Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
ctrl_j
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od ctrl_j »

HondaMan píše:ctrl_j: To sídliště je relativně snadno řešitelné. Dnešních 300 aut můžeš, především ve městech/sídlištích, nahradit méně než polovinou sdílených. Když to dobře nadesignuješ, tak 1 nabíječka obslouží v průměru 2 - 3 místa. Teoreticky 4 - 6, ale to nebude průměr.
==> 300 vlastněných ==> 150 sdílených ==> 50 nabíječek/stojanů

Dneska wallbox koupíš od 15 tisíc, + připojení, stojany... Za nižší miliony kč máš parkoviště připravené pro elektromobilitu.

IMHO se stále hledají problémy tam kde existují snadná řešení.

Stepan: +1 :-D
Jedna nabijecka postavena pro 6 mist je ti prd platna, kdyz prijede Pepa z fabriky o treti odpoledne a zavesi tam svoje auto, ktere tam bude do peti rana druheho dne, nez zas vyjede.
Jinac s tou kapacitou uz naznacil Stepan, verejnost si zhusta predstavuje, ze se akorat nekde vykope dira, „pripaji“ se to k dratu elektrickeho vedeni co uz tam je a mame hotovo.

Takhle muzou fungovat leda tak soliterni stanice, co si pristavi k penzionu techfan kvuli PR.
U Vystrkova je SuperCharger jen protoze tam MUZE byt, bo kolem vede 110 kV pater z humpolecke rozvodny. U Vestce to stejny. Ty tvoje jednotky milionu jsou zhruba to posledni na finalni upravu jedne lokality, ale do paterni site padnou uplne jiny penize.

Do toho mame tlak na konec spalovani uhli, Nemci (a nejsou sami) zaroven tlumi jadro, tak nevim jak si tu budoucnost vsichni predstavuji. Jasne, takze vetrniky a FVE. Takze zdecimuji krajinu jinak a jeste je to bude stat raketu €.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

ctrl_j píše: Takhle muzou fungovat leda tak soliterni stanice, co si pristavi k penzionu techfan kvuli PR.
.
Nemůžou. Protože ti majitel sítě ukáže fakáče. :))
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Myslel jsem soliterni stanice=jeden stojan. Ne stanici s nekolika stanovisti a DC nabijenim 150 kW :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak dneska jsem potřeboval nabíjet. Jelikož čip od PRE, hledal jsem primárně je - bohužel, zkusil jsem 3 a žádná nefungovala. Pak jsem se na infolince dopátral k tomu, že sorryjako - výpadek. Bezva. Tak jsem nabíjel za živé u EON :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Spalovaci motosvet uz taky zacal pomale nicit nastup nove euronormy, ale je to malo. Ty eskutry bez dotaci jsou nezajimave.
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/cezet ... 2151206_pj
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jeden z podstatných bodů sdělení byl, že v 2. - autonomní - fázi žádná vlastní auta nebudou... Takže nebudou ani parkoviště a dobíjecí stanice u nich.

Chci jet do práce - v app si nastavím, že v 7:45 mám mít auto před domem a ono přijede, odveze mě a pojede dál a až bude mít málo šťávy, tak se pojede nabíjet.... Zákazníci zaplatí za ujeté km... Provozovat to budou samy automobilky, které budou mít velké odstavné parkoviště a provedené připojení. Zřejmě v blízkosti trafacek a připojení, solární parky atd.

Počet vozů tak drasticky klesne, ale cena za km brutálně stoupne

Viděno nadhledem je totiž pravda, že auto většinu života stojí. Hodně aut nečinným stáním zabírá veřejný prostor (pokud nejsou v soukromých garážích). Půda je drahá, lidí se koncentrují. Takže podle mě je nepochybné, že vývoj bude směřovat k tomu, aby auta pokud možno pořád jezdila a nestála a nezabírala veřejný prostor.... Proto soukromé vlastnictví auta nebude v budoucnu žádoucí. Proto nejsou vhodné spalovací motory. Současná auta jsou dělaná na současné používání...
Back to basics.
Příčina -> následek
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Druha autonomni faze je mi volna, protoze se prvne musime preklenout pres tu prvni. A ta jak vidno ma problemu dost na to, aby vysal penezenky danovych poplatniku eurounijniho sveta na dost dlouho.

Krom toho ten tvuj autonomni svet bude znamenat brutalni zasah do soukromi, protoze se kazda jizda bude nutne logovat (ne ze by soucasny e-call s gps uz nebyl na pul cesty) a cely to skonci jak v mem neoblibenem filmu Demolition Man, kde se vsemozne technologie stanou natolik otravnymi (zdravi Cina a jeji social credit), ze cast obyvatelstva radeji zije mimo system, aby ten zbytek v zapeti tez prozrel. Anebo to preskoci do Terminatorova Skynetu a technologie lidstvo vyhubi.

Tezko rict, kazdopadne vseho moc skodi a jsem zvedav kdy a zda ten pohar trpelivosti pretece jeste v 21. st..
Maggic
Řidič začátečník

Příspěvek od Maggic »

ExFun - Teorie pro zasmání.. A když už takové ptákoviny budou vymýšlet ty nejlepší zelené mozky z nejlepších v Bruselském EU.., tak na to zapomeň, že jen pro tebe samotného přijede auto do práce!! Cestou ekologicky nabere další, kdo si objednal cestu tím směrem! Třeba i cigána.. půl roku neumytého.., né abyste všichni vystoupili! Bude to bráno jako zločin - Rasizmus a diskriminace!
blah
Pan Řidič

Příspěvek od blah »

Tak to meli ostatne v planu uz komunisti, tedy ty cerveny, pred `89. Ted to, zda se, preberou ty modry. Takze toho ze se to nekdy zrealizuje bych se nebal :)) :)) :))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jak jsem říkal - já se lidí typu Ex bojím víc, než nějakého viru. Oni to myslí fakt vážně a jsou ultrafanatičtí v prosazování těchto kokotin.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět