Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od řidičBOB »

Josef píše:Já jezdím v MB S-klasse a nemám problém se najíst s dělníky v hospodě, ale každý jsme jiný. Pro tebe to auto není a je zbytečné to v každém příspěvku opakovat, ani mi není jasné, proč se zabýváš Eko tématem. Mimochodem znám tě osobně, potkali jsem se u Roberta v Dejvicích.
K té Tesla 3, to je auto na běžné ježdění cena 850 tis. je už hodně rozumná.
Já vím, kdo jsi, i když jsme se potkali již před nějakou dobou.
Eko tématem se zabývám proto, že jsme na diskusním fóru a byť tě to možná překvapí, tak je to od slova diskutovat :ymcowboy: A také proto, že proti elektormobilům v zásadě nic nemám, i když proti projektu Tesla ano a své výhrady jsem popsal dostatečně.
Myslím, že se pleteš, že Tesla pro mne není. Není možná v tuto chvíli, kdy mi nevyhovuje hlavně její dojezd nebo dojezd elektormobilů obecně a kdy je to spíše póza než něco hlubšího...tvé přirovnání s iPhonem zde opravdu sedí ukázkově.
Pokud bych měl teď potřebu koupit druhé nebo další auto do rodiny, na rozvoz dětí do školek, kroužků, atd., tak by to zcela jistě byla i3 na operák. Takže elektro :x
BTW: já jsem nikde nenapsal, že mi vadí jíst s dělníky v hospodě. Dělám to vcelku často. Ale hospoda, kde třeba dobře vaří, není bistro nebo motorest, kde zpravidla vaří nevalně, protože je to převážně pro řidiče kamionů, atd. a tomu odpovídá kvalita i provedení. Tam opravdu nejím a nenajedl bych se tam s nikým.
Takže opravdu silně pochybuji o tom, že člověk s Teslou, který byl včera na večeři v Zátiší, by dal dnes oběd v bistru na D1...ale třeba jo ;)

ad Tesla3: uvidíme, jak to bude ve skutečnosti. Propagační letáček dovede slíbit cokoliv. Cena je překvapivě nízká. Uvidíme, kolik bude prodělávat na jednom autě a jak dlouho ta cena bude udržitelná. Třeba bude.
Ale když nový Renault Talisman může stát cca stejné peníze, tak svou cílovku si jistě najde i Tesla3.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Zatím je Tesla 3 spíš takový koncept, přesto je překvapující, že lidé v předobjednávkách už zaplatili za auto, které uvidí za 1,5 roku 115 milionů USD, to se může každé automobilce jenom zdát. Častým argumentem je, že elektro auto je použitelné, když dokáže nahradit 100% spalovací motor, tedy dojede 700-1000km a bude se nabíjet pár minut, nebo bude stát stejné peníze atd. Těch argumentů proč si takové auto nepořídit je celé řada a když si na to člověk sedne, tak těch důvodů vymyslí hodně. Já myslím obráceně, tedy přemýšlím, proč si ho koupit. Já nepotřebuju supersport a rozumná cena kolem 1 mil. mi přijde zajímavá. Netvrdím, že to musí být Tesla, za 2-3 roky budou elektr. auta vyrábět všichni známější výrobci, klidně by mi stačilo něco ve stylu Ečkového Mercedesu, možná i Cčkového. Můj roční nájezd není nijak závratný a průměr v pracovní dny 70km denně je pro takové auto ideální. Nejdále jezdím 300km, což taky vyhovuje. Podle mě budou zajímavé i operativní leasingy něco, co bylo ve stylu i3, tedy 10 tis. měsíčně po dobu 4 let, to mi přijde ideální. Rozhodne ale nepotřebuju auto do města s dojezdem 130km, což je dnes většina nabízených aut. Ovšem kdyby mi někdo řekl, že mi dá za ty peníze Teslu 3, nemám o čem přemýšlet a zítra podepíšu smlouvu.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Mala technicka k tomuto...
lidé v předobjednávkách už zaplatili za auto, které uvidí za 1,5 roku 115 milionů USD
...
Nikto nikomu realne este nic nezaplatil...jedna sa o vratnu zalohu 1000USD za "zakaznika" takze sa velmi lahko moze stat, ze ak ziadny Model 3 so slubovanymi parametrami do 18 mesiacov nebude, Musk neuvidi ani cent z tych 115 mega USD... :^o
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, s tím nelze nesouhlasit.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Snowman000: Tak to považuji za naprosto samozřejmé, že když nic nevyrobí, tak peníze vrátí, to jenom u nás se vratná záloha často mění na nevratnou.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dyž sa nepovede, tak EM vrátí zálohy. =))

To je hláška aspirující na slogan století. :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Kdyby byl Model 3 prvnim kde se neco podobneho aplikuje, tak bych pochopil patricnou neduveru. Nicmene u obou dvou soucasnych to bylo stejne a neda se rict, ze by snad nekoho podvedli.
Na zaklade tech minulych rezervaci budou mit jiste hruby odhad toho kolik % nakonec pred nakupem cukne.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

ctrl_j píše:Kdyby byl Model 3 prvnim kde se neco podobneho aplikuje, tak bych pochopil patricnou neduveru. Nicmene u obou dvou soucasnych to bylo stejne a neda se rict, ze by snad nekoho podvedli.
Na zaklade tech minulych rezervaci budou mit jiste hruby odhad toho kolik % nakonec pred nakupem cukne.
Taky bych se toho nebal. Navic, ktera jina velkoseriova automobilka se muze pochlubit tim, ze si zakaznici objednaj auto 2 roky dopredu, kdyz ho ani nemeli moznost videt?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

honziss píše:Navic, ktera jina velkoseriova automobilka se muze pochlubit tim, ze si zakaznici objednaj auto 2 roky dopredu, kdyz ho ani nemeli moznost videt?
Tomu se říká "dělat z nouze cnost". ;) Protože všechny ostatní klasické automobilky většinou ukazují auta, která jsou do výroby cca do pul až třičtvrtě roku od ukázání na autosalonech. A ruku v ruce s tím rovnou spouští i předprodeje. Viz. např. akutální rozprodání první serie Maserati Levante během pár sekund v Číně.
Tedy věřím, že kdyby daly některé topové automobilky podobnou možnost u svých konceptu (a ukázaná Tesla 3 není nic než koncept), stane se to samé co u Tesly. Protože to však dělá jen Tesla, tak chybí srovnání. A kde chybí srovnání, vzniká často pokřivený pohled a wow efekt, tak jako nastal v těchto dnech...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

system predobjednavek funguje i u klasickych automobilek. presna cisla si nepamatuju, u nove S klasse to ale mam pocit bylo nekolik desitek tisic kusu jeste pred zapocetim vyroby. Audi A6 dtto.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět