Me automat v aute nonstop sere... jak to maji ostatni je mi vcelku jedno, ale nevim, proc nemam moznost si koupit to co chci...911T píše:No sorry, ja som asi tiez iny ked nevidim jedinu vyhodu manualu v daily aute. Hlavne v aute ktore nema ziadne sportove ambicie. Vo vikendovke by som automat nechcel, ale na vsetko ine je manual skor na obtiaz. Este v pripade ze ma clovek jedno auto na vsetko(teda aj na zabavu) sa tato manualova loby da pochopit ale inak je to nezmysel ako voda v kosi. V tomto ma cicus uplnu pravdu.jarka píše:Ale prd, ZF8 má prostě dlouhý poslední kvalty, tak vykazuje lepší normovanou spotřebu, tedy míň CO2. Oproti tomu bohužel 6M převodovku, aby měla stejnou papírovou spotřebu, a aby zároveň byla rozumná prostě neposkládáš - tedy typická EU regulace. A ty řečičky o tom, že je automat lepší apod. (pro lenochy a lemply ). Prostě bohužel o tom nerozhoduje jen trh, ale velmi výrazně i soudruzi a jestli to nevidíš tak ok, ale netvrď že ty co to vidí tak si vymýšlí.maciak píše:@Brus 340i je s automatom velmi dobre auto, polemizoval by som ci nie lepsie ako s manualom.
BMW nemalo nikdy velmi dobre manualne prevodovky, dlhe drahy, mdla spojka, popripade spojka co mam problem stlacit aj ja s mojimy 70+cm stehnami
ktomu ze BMW ide do sraciek, blbost. stale ponukaju super auta, m2,m3,m4
Na denne jazdenie je ZF8 velmi velmi dobra volba a zobral by som ju do non m auta vzdy pred bmw manualom
BMW Divize
Re: BMW Divize
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Ja jsem taky v zivote nekupoval jiny auto nez s manualem, naposledy M3
Taky mně AT nesmí přes práh garáže.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Obavam sa ze vas par ludi co aj realne tieto auta vyssich tried s manualom kupujete to nezachrani. Ja tiez nedrzim na sklade tovar ktory sa preda raz za uhorsky rok. A vyrobca takyto tovar ponuka len kym sa mu to rentuje..
Problem s manualmi je, ze sa vytracaju zo sportovych aut napriek tomu ze dopyt existuje.
Problem s manualmi je, ze sa vytracaju zo sportovych aut napriek tomu ze dopyt existuje.
Výrobci jsou samozřejmě tlačeni požadavky na emise. Proto tolik protěžují AT. Ale i se jim to hned hodí do krámu, víc na tom vydělají. A populace leniví, lidem už se při sezení nechce ani hýbat rukama a nohama.
Další problém je, že vydávají ničím nepodložené peníze, kterých je na trhu přetlak a výrobci si nemusí vážit zákazníků. Až jednou přijde krize, jako že jo, tak ještě rádi budou nabízet i to, na čem netrhnou majlant.
A úsměv nakonec. Kdyby přece jen nabyla vrchu automatika, tak se manuál stane nejlepším zabezpečení proti krádeži, protože s tím většina lidí ani neodjede
Další problém je, že vydávají ničím nepodložené peníze, kterých je na trhu přetlak a výrobci si nemusí vážit zákazníků. Až jednou přijde krize, jako že jo, tak ještě rádi budou nabízet i to, na čem netrhnou majlant.
A úsměv nakonec. Kdyby přece jen nabyla vrchu automatika, tak se manuál stane nejlepším zabezpečení proti krádeži, protože s tím většina lidí ani neodjede
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Neznám jediného svého vrstevníka, kterej by upřednostil manuál, vlastně se mojí volbě všichni diví vždyť to DSG má vždycky ten kvalt co ty chceš a vnímají to jako sociální volbu. A to včetně aut jako je Cayman atp., všichni básní akorát o lachtan paketu, kterej naopak mě neskutečně sere. Oproti tomu otec by rád manuál i v W222 500. Obávám se, že to je generační posun.
Vlastně ne. Kolega z bývalé práce, asi o 3 roky starší než já, dostal od svojí matky nůž na krk, že buď dostane Cupru v manuálu nebo M2 v automatu. Protože nevim proč. Tak byl hořkej, ale nakonec vzal M2.
Vlastně ne. Kolega z bývalé práce, asi o 3 roky starší než já, dostal od svojí matky nůž na krk, že buď dostane Cupru v manuálu nebo M2 v automatu. Protože nevim proč. Tak byl hořkej, ale nakonec vzal M2.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Samozřejmě, že je to generační posun. Pokud pominu těch 10%, co je jim auto koníčkem, a pár profíků, tak mladí řídit neumí a ani nechtějí
EDIT: Nekritizuji to z pozice "starce", chápu, že mají úplně jiné priority. Pouze popisuji realitu. A tomu se pochopitelně výrobci přizpůsobují.
EDIT: Nekritizuji to z pozice "starce", chápu, že mají úplně jiné priority. Pouze popisuji realitu. A tomu se pochopitelně výrobci přizpůsobují.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Mám stejný pocit. Jako mladí kluci jsme koukali na auta pořád, bylo to jedno z hlavních témat klučičích debat, jeden z hlavních objektů zájmu. Mám pocit, že u kluků narozených po revoluci (nebo dokonce v tomto tisíciletí) už je to úplně jinak. Dnešním dvacátníkům jsou auta úplně buřt, a pokud už je zajímají, tak ne z pohledu řízení a jízdních výkonů, ale jen jako módní doplněk.
Tak. První tisícovka kilometrů zajíždění TŘETÍHO motoru je (úspěšně) za mnou....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
dvacátník, který potkává obě sorty dvacátníků, jak tu, co si za rodičovské prachy mohou kupovat nová/lepší ojetá auta, tak tu, která doufá v jedničkovou oktávku až trošku našetří, souhlasí. Nějak tak to je
Ještě pozoruju jeden, navazující, jev, přišla na to řeč v hospodě a v pomyslném hlasování jsem prohrál 1:3.
A: "Kámo, ale ten Golf je hrozně drahej, na to, že je to Golf, však za to už by bylo nějaký základní BMW"
B: "No jasně, ale BMW by za ty prachy mělo slabší motor a horší výbavu, tak je to Golf"
A: "Ale však BMW, to nemůžeš srovnávat"
Tak jsem pak prováděl průzkum u vrstevníků svého otce a všichni se shodli, že kdyby se do Superbu/Kodiaqu dával třílitr nafta a bylo to vevnitř hezčí (mělo to ty sedačky a muziku), tak by to za stejné peníze upřednostili před stejně vybaveným Eklassem/MLkem, respektive, že věta "2mio za Škodovku je moc" jim vůbec nedává smysl, protože by ocenili nenápadnost před show (=Mergl pyčo ne vole) a luxusnější značku nevyžadují, naopak ji "přetrpí" kvůli motoru/výbavě. Jeden z ni má v garáži i 458, ale na tomhle se shodl s ostatními. Zároveň padl názor, že jedinej důvod pro upřednostnění S8 před 911 Turbo* (cca 55 let chlap, děti dávno odrostly, sedan nepotřebuje) je, že když z S8 vystoupí někde na parkovišti, tak na něj tolik lidí blbě nečumí a nezkoušejí ho oslovovat holky ve věku mý dcery
Takže Spectral má s tím módním doplňkem asi pravdu...
*měl minulou generaci Turba a pak přešel na S8, teď už ,předposlední generace. Oboje tuším předváděčky dotažené z Německa, je to spořílek
Ještě pozoruju jeden, navazující, jev, přišla na to řeč v hospodě a v pomyslném hlasování jsem prohrál 1:3.
A: "Kámo, ale ten Golf je hrozně drahej, na to, že je to Golf, však za to už by bylo nějaký základní BMW"
B: "No jasně, ale BMW by za ty prachy mělo slabší motor a horší výbavu, tak je to Golf"
A: "Ale však BMW, to nemůžeš srovnávat"
Tak jsem pak prováděl průzkum u vrstevníků svého otce a všichni se shodli, že kdyby se do Superbu/Kodiaqu dával třílitr nafta a bylo to vevnitř hezčí (mělo to ty sedačky a muziku), tak by to za stejné peníze upřednostili před stejně vybaveným Eklassem/MLkem, respektive, že věta "2mio za Škodovku je moc" jim vůbec nedává smysl, protože by ocenili nenápadnost před show (=Mergl pyčo ne vole) a luxusnější značku nevyžadují, naopak ji "přetrpí" kvůli motoru/výbavě. Jeden z ni má v garáži i 458, ale na tomhle se shodl s ostatními. Zároveň padl názor, že jedinej důvod pro upřednostnění S8 před 911 Turbo* (cca 55 let chlap, děti dávno odrostly, sedan nepotřebuje) je, že když z S8 vystoupí někde na parkovišti, tak na něj tolik lidí blbě nečumí a nezkoušejí ho oslovovat holky ve věku mý dcery
Takže Spectral má s tím módním doplňkem asi pravdu...
*měl minulou generaci Turba a pak přešel na S8, teď už ,předposlední generace. Oboje tuším předváděčky dotažené z Německa, je to spořílek
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 18 čer 14:47, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))