Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Předseda »

K tomu dojezdu to chce ale taky přepočítat kč/km. Těch 30kWh je poměrně dost. To bys zvládl stlačit. Nicméně á 5-6 Kč/kWh, tak jsi na 150-180 Kč vs. 8l * 45Kč = 360. Tj. skoro 2x tolik.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Jo toto ja nepopieram, ze cenovo to stale vychadza pre elektro vyhodnejsie (do kedy este) iked hodne zalezi od toho ci to nabijem doma alebo na nejakej rychlonabijacke. A uprimne Panda a ID.5 nie su ani v najmensom a v akomkolvek ohlade porovnatelne, islo mi skor o ten kontrast, ze ako daleko je este realne vyuzitie el.
A nech sa to tvari neviem ako progresivne (s papierovym dojazdom 530km), tak na viac ako nejake primestske priblizovadlo to stale nevidim.
Proste ak to chcem nabijat vylucne doma (aby som nabil za vyhodny tarif) tak realny akcny radius je 100km :-?
A v takom pripade mi 2t krabica za 50000€ moc zmyslu stale nedava [-(

PS: Ano ja viem, nejazdim spravne ekologicky ale preco bych sa ja mal prisposobovat? b-(

PS2:
ID.5 - Rychlonabijanie cez ZSE je u nas za 0,39€ a na cestu dom som minul cca 6kWh, takze cesta ma stala cca 2,34€.
Panda - pri 8l spotrebe a 20km, mi to robi 1,6l * 1,6€ za liter a som na 2,56€.
Ten rozdiel teda neni tak dramaticky a to tam mam este benzin z cias kedy to stalo 1,5 a to mi vychadza presne narovnako :D
Naposledy upravil(a) Snowman000 dne úte 22 bře 13:13, celkem upraveno 1 x.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Jasně, to už je pak jiná.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Fakt nechcem zniet jak uplny hater proti elektru na take to prdkanie medzimesto a okolo baraku a do velkomesta mi to urcite pride vhodnejsie riesenie ako klasicky spalovak, proste 2-3 auto proc ne a sam som to tu uz pisal, ze mozno bych aj bral, ale ne za tu cenu a ne bez urciteho fun factoru.

Taky Twizi ktory by to vedel rozfofrovat aspon na 120 bych bral kludne hned ;))
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

s cenou není problém.. To spíš klasická auta jsou (byla (moc)) levná. To má easy řešení. Zdražíme je. Za chvilku to bude šul nul do pořizovačky.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Kolorovano EU 2050...
Obrázek
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak zvysujuca sa teplota a minimalizovanie dialnice tomu pomohli (pri 150km/h mi to ukazovalo spotrebu 40kWh/100km).
Ukoncil som to s priemerom 25kWh/100km a po 105km mi tam ostalo 65%. Takze tych 300km by to nakoniec aj snad dalo.
A to sa zas da akceptovat, ak to mam kde kazdy den kde pichnut. No stale mi to ako jedine auto do domacnosti zmysel nedava a v zime ani nehovorim.
A hlavne pod 20% dojde k znizeniu vykonu takze s nimi bych uz tak moc casto neratal, kedze uz teraz tych 204k na 2t je sice prijemnych, ale nic zavratne od nejakych 100km/h+...

A pointu ID.5 popri ID.4 hladat fakt nebude, lebo tam fakt ziadnu nevidim 8-x
Takze ak bych faaakt ze musel, tak zoberiem co najlacnejsiu ID.3 alebo nejaku buducu ID.2 fakt len na behanie okolo baraku :-w
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Bateriák by měla být jedna z možností, ne jediná. Smysl by mělo malé (parkování) a levné (dostupnost) eautíčko pro městský a příměstský provoz. Tam by se uplatnila jeho lokální bezemisnost a ekonomický přínos a stačil by klidně dojezd do 200 km.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Presne!
V tomto mi napriklad aj taka i3 s REXom pride ako genialny pocin...skoda len ze to hnaly az do takeho extremu co sa tyka exterieru a materialov a ceny...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Interiér byl fakt hnus. Úplně se mi hnusilo na to sahat.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět