Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
.Z3
Pan Řidič

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od .Z3 »

Na méně než 1Kč/km vychází i provoz auta na CNG. Dojezd je podobný, 300-400 km na jednu nádrž, ale další natankuješ během 5-ti minut a jedeš dál. Pokud ti to nevyjde k plničce nebo nechceš hned dotankovat, tak pokračuješ klidně nělikot set km na benzín, záleží kolik ho v nádrži vozíš. Tomu se říká mobilita, základní účel auta. I síť plniček už je v čr narozdíl od nabíječek obstojná, takže se dá jezdit klidně i z 95% na CNG bez většího plánování. Nový Golf tě vyjde na 400 tis., takže hned při nákupu úspora pár set tisíc proti e-Golfu či Leafu. To je když se chce opravdu ušetřit na nákladech. Koupit si pekáč za 2 mega a potom počítat ušetřené halíře na km mi přijde zcestné...
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

řidičBOB píše:Celé ROBE je povedená firma...
pozor, minimálně jeden je tam veskrze normální.... už asi 15let, co jim denně jezdím okolo sídla firmy v hažovicach (ne valmezu) tam denně stojí jedna krásně opečovávaná E36 s atmo R6 benzínem v manuálu... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

:D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:
řidičBOB píše:Celé ROBE je povedená firma...
pozor, minimálně jeden je tam veskrze normální.... už asi 15let, co jim denně jezdím okolo sídla firmy v hažovicach (ne valmezu) tam denně stojí jedna krásně opečovávaná E36 s atmo R6 benzínem v manuálu... :ymhug:
Nechce se mi to ted overovat (protoze ipad) ale myslim, ze se pletes, to hazovicke misto uz neni robe :-)
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@děcko: :ympray:

@brus: ta stříbrná e36 s kladenskou značkou tam stávala už v době, kdy ve valmezu teprve stavěli....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/tes ... ecifikace/
I Tesla v podstatě podváděla zákazníky se svými motory, když si nedokázali spočítat správný výkon (ve skutečnosti o 19,5% méně než puvodně uváděli). :D Napadá mně analogie - pokud nedokáži ani spočítat výkon svých aut, nehovoříce o tom, že je asi ani nedali na "brzdu", potom tedy o kolik procent jsou vymyšlené nebo bulharskou konstantou podpořené dojezdy jejich aut? ;) :D
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

.Z3 píše:Na méně než 1Kč/km vychází i provoz auta na CNG. Dojezd je podobný, 300-400 km na jednu nádrž, ale další natankuješ během 5-ti minut a jedeš dál..
Nemusíš platit ubytování poblíž dobíječky, když se rozhodneš vyrazit někam dál :D
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

noveautičko píše:Pan František Kubiš říká: "Já se posledních 20 let věnuji pracovně elektromotorům, takže jsem dávno věděl, že jsou lepší než spalovací motory,"...
To má určitě pravdu, ovšem zapomněl dodat že elektromotory vyžadují taky vydatné napájení. Takže perfektně fungují jen ty co jsou připojené k elektrárně kabelem. Ostatní co takové napájení nemají a jsou odkázané jen na baterky fungují naopak dost mizerně. Můžou sice jet taky dobře, ale jen chvíli
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Jo a hned se mi to potvrdilo v praxi - dnes jsem na dálnic koukal co za divné auto jede tak nezvykle pomalu v pravém pruhu když není v dohledu žádná odbočka a hele - bateriové BMW i3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...a to ještě ani nemusel řidič moc topit :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět