Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Lachende Bestien
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Lachende Bestien »

ctrl_j píše:Spalovaci motosvet uz taky zacal pomale nicit nastup nove euronormy, ale je to malo. Ty eskutry bez dotaci jsou nezajimave.
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/cezet ... 2151206_pj
Pan Nej Lemon Kovář si zjevně vytvořil velmi silný sebeklam o kupní síle potenciálních zákazníků na zdejším "specifickém" trhu - chtít 300 000 českých, vlastizrádnými žiďáky z tzv. České národní banky úmyslně devalvovaných korunek za malého retro é-skutra už vyžaduje skoro mistrovskou úroveň ve vytváření utopických vizí.
Ale kdo ví, třeba si na poradenství s byznys plánem najal kolektivistického socio"inženýra" a budovatele lepších zítřků BývaléhoSrandistu, což by mnohé vysvětlovalo. ;)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Jak jsem říkal - já se lidí typu Ex bojím víc, než nějakého viru. Oni to myslí fakt vážně a jsou ultrafanatičtí v prosazování těchto kokotin.
Já nic neprosazuju. Konstatuju kam to směřuje. Není tam ani jeden hodnotící soud. A určitě sis všiml, že náklad na KM brutálně vzroste, že?
Že jsi hloupej to pochopit, je tvůj problém. Takže i pro ty primitivnější: Je to můj výhled budoucího vývoje. Můžu brečet a nechápavě kroutit hlavou nad elektromobilitou, jako se tomu děje na homepage AF, ale mě přijde, že ty "nesmyslné" tlaky na elekotromobilitu nejsou zelené šílenství, ale naopak příprava toho, co jsem napsal.

Pokud máš logičtější vysvětlení, proč tak tlačí na elektromobilitu, proč autonomní řízení chtějí realizovat zrovna v té nejobtížnější podobě kombinace v interakci člověkem a autopilotem řízeného vozidla a přeskakují např. vozidla jedoucí v "autonomním" vláčku, kdy 2. a další vozidlo řidič nemusí mít ruce na volantu atd... Proč automobilky tak moc slyší na elektromobilitu i když ví, že mají problém s bateriemi a nejsou schopni reálně spalovákům konkurovat? na přání vlád to není, protože vlády se chovají podle přání sponzorů...
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nehodlám na to reagovat; jenom jsem měl dojem, že právník se argumentačně nemusí snižovat k osobním invektivám. Asi Plzeň, co? ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
406 Coupe
Pan Řidič

Příspěvek od 406 Coupe »

Lithium nakupujeme od Číňanů, ale použité končí na skládce. Recyklace se nevyplatí

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 47ab5f122/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Nejlepší je, když právník vysvětluje, jak to technicky bude fungovat v budoucnosti. A dokazuje pravdivost svých blbých nápadů tím, že jinak by to přece nikdo neplánoval, kdyby to nebylo moudré a skvělé.
...Máš logičtější vysvětlení.....? Jo, mám. Ti plánovači jsou ze stejného hnízda jako Ty. Je to ta sorta blbů, co odstavuje elektrárny a pak říká lidem, že nemají vysávat koberce, protože je tma a zima.
V jednom ale pravdu možná máš. Že to bohužel skutečně přijde.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

hmm, takže jsem blb, co tomu nerozumí, ale nakonec to přijde... Ty jsi kouzelný...

Hele ono stačí nemít nasazené klapky na očích. Auta jsou fetiš 2. poloviny 20. století. Je to úplně stejné jako koňmi. Koně taky původně byly zvíře, později symbol statutu (bohatství dle množství koní apod.), pro zefektivnění se začaly čistit obvyklé cesty, infrastruktura. Po vlakové hromadné dopravě přišly auta. Zase se staly symbolem statusu, zase se dělala pro ně infrastruktura a zase o status přichází. Momentálně nemáme potřebu vyšší efektivity přesunu, ale potřebu chránit veřejný prostor. Objektivně - auto zaparkované na ulici není estetická ani jinak obecně hodnotná věc. Smysl má pro majitele auta, ale pro ostatní ne. Proto města vytláčejí auta z center a místo parkovišť se staví parčíky s lavečkami. osobně mě to postihlo- místo 50m obvykle teď parkuju 500 až 1000m daleko. Ale pokud ohlédnu od své sobecké lenosti, tak vzniklé náměstíčko se zelení vypadá podstatně lépe než 30 dříve zaparkovaných aut.
Momentálně podle mě stojíme před redefinicí dopravy jako takové. Auto už není objektem zájmu. Nepřemýšlí se stylem, jak umožnit co nejjednodušší cestu autem, kde by auto bylo neměnnou konstantou. Naopak urbanisté řeší jak se lidi budou přepravovat z bodu A do B nejefektivněji a auto je jen jednou z uvažovaných variant. Tohle je strašně zásadní posun paradigmatu srovnatelný z přechodem od koní. Můžeš se stavět na hlavu, ale nic s tím neuděláš. Vidíš to i z druhé strany - auta jsou čím dál větší shity, jen krabice s více chipy. Auta už nezajímají, netáhnou a těch pár petrolheadů skončí stejně jako koňáci. Automotive v současné podobě je ve smrtelné agonii.
I automotive udělá to samé jako ostatní obory, když přišly o svůj statusový produkt- přerod od produktu ve službu. Automotive přestane vyrábět auta a pokusí se začít prodávat řešení - řešení dopravy z bodu A do bodu B....
Back to basics.
Příčina -> následek
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Ano, jsi blb a nakonec to přijde, protože to řídí podobní blbové. Co na tom nechápeš? :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ano - to je velmi pravdivá věta. I když mne z té predikce vážně mrazí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Mně ještě teda zaráží, jak všichni tyhle plánovači nějak zapomínají, že ne každej má prachy na to, aby nějak dramaticky měnil svůj způsob přepravy / že existují takový věci jako vesnice, kde to pokrytí službama prostě není...
Protože jasně, když jsem vyšší střední z Prahy, tak mi možná vyjde, že než 30k operák na Q7, tak je lepší jezdit Ubrem / nějakou službou. Akorát na vesnici mají lidi většinou auta typu jedničková ovce, platí jenom naftu a drobnej servis (=řádově míň než je amortizace novýho auta, ať už financována jakoliv). Protože na víc prostě nemají. A nějakou transportní službu tu nabízí akorát meziměstské autobusy.
A on ten přestup, kdy už na tebe poskytovatelé služeb tak nějak serou protože to nedává ekonomicky smysl, není geografiky tak daleko. Když jsem se na chvíli bydlel na Černým mostě, namísto na Vinohradech jako předtím, tak jsem čuměl, že na tom DámeJídlo prostě nic není :))
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jasně, že to je kravina, která nezohledňuje nic z praxe... Debilita od stolu, která funguje v PowerPointu a v Excelu. To teď vládne světu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět