Elektromobily a vse kolem nich
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Nejsou, ale třeba v ČR tvoří cca 75% původu elektrické energie. Atom není příliš populární a v brzké době asi ani nebude...i když je to podle mne nejlepší zdroj energie.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Blbost. Atom ma dlouhodobe ~30 %, dalsi ti ukroji obnovitelne zdroje, plyn atd. 10 % to da jiste.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Je zbytečné vařit z vody když máme veřejně přístupné konkrétní údaje včetně vývoje za pár posledních let
hnědé uhlí mělo loni 44% a podíl za poslední roky stoupá zatímco jádro naopak klesá
http://www.ote-cr.cz/statistika/narodni ... eticky-mix
hnědé uhlí mělo loni 44% a podíl za poslední roky stoupá zatímco jádro naopak klesá
http://www.ote-cr.cz/statistika/narodni ... eticky-mix
Zajímavá informace. Vliv má státní energetická politika, pokud se podpoří atom, zase se podíl zvýší. Vždy je dobrý mix, nesázet na jednu kartu. Ale to by mělo platit i pohonu u aut. Určitě i elekroauta na daném místě a v daných podmínkách smysl mají. Co třeba elektro u menších aut ve velkých aglomeracích, benzin nebo hybrid u osobáků a nafta u nákladní dopravy? Tento mix by mi dával smysl.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Podpora atomu neklesa a neni potreba ji podporovat. Duvodem poklesu produkce z atomu byly (a jsou) dlouhodobe odstavky na Dukovanech.
Myslel jsem případnou dostavbu dalších bloků Temelína.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Skoro bych se vsadil, ze prvni novy jaderny blok bude stat v Dukovanech.
V Tylovicach si někdo pořídil Teslu X - už druhý den po sobě sem ji tam viděl na stejném místě... ledaže by to byl projíždějící a došel mu štrom....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Koupil, sem ji viděl taky. Hlavně by si ten někdo měl přečíst zdejší nový článek o Tesle X a garáži. Co vím, tak garáž mu u domu chybí
No jo, holt baterie a mráz nejde moc dohromady. V mrazu není nad benzin Zamrzlých nafťáků už jsem taky viděl dost