Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Na méně než 1Kč/km vychází i provoz auta na CNG. Dojezd je podobný, 300-400 km na jednu nádrž, ale další natankuješ během 5-ti minut a jedeš dál. Pokud ti to nevyjde k plničce nebo nechceš hned dotankovat, tak pokračuješ klidně nělikot set km na benzín, záleží kolik ho v nádrži vozíš. Tomu se říká mobilita, základní účel auta. I síť plniček už je v čr narozdíl od nabíječek obstojná, takže se dá jezdit klidně i z 95% na CNG bez většího plánování. Nový Golf tě vyjde na 400 tis., takže hned při nákupu úspora pár set tisíc proti e-Golfu či Leafu. To je když se chce opravdu ušetřit na nákladech. Koupit si pekáč za 2 mega a potom počítat ušetřené halíře na km mi přijde zcestné...
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
pozor, minimálně jeden je tam veskrze normální.... už asi 15let, co jim denně jezdím okolo sídla firmy v hažovicach (ne valmezu) tam denně stojí jedna krásně opečovávaná E36 s atmo R6 benzínem v manuálu...řidičBOB píše:Celé ROBE je povedená firma...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nechce se mi to ted overovat (protoze ipad) ale myslim, ze se pletes, to hazovicke misto uz neni robepavproch píše:pozor, minimálně jeden je tam veskrze normální.... už asi 15let, co jim denně jezdím okolo sídla firmy v hažovicach (ne valmezu) tam denně stojí jedna krásně opečovávaná E36 s atmo R6 benzínem v manuálu...řidičBOB píše:Celé ROBE je povedená firma...
Pravda vyděsí
@děcko:
@brus: ta stříbrná e36 s kladenskou značkou tam stávala už v době, kdy ve valmezu teprve stavěli....
@brus: ta stříbrná e36 s kladenskou značkou tam stávala už v době, kdy ve valmezu teprve stavěli....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/tes ... ecifikace/
I Tesla v podstatě podváděla zákazníky se svými motory, když si nedokázali spočítat správný výkon (ve skutečnosti o 19,5% méně než puvodně uváděli). Napadá mně analogie - pokud nedokáži ani spočítat výkon svých aut, nehovoříce o tom, že je asi ani nedali na "brzdu", potom tedy o kolik procent jsou vymyšlené nebo bulharskou konstantou podpořené dojezdy jejich aut?
I Tesla v podstatě podváděla zákazníky se svými motory, když si nedokázali spočítat správný výkon (ve skutečnosti o 19,5% méně než puvodně uváděli). Napadá mně analogie - pokud nedokáži ani spočítat výkon svých aut, nehovoříce o tom, že je asi ani nedali na "brzdu", potom tedy o kolik procent jsou vymyšlené nebo bulharskou konstantou podpořené dojezdy jejich aut?
Nemusíš platit ubytování poblíž dobíječky, když se rozhodneš vyrazit někam dál.Z3 píše:Na méně než 1Kč/km vychází i provoz auta na CNG. Dojezd je podobný, 300-400 km na jednu nádrž, ale další natankuješ během 5-ti minut a jedeš dál..
To má určitě pravdu, ovšem zapomněl dodat že elektromotory vyžadují taky vydatné napájení. Takže perfektně fungují jen ty co jsou připojené k elektrárně kabelem. Ostatní co takové napájení nemají a jsou odkázané jen na baterky fungují naopak dost mizerně. Můžou sice jet taky dobře, ale jen chvílinoveautičko píše:Pan František Kubiš říká: "Já se posledních 20 let věnuji pracovně elektromotorům, takže jsem dávno věděl, že jsou lepší než spalovací motory,"...
Jo a hned se mi to potvrdilo v praxi - dnes jsem na dálnic koukal co za divné auto jede tak nezvykle pomalu v pravém pruhu když není v dohledu žádná odbočka a hele - bateriové BMW i3
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...a to ještě ani nemusel řidič moc topit
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time