Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Jo takhle, rozumím. Od natankovsni/nastartování jsem na spotřebu nekoukal, zkusím. Mysleli jsme každý něco trochu jiného, díky za upřesnění.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan: Příjde mi, že se v tom už auta teď zlepšily. U Mazdy mi to většinou sedělo na desetinu, teď u Mk8 Golfa se to liší oproti ukazateli od natankování asi o 0,1-0,2l, dle toho kolikrát to nechám při tankování "cvaknout".
Nutno k tomu i podotknout, že většinou tankuji na stejné pumpě a i u stejného stojanu. COž samozřejmě má určitý vliv, tak jako právě ta venkovní teplota a podobně.
Dobře si ale pamatuji, že když jsem měl kdysi dávno ještě Astru, tak tam byl snad rozdíl okolo 0,7l / 100 km oproti tomu, jak byl pozitivní samotný palubní PC.
A abych byl trochu i k tématu elektromobilů a těch udávaných dojezdů, není to náhodou tak, že udávaný dojezd/spotřeba je měřena podle nějakých norem už i venku na cestách, kde je ale dáno opět i počasí? (teplota, síla větru, žádné srážky atd.) a zrovna na všechny tyhle věci jsou elektra strašně náchylné a proto dojezd/spotřeba z plakátu je prakticky jen snem markeťáků.
Nutno k tomu i podotknout, že většinou tankuji na stejné pumpě a i u stejného stojanu. COž samozřejmě má určitý vliv, tak jako právě ta venkovní teplota a podobně.
Dobře si ale pamatuji, že když jsem měl kdysi dávno ještě Astru, tak tam byl snad rozdíl okolo 0,7l / 100 km oproti tomu, jak byl pozitivní samotný palubní PC.
A abych byl trochu i k tématu elektromobilů a těch udávaných dojezdů, není to náhodou tak, že udávaný dojezd/spotřeba je měřena podle nějakých norem už i venku na cestách, kde je ale dáno opět i počasí? (teplota, síla větru, žádné srážky atd.) a zrovna na všechny tyhle věci jsou elektra strašně náchylné a proto dojezd/spotřeba z plakátu je prakticky jen snem markeťáků.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Loď je aspoň na moři, ale až někde bafnou garáže plné bateriáků? To bude jízda
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jsem se tuhle bavil s hasiči na letišti Praha. A taky mají z toho vítr.
Sice mají Cobru, ale říkal off record, že to není tak easy, jak se to oficiálně prezentuje. Že každé baterky to mají jinak - někde proříznout jenom plášť, někde durch, atd. A hlavně - každé auto to má jinde, jiný přístup, jiný způsob...
Sice mají Cobru, ale říkal off record, že to není tak easy, jak se to oficiálně prezentuje. Že každé baterky to mají jinak - někde proříznout jenom plášť, někde durch, atd. A hlavně - každé auto to má jinde, jiný přístup, jiný způsob...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jo hasiči a elektroauta. Byl jsem teď u řešení projektu malého bytového domu s podzemním parkováním a s nabijeckou pro elektroauta. Pecka. Navržená opatření - automaticky hasicí systém, nějaká super vrata co garaz rozdělí na 3 sekce a velkoobjemova požární nádrž na vodu primo v podzemí. Přesto jsem měl pocit, ze aby to uhasili, tak cele podzemní garáže zaplaví vodou
A co hur, přesto dle jejich zkusenosti se budou modlit, aby tam to elektroauto vůbec nezačalo hořet… Nejradši prej, kdyby vůbec nemohla elektroauta v podzemí parkovat… Což je na druhou stranu řešení pro investora za par kacek, zakazova cedule a vymalováno, jen by to nebylo hyper / super moderní eko bydlení
A co hur, přesto dle jejich zkusenosti se budou modlit, aby tam to elektroauto vůbec nezačalo hořet… Nejradši prej, kdyby vůbec nemohla elektroauta v podzemí parkovat… Což je na druhou stranu řešení pro investora za par kacek, zakazova cedule a vymalováno, jen by to nebylo hyper / super moderní eko bydlení
4.4 V8 390 kW, 5.0 V8 338 kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
A hlavně by se posrali autíčkáři na baterky.
Oficiálně se musí říkat, že hasit EL auto je v poho. No problem.
Oficiálně se musí říkat, že hasit EL auto je v poho. No problem.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
My jsme ve výboru SVJ zjišťovali u 13 let starého baráku, co by po nás chtěli:HOUZJ5AJ píše: ↑pon 31 črc 16:02 Jo hasiči a elektroauta. Byl jsem teď u řešení projektu malého bytového domu s podzemním parkováním a s nabijeckou pro elektroauta. Pecka. Navržená opatření - automaticky hasicí systém, nějaká super vrata co garaz rozdělí na 3 sekce a velkoobjemova požární nádrž na vodu primo v podzemí. Přesto jsem měl pocit, ze aby to uhasili, tak cele podzemní garáže zaplaví vodou
- nabíjení na stáních pro invalidy optimálně blízko vjezdu (tzn. předělat trojici stání, která už něčí jsou, na dvojici)
- EZS s napojením na pult
- ZOKT máme
- SSHZ (sprinklery, co se roztaví) není problém - studená voda i hydrantová je jen kousek vedle
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Dnes jsem něco zaslechl, ti kdo se pohybují okolo automotive tak to asi už slyšeli a sice, že v někdy okolo září-říjen se má hlasovat (a schválit) podpora pro dotace na nákup elektroaut. Bude to jen pro živnostníky a firmy, max. cena auta 1.5 mio. Dotace 200k. Platit by to mělo od listopadu/prosince 2023. Tak ty slevy co dělá ŠA na Enyaqy aby se v podstatě všechny kromě toho Clever iV 80x vešly do limitu dávaj smysl. Já teda osobně v mojí socíální-business bublině neznám nikoho kdo by to využil, ale tak asi nejsme dost progresivní.
tak Tesla Y LR ted stoji cca 1,3 po sleve za 1,1 si myslim moc zajimavy. Jak rikam mit to interier Audi tak nevaham vterinu. Ale za 1M bych to mozna kous i tak
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
north: a jako vždy a hlavně logicky, z toho budou vyndaný pražské IČ.
Logicky, v Praze přece není potřeba bojovat za nižší emise...když jde hlavně o prachy.
Logicky, v Praze přece není potřeba bojovat za nižší emise...když jde hlavně o prachy.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time