Táhneme na Brusel

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
ctrl_j
Letec

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od ctrl_j »

Jenze ses bitej hned na porizovacce a krom uspory na te nafte je to auto drazsi na udrzbu, byt uz to dneska neni tak moc jak treba 5-10 let zpet.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No, to taky není úplně pravda... Pokud bych se podíval do historie, tak servisování Golfů 6 1.4TSI nebo Octávie 1.8TSI mne vyšlo mnohem dráž než servisování (ve stejné době) Golfu 1.9TDI a Octávie 2.0TDI :-) Mnohem je v tomto případě ještě slabý výraz...
Kdybych si koupil to stejné auto ve 3.0T, tak mám pořizovačku o 60t menší. Jenom na spotřebě (i když o tu mi primárně nejde) by se mi ten rozdíl vrátil za rok 2x ;-) A ani servisování 3.6FSI nebyla žádná legranda. Já jsem ale nebyl v pozici, že jsem si musel vybírat diesel - vybral jsem si ho zcela dobrovolně a to hlavně kvůli dojezdu, protože když jsem s 3.6FSI spěchal, tak jsem na 70l nádrže nedojel ani z Phy do BA. Takže co jsem nahnal na rychlosti, nechal jsem u stojanu. S V6 TDI dojedu i zpět a ještě v nádrži není sucho.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

notywoe, já snad ešče na starý kulena začnu mít ten Bruseli ráth...

za zády mi hraje SK telka, myslím že to je jojka a fčíl tam říkali, že od prvého júla dvetisícsedemnáct budou z nařízení Bruseli ZRUŠENY roamingové poplatky za příchozí/odchozí hovory \m/
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Neboj. Tu slevu si poctivě zaplatíš. Ale Brusel můžeš velebit. V podstatě o to a jen o to šlo.
Dříve se říkalo "díky VŘSR...."
Nu což, i velkokapitalista se může zbláznit. :p
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Krom postřehu Honzy, že tuto ztrátu si operátoři budou kompenzovat jinde, bych jen poznamenal, že ač mě z čistě subjektivního pohledu může takové rozhodnutí Brusele těšit, protože mi zlevní telefonní služby v zahraničí (a je tedy pro mě ekonomicky prospěšné), tak pro libertariána jako jsem já (a za jakého považuji i PP) je to rozhodnutí současně velmi kontroverzní, protože to není nic jiného, než státní, resp. eurounijní, tolik "oblíbená" regulace a diktát soukromým subjektům, za jaké ceny mají své služby nabízet zákazníkům. Představte si, že jste jedním z telko operátorů, nebo si představte, že by se podobná regulace zavedla i do odvětví, v nichž sami působíte... Takové nařízení Brusele, za jakou maximální cenu a za jakých dalších podmínek prodávat pájecí stroje apod.
Na zdůvodnění, že je to regulace oligopolního trhu, sice slyším a chápu to, ale stále se pachutě přebujelé regulace nemohu zbavit.
:ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já zastávám názor prof. Václava Klause - vše vyřeší neviditelná ruka trhu.
Regulátor je na kokot!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kaju sa, to pomatení mé mysli bylo jen chvilkové... již sem prozřel.... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Spectral píše:Krom postřehu Honzy, že tuto ztrátu si operátoři budou kompenzovat jinde, bych jen poznamenal, že ač mě z čistě subjektivního pohledu může takové rozhodnutí Brusele těšit, protože mi zlevní telefonní služby v zahraničí (a je tedy pro mě ekonomicky prospěšné), tak pro libertariána jako jsem já (a za jakého považuji i PP) je to rozhodnutí současně velmi kontroverzní, protože to není nic jiného, než státní, resp. eurounijní, tolik "oblíbená" regulace a diktát soukromým subjektům, za jaké ceny mají své služby nabízet zákazníkům. Představte si, že jste jedním z telko operátorů, nebo si představte, že by se podobná regulace zavedla i do odvětví, v nichž sami působíte... Takové nařízení Brusele, za jakou maximální cenu a za jakých dalších podmínek prodávat pájecí stroje apod.
Na zdůvodnění, že je to regulace oligopolního trhu, sice slyším a chápu to, ale stále se pachutě přebujelé regulace nemohu zbavit.
Souhlasim s tvym pohledem na vec. Cenovou politiku na jednotlivych trzich si maji hlidat narodni regulatori (u nas tedy CTU), ale pouze ve smyslu zachovani konkurencniho trhu. Cesky obcan na tom sice vydela, protoze cenova nabidka (hlavne na cerpani dat) nasich OP v roamingu je strasliva, ale v ramci EU uz to tak tragicke nebylo.
Mimochodem puvodne mel ten roaming koncit k prosinci 2015, takze cerven 2017 vyhra sice je, ale ne tak velka.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
slon
Autoškolák

Příspěvek od slon »

podla mna nazor ze brusel nema co zasahovat do slobodneho podnikania telkomov pada na tom ze ono slobodne ani trochu nie je, kto ne/moze poskytovat telkom sluzby reguluje stat. Napr v slovakistane sa "vraj" na odmietnuti 3. operatora pred ~10 rokmi zahojil minister + bohvie kolko este ludi. Cize regulacia z bruselu zase len naprava dalsiu regulaciu. A ako uz mnohi pisali, zrusenie poplatkov sa premietne do cen inde na coz vznikne dalsia regulacia... :ymsigh:
btw je tu vobec nejaky komunista? lebo mi AF casto pripada ako rubrika auto.dfens.cz a to vobec neni staznost :x jediny ale podstatny rozdiel od dfens je snad nazor na "sen ceskych rodin" a koncern vseobecne
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

pavproch píše:kaju sa, to pomatení mé mysli bylo jen chvilkové... již sem prozřel.... :ymhug:
No dobrá, pokud se Tvé selhání nebude opakovat, necháme Tě ještě chvíli pájet. [-x
Odpovědět