Porsche Boxster / Boxster S

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
driver
Letec

Re: Porsche Boxster / Boxster S

Příspěvek od driver »

Já bych to viděl trochu více ze široka.
To nemusí být jen o ježdění, každý to má jinak...
Pokud to myslíš vážně, tak bych nejdřív postavil nějakou větší garáž se zvedákem a vybavením, tak vybavení pro člověka, to je bečka, pípa s chlazením, minibar, klima, TV, hudba, gril, a chromovaná tyčka v svislém umístění...
Potom je plánovaný servis radost, můžeš si pro začátek najmout někoho, kdo dělal v autorizáku A MĚL ŠKOLENÍ (často to má jeden a zbytek jsou pomocníci) a domluvit se s ním. Buď to naučí Tebe, ty základní věci, a nebo tvého dvorního mechoše. (Tohle je největší problém na světě, sehnat člověka, kterému se dá věřit, a který to zachvíli nezabalí)
Potom bych si zaplatil nějaké minimum, třeba Enge dělá týdenní jezdeckou školu, a vysvětlí Ti za jeden den to, na co sám za celý život nemáš šanci přijít, protože to jsou sto let pilované a předávané info a hlavně se dozvíš to, co Tě nikdy nenapadlo, že čtyři dlaně z gumy musí držet přetížení přes 1G, atd...
Samotné auto je úplně to poslední z celé skládačky a to si piš, že jestli s tím budeš jezdit jinak, než na zmrzlinu, tak to celé zvaž.
Často se Tím zabývají kluci, co mají velký autoservis, více zvedáků, takže zázemí mají.
Pak už zbývá pozvat kámoše z Porsche klubu a párty začíná :D
Časem zjistíš, že Tě baví víc ta sranda okolo, než kroužit o víkendu po okruhu, to je už jen třešnička.
Naposledy upravil(a) driver dne úte 13 zář 09:54, celkem upraveno 1 x.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

911T píše:Zajda: vidim ze mas problematiku podrobne nastudovanu. Uvazoval si nad kupou?
To ne, jen jsme nedávno řešili s kamarádem jak zachovat jeho nově pořízenou Carreru 996.2.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

911T: Tomu rozumím, když se řekně Porsche, většina lidí si představuje výkon někdě úplně jinde než na 168 kW :-D V tomhle jsi už na úplně jiném levelu než já :) a přesně jak píšeš to s tou blbuvzdornou verzí, to mi bude vyhovovat :-D nemyslím si že bych neuměl řídit, ale žádné "vylomeniny" s tím nehodlám dělat, takže pohoda :-D

Ještě se zeptám na méně důležitou věc, nicméně mě to zajímá. Jaké mají Porsche ozvučení? Je to asi kus od kusu že? Rád v autě poslouchám hudbu a mám rád dobrý zvuk. Tím nemyslím subáč v kufru, který dělá randál až do Afghanistánu a uvnitř to chřastí. Ale spíše čistý vyvážený zvuk :-D Možná je to otázka mimo, ale evidentně máš s těmito auty zkušenost, tak to třeba budeš vědět :)
911T
Mistr volantu

Příspěvek od 911T »

jarka píše:Asi to bude znít divně, ale pokud je podvozek o tolik lepší možná není nic jednoduššího než mu ubrat grip volbou vhodných (úzkých případně eko) gum. Je to sice u porsche trochu (hodně :) ) divný, ale zábavě by to rozhodně mohlo pomoci. Už nějak páprdovatím a v miatě se ubírám taky tímto směrem a docela mi to vyhovuje. Ani mi nějak neschází okruhy, když teď zažívám podobný chování v přijatelných rychlostech na okreskách.
Toto je vec ktora sa mne osobne prieci. Nebudem predsa umelo devalvovat schopnosti podvozku slabsimi pneumatikami. V podstate to iste robila sama automobilka v snahe oddelit CAYMAN od 911. Dodatocna instalacia samosvoru bolo preto to prve co som po kupe urobil. Dnes je uz situacia s novym modelom podstatne lepsia, aj ked vykonovo je CAYMAN stale poddimenzovany.
Auta ako MX5 ci GT86 sa mi prave pre ten zmareny potencial nikdy nedostali pod kozu.
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

Driver: popsal jsi to krásně, ale myslím, že zas takhle moc to zatím hrotit nebudu :-D
911T
Mistr volantu

Příspěvek od 911T »

Zajda píše:
911T píše:Zajda: vidim ze mas problematiku podrobne nastudovanu. Uvazoval si nad kupou?
To ne, jen jsme nedávno řešili s kamarádem jak zachovat jeho nově pořízenou Carreru 996.2.
A poriesil uz to lozisko?
911T
Mistr volantu

Příspěvek od 911T »

Archee píše:911T: Tomu rozumím, když se řekně Porsche, většina lidí si představuje výkon někdě úplně jinde než na 168 kW :-D V tomhle jsi už na úplně jiném levelu než já :) a přesně jak píšeš to s tou blbuvzdornou verzí, to mi bude vyhovovat :-D nemyslím si že bych neuměl řídit, ale žádné "vylomeniny" s tím nehodlám dělat, takže pohoda :-D

Ještě se zeptám na méně důležitou věc, nicméně mě to zajímá. Jaké mají Porsche ozvučení? Je to asi kus od kusu že? Rád v autě poslouchám hudbu a mám rád dobrý zvuk. Tím nemyslím subáč v kufru, který dělá randál až do Afghanistánu a uvnitř to chřastí. Ale spíše čistý vyvážený zvuk :-D Možná je to otázka mimo, ale evidentně máš s těmito auty zkušenost, tak to třeba budeš vědět :)
Popravde nie som ziadny audiofil a radio mam zakladne (CDR24 myslim). Hra to normalne ako hocico ine. Ak si na tieto veci potrpis standard ti stacit urcite nebude.
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

911T: pohoda, to byla jen doplnujici otazka :)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

911T: s tebou souhlasím a taky je to trochu proti mýmu přesvědčení. Ale kombinace 168kW a rozumnýho podvozku už dokáže být celkem rychlá aby sis jí na okresce užil. Pro mě je zas hrozně frustrující pocti nevyužitýho potenciálu. Každopádně je to jedna z možností.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

911T píše:A poriesil uz to lozisko?
Ne, zatím Carrera stojí v garáži a čeká až na ni u Mičánků budou mít čas.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Odpovědět