sliezskydom.sk píše:Hotel ponúka aj 3 nabíjacie prípojky pre automobily Tesla s výkonom 22 kW. Všetky modely si u nás nabijete zdarma.
Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Někdy se fakt daří.vonkreuz píše:Vypozoroval jsem to v "mém oboru". Lidi rádi trpí a přesvědčují sami sebe, že tak je to správné a vidí sebe sami jako mučedníky.
Kolega měl půjčený - testoval si elektromobil a nabíječka měla rozbitý konektor, ta patice byla vyviklaná či rozbitá a kontakt nefungoval.
Pokud dotyčný přes den mokne u nabíječky elektromobilu a večer mrzne před hospodou na zaplivaném chodníku v tom smradu u popelníku, v čehož důsledku skončí na "marodce" jak uváděl, tak to je už řádná diagnóza
Ptali jsme se ho, proti čemu manifestuje, že tak trpí, a nechápal jak to myslíme
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Zdarma= v ceně nadstandartního ubytování (stejně to zaplatíš)pavproch píše:sliezskydom.sk píše:Hotel ponúka aj 3 nabíjacie prípojky pre automobily Tesla s výkonom 22 kW. Všetky modely si u nás nabijete zdarma.
Nerozumím tomu, ale údajně jsem zaslechl, že to má několik režimů.
Třeba pomalý, rychlý a super rychlé nabíjení.
Pomalý je gratis, ale za půl dne nabiješ sotva půl kapacity a přijdeš a máš poškrábaný lak klíčem za blokování nabíječky
Ten tarif rychlý není vůbec rychlý, nabíjíš stejně několik hodin ale potřebuješ k tomu mít kartu abys ho mohl čerpat, tam je měsíční paušál, u nových máš někdy předplatné od dealera na nějakou dobu v ceně ale pak už kešuješ za své i když nejezdíš, měsíčně platíš.
Super rychlý je jediný akceptovatelný ale je to nejdražší, a vůbec to nevychází levně, a hlavně to většina aut neumí, snad je Tesla, určitě ne Leaf nebo Zoe.
Zásadní kromě času a financí je taky to, že jsou různé patice a různé režimy nabíjení a snad žádné auto neumí všechno, najdeš na webu nabíječku, jedeš za kamionem, abys k ní dojel a pak to nenabiješ, protože nejsi kompatibilní, nebo porucha a přinejlepším obsazeno-na několik hodin
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
proste krasa mit elektromobil
EV je fajn vec. Do mesta. A nabijet doma pres noc. Tohle uz mi dava smysl (teda cena bude peknej randal).
BMW i3 gets a 100 kWh battery pack for 435 miles of range
BMW i3 gets a 100 kWh battery pack for 435 miles of range
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Ano, přes noc nabít v garáži a přes den objezdit zařizování po městě v malém elektromobilu. V tom vidím budoucnost elektromobilu. Produkce emisí se přesune jinam, ale v takových kotlinách jako Praha či Plzeň by to hodně pomohlo. Jinak se tam lidi udusí. Zvláště při technickém stavu vozového parku u nás. Ale to je jen taková ideální představa. Většina nemá garáže a ani prachy na pořádný auto, natož nové elektroauto.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Já bych teda neměl odvahu nechat něco doma na tak silnoproudé nabíječce přes noc = bez dohledu. Já i dyž nabíjím jen mobil nebo noťas, tak pod dohledem, mám z nabíječek a jejich zahřívání/přehřívání/zkratování strach.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch píše:Já bych teda neměl odvahu nechat něco doma na tak silnoproudé nabíječce přes noc = bez dohledu. Já i dyž nabíjím jen mobil nebo noťas, tak pod dohledem, mám z nabíječek a jejich zahřívání/přehřívání/zkratování strach.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jerry: v tom je právě problém. Lidé nemají prachy ani na nové auto s tradičním pohonem, natož na 2-3x tak drahé elektro, kdy navíc budou potřebovat další auto na cesty mimo město.
Takže tudy cesta asi nepovede
Takže tudy cesta asi nepovede
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Víš kudy nakonec povede? Velká P+R a dál MHD.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.