Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Není dne, aby se tady na AF.cz i u konkurence neobjevil článek na téma e-mobility nebo představení nějakého nového e-modelu.... já to nesleduju, ale žiju v přesvědčení že se před nedávnem (týdny až měsíce či rok) objevila nějaká zpráva, že kterýsi "vzácný" chemický prvek/kov, bezpodmínečně a nenahraditelně nutný pro výrobu baterií pro e-mobily, velmi brzo (celosvětově) dojde a bude po e-ftákách. To se už nějak vyřešilo nebo všechny ty články jsou jen zbožná přání e- aktivistů (jako je EM apod)?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Drive jsem cetl spis o Lithiu, Cobalt se ale nyni zda jako vetsi problem; https://www.forbes.com/sites/arielcohen ... f6d6f01ff3
Jo, máš pravdu ta zpráva asi byla nějak v souvislosti s (plánovanou) těžbou lithia v Krušných horách.
Ať už Li nebo Co, to je jedno, sem zvjedaff, jak to dopadne...
Ať už Li nebo Co, to je jedno, sem zvjedaff, jak to dopadne...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Mna skor dlhodobo bavia odhady, ze ked cena za kW/h klesne pod hodnotu xy tak uz budu elektro auta stat ako "obycajne auta". No a ono to furt ne a ne prist a za situacie, kedy sa bud nestihaju vyrabat, alebo nemaju z coho vyrabat tak mi to furt nevychadza aby ta cena klesala
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Jakékoli byrokratické ú finanční aj. omezení / restrikce se dá vždy změnit, přizpůsobit, ohnout (na to je EU vele-expert). Jak ale prostě nemáš z čeho vyrábět, tak je to fpytli.
Včera odpoledne mě na fb přesvědčovali, že shortovat Teslu je nesmysl...
2.9T RWD
Sem fčíl čuměl na dnešní videjo Lucid vs Tesla S tady na AF.cz a napadlo mě: jak je to s akcelerací elektromobilu, když baterka není nabitá na 100% ale třeba jen na 90% ??? Bude akcelerace stejná nebo to klesá = nejlepší výkon předvede JEN když má baterku 100% nabitou. Nejde mi o skoro vybitou baterku, tam mi je jsné, že výkon klesne (velmi), ale "skoro nabitou" (jak píšu, třeba 80% nebo 90% nabití) ????
Tak vid vyd vypijacia charakteristika lion clankov. Vsetky prvky na ceste maju limitujuci faktor prud. Ked ti klesa postupne napatie z cca 4,2V dole tak ti klesa aj vykon. Pekne to vidis na inych elektro zmysloch ktore maju nizsi vykon a je to badatelne viac (kolobezka ...)
C5 Tourer Excl 2.2 biturbo, BMW R1250GS HP, Honda VT750
Moje kolobezka kdyz byla nova tak 100-30% jela stejne, ted po trech letech jede stejne tak 100-50% a pod 20% uz je nepouzitelna. Ale auto bude mit sofistikovanejsi spravu baterky nez kolobezka z ciny.
Navic, na ten klesajici vykon pri nizsim nabiti si clovek postupne zvykne a proste to castejc nabiji.
Navic, na ten klesajici vykon pri nizsim nabiti si clovek postupne zvykne a proste to castejc nabiji.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Kuju. Zvědavost ukojena.