Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Souhlas s Bobem, automobilka to je pořád mizerná (mimo pohonu a baterií mají objektivně mizerný produkt) a bez dotací a hlavně letadla jak hovado, by si na sebe nevydělali. Ale mají fantastické PR, prochází jim lhaní a nedodržování slibů, díky fanatickým fanouškům a investorům, a zatím měli monopol na fungující elektroauta, protože mají minimálně 5 let náskok.
Myslím, že všichni, co tu jsme, tak jsme říkali, že opravdový test pro Teslu bude, až do téhle hry vstoupí velcí hráči, což se stává teď a díky desítkám let zkušeností dohání Teslu poměrně rychle, uvidíme co Tesla za 5 let. Upřímně, dřív jsem předpokládál pád, ale teď si nejsem tak jistý, protože velké automobilky vstoupily později než jsem čekal a Tesla v "oku hurikánu" rostla rychleji než jsem čekal, ale znovu opakuji ne primárně díky produktu.
Myslím, že všichni, co tu jsme, tak jsme říkali, že opravdový test pro Teslu bude, až do téhle hry vstoupí velcí hráči, což se stává teď a díky desítkám let zkušeností dohání Teslu poměrně rychle, uvidíme co Tesla za 5 let. Upřímně, dřív jsem předpokládál pád, ale teď si nejsem tak jistý, protože velké automobilky vstoupily později než jsem čekal a Tesla v "oku hurikánu" rostla rychleji než jsem čekal, ale znovu opakuji ne primárně díky produktu.
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
Dobře beu zpět Střelil jsem to od boku jak jsem si ty čísla pamatoval._sulcik_ píše:Rozdíl je 327k (875-548), někde ti uteklo přes 100k Bavím se o stejném autě, se stejnou výbavou, stejně silným motorem, prostě identické.rhinos píše:https://www.peugeot.cz/modelova-rada/vy ... ybavy.html
zkuste si nakonfigurovat stejně spalovák a evozítko...rozdíl v mém případě 450k
Tak nevím ta baterie je asi ze zlata
Nicméně pořád je to eauto o zhruba 60% dražší než spalovák a to bych řekl zas tak málo není.
Jen na okraj mi příjde zábavný že v příplatkové výbavě je lepší nabíjecí kabel
Citroen C4 GP
Tedy produkt, který od tebe všichni kopírují, je mizerný? To je zajímavý pohled na svět_sulcik_ píše:Souhlas s Bobem, automobilka to je pořád mizerná (mimo pohonu a baterií mají objektivně mizerný produkt) a bez dotací a hlavně letadla jak hovado, by si na sebe nevydělali. Ale mají fantastické PR, prochází jim lhaní a nedodržování slibů, díky fanatickým fanouškům a investorům, a zatím měli monopol na fungující elektroauta, protože mají minimálně 5 let náskok.
On od Tesly nekdo to mizerne dilenske zpracovani kopiruje? - Mozna cinani, ale ti kopiruji vsechno a od vsech.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
ctrl_j píše:On od Tesly nekdo to mizerne dilenske zpracovani kopiruje? - Mozna cinani, ale ti kopiruji vsechno a od vsech.
Tesla má produkt "dílenské zpracování"?
Není tím myšleno nic špatného.., jen jako že už z principu nemá žádný jedinec objektivní názor, pouze subjektivní.., ale vím, že u vás to nemá žádný vliv..řidičBOB píše:Maggic: sice nechápu ty uvozovky...
Tradiční výrobci automobilů naštěstí od Tesly nic nekopírují.
A produkt jako takový vyrábí pouze z donucení, když už jsme u toho.
A produkt jako takový vyrábí pouze z donucení, když už jsme u toho.
sulcik: Letadlo? Kde vidíš Ponziho schema? Je to lovebrand. Hype jak kráva. Bublina... Ale letadlo?
Zrovna tržní oscenění je velmi tržní a svobodná činnost. Investoři se jednoduše shodli, že Tesla má být oceněna takto vysoko. Jsou blbí? IMHO asi ano, ale... Pokud by se svět vrátil k fundamentům, tak propadne o desítky procent. Osobně bych si TSLA v brzké době nekoupil ani na short ani na long. TSLA nevěřím.
Zrovna tržní oscenění je velmi tržní a svobodná činnost. Investoři se jednoduše shodli, že Tesla má být oceněna takto vysoko. Jsou blbí? IMHO asi ano, ale... Pokud by se svět vrátil k fundamentům, tak propadne o desítky procent. Osobně bych si TSLA v brzké době nekoupil ani na short ani na long. TSLA nevěřím.
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Turbo: to podle toho, jak se na podnikání díváš. Já jsem třeba hrdý na to, že jsme s kolegou vybudovali firmu s nulovým obratem, na firmu tam, kde je dnes - a to bez jediné koruny dotace. Znovu opakuji i pro pomalejší - nebýt dotační politiky pro Teslu, tak ta firma už dávno neexistuje.
Neřekl bych, že by se v mém názoru na EV mobilitu nějak změnil. Je to kravina, mocensky protlačovaná, která s ekologií nemá nic společného.
Neřekl bych, že by se v mém názoru na EV mobilitu nějak změnil. Je to kravina, mocensky protlačovaná, která s ekologií nemá nic společného.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Btw: minule tady byla diskuze na podobné téma, tak jenom postřeh z chladnějších rán: sednu do auta, svítí dojezd 334km. Topení nechám na 20.5; zapnu výhřev zrcátek a volant + sedadlo na jedničku. A ups - je tam najednou 285 km
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time