Ref nová baterka v 3er: je tam... Exide 95Ah AGM, délkou 353 mm se tam vešla, díky matizovi o ní (správně) ví i celé auto. Venku je pod mínus deset, tak snad ráno i nastartuju....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
tak jo, baterka je v oukeji, celonoční stání venku, bylo skoro -20 a naskočil na první ťuk
OT: chcíplá baterka v 3er mě navedla k myšlence se podívat jak staré mám baterky v ostatních autech... a pindica nezklamala: původní baterka z výroby tam vydržela přesně 5 a půl roku.... a kolik roků má stávající Exide Premium 47Ah? ....taky (skoro) pět a půl roku.... takže co? Kupuju (preventivně, ešče startuje) novou aji do pindice....
Ahojte kluci, co tak pročítám, vyplatí se připlatit za nafťák místo benzínu, protože jsou ty naše Bavoráčky méně závadné. Vím, že rozhoduje strašně moc faktorů, jak se k tomu majitel choval apod, ale vychází mi to z toho. Už nějakou dobu hledám maximum informací o ojetých BMW, které si chci pořídit do 300 tis Kč a mám taky jeden postřeh, vyplatí se tedy udělat výlet do Německa a pořídit to tam. Přijde mi z těch tisíců informací, že se tam méně šidí. Správně? Snad mě nesežerete, takového nováčka s jedním postem
Jedině Privatverkäufer.. ale ani tam není jistota, že to neni po nějakym čmoudovi z Turecka nebo Albánie.. ať plánuješ jakýkoli ojetý bmw, nech si tak kilíčko stranou, ať se z toho hned po koupi nepo..
Souhlas, v Říši se dá pořídit ledacos (mám taky jeden říšký kousek doma), ale jedině privatkauf .... jo a béemwé za 300 fdýzlu bude dost pravděpdobně (dřív nebo později) pěkná "kasička"...
Jo a taky souhlas, je třeba počítat radši 25-35% k ceně zaplacené v říši na prvotní servis a opravy..... (já třeba měl kliku, kupoval sem auto jen s 35tis km na tachu a jediné co jsem musel hned udělat byla preventivní výměna náplní a výměna zadních brzdových desek....)