám nohu z plynu nebo přídám klepání přestane. projevuje se to hlavně v rozmezí rychlostí 50-70km/hod. Poradí mi někdo co by mohlo být za problém. Děkuji
Re: VW Touran - klepání u přední nápravy
Pravděpodobně nějaké opotřebení. Čep, rameno, silentblok... Nebo také třeba nedotažené kolo.
Pravděpodobně Tě čeká cesta do servisu.
Pravděpodobně Tě čeká cesta do servisu.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
díky...kola jsem kontroloval všechna jsou na fest dotažená, jen mě příjde zvláštní, že se to projevuje jen při lehkém plynu
Protože při akceleraci/brždění se Ti vymezí vůle a sedne to na jednu nebo druhou stranu.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
aha..díky za vysvětlení
Lupání od nápravy v tahu může být i odcházející homokinetický kloub (ačkoliv většinou se to více projevuje při zatáčení, ne jízdě rovně)...

nejhlasitější je to při jízdě rovně.. do zatáčky se klepání zmírňuje...snad to ještě měsíc vydrží pak ho dám do servisu a uvidíme co řeknou..každopádně díky za rady
-
- Autoškolák
Jak píše Spectral: homokinetcký kloub.Takhle se projevuje vnitřní.