Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
nejenom dojezd... ale i rychlost nab(l)ití.... pokud nabíjení nebude srovnatelně časově nenáročné, jako asitak trvá nalít plnou (3-5 minut vč. zaplacení) tak budou i hypr-supr-čupr extra potentní baterky úplně na draka....
+ musí být i možnost dolití z kanistru, dyž mi dojede benzín někde v poli....
+ musí být i možnost dolití z kanistru, dyž mi dojede benzín někde v poli....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- noveautičko
- Pan Řidič
kolik platíš za plnou??
noveauticko: a bez přecpání auta těžkýma a drahýma baterkama se neobejdeš vůbec
Plná nádrž je z 80℅ daň. Na elektriku to přijde brzy takynoveautičko píše:kolik platíš za plnou??
- noveautičko
- Pan Řidič
1. na nic jsem se te neptal..
2. přecpání baterkama? tesla má dva velké kufry..
2. přecpání baterkama? tesla má dva velké kufry..
mohl bys prosim zacit diskutovat na urovni dospelych lidi a ne jako decko z materske skolky?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- noveautičko
- Pan Řidič
Až na to přijde,tak každá domácnost bude mít solární stanici,kde bude nabíjet své elektrické auto..Vana píše:Plná nádrž je z 80℅ daň. Na elektriku to přijde brzy takynoveautičko píše:kolik platíš za plnou??
Haha, dobrý vtip
Promiň ale tomuhle přece sám nemůžeš věřit
Promiň ale tomuhle přece sám nemůžeš věřit
Naposledy upravil(a) Vana dne pon 24 srp 14:51, celkem upraveno 1 x.
Ono se těžko obhajuje něco takového na fóru, kde se každý cítí být zarytým petrolheadem a znalcem.
Líbí se mi jak se tu lidi ohání dojezdem...jistě, když jedeš rychle, tak to jde dolů. Ale to přeci platí i pro konvenční motory. Ty údaje o spotřebě (potažmo dojezdu), jsou taky vycucané z prstu u obou typů vozů. Na jednu důležitou věc zapomínáte. Rekuperace energie dělá divy! Ještě jsem neviděl auto s konvenčním motorem, které by vyrábělo palivo a tím dokázalo prodloužit dojezd. Samozřejmě tento argument padá s hustotou pokrytí čerpacími stanicemi. V současné době je technologie stavění dobíjecích stanic neskutečně drahá - teď jednu chceme u sídla firmy a cena za nejvýkonnější elektronabíječky (dobití baterií v e-Up cca 10 minut) je 500 klacků bez daně. Každý si dokáže spočítat kolik by ty kWh musely stát, aby se taková investice vrátila.
Pokud se bavíme o rychlonabíječkách, tak je rozdíl oproti čerpací stanici zanedbatelný. Jistě, obchodní zástupce v tom ještě dlouho neuvidíme, ale zkuste si nechat zavolat do firmy obchoďáka z ČEZu - přijede e-golfem.
Druhou nevýhodou vedle pokrytí stanic je nedostupnost elektrických vozidel - hlavně cena samozřejmě. Ponechme stranou extrémy jako je Tesla, která je nabušená všemi směry. Když se zaměříte na jiná vozidla, tak v podstatě není co vybírat (minimálně u nás). Hodně zajímavý je elektrický vw golf a up - na silnici je nevidíme, protože to do konce roku můžou prodávat pouze dva dealeři a cena je díky tomu astronomická. Až to uvolní pro všechny dealery (btw dealer vw, který chce prodávat elektrické vozy, musí mít veřejnou rychlonabíječku), tak se hne cena a taky snad to pokrytí nabíjecími stanicemi. To ale uvidíme v příštím roce - zatím tomu brání malé pokrytí a naproti tomu nejde ani legislativa.
Líbí se mi jak se tu lidi ohání dojezdem...jistě, když jedeš rychle, tak to jde dolů. Ale to přeci platí i pro konvenční motory. Ty údaje o spotřebě (potažmo dojezdu), jsou taky vycucané z prstu u obou typů vozů. Na jednu důležitou věc zapomínáte. Rekuperace energie dělá divy! Ještě jsem neviděl auto s konvenčním motorem, které by vyrábělo palivo a tím dokázalo prodloužit dojezd. Samozřejmě tento argument padá s hustotou pokrytí čerpacími stanicemi. V současné době je technologie stavění dobíjecích stanic neskutečně drahá - teď jednu chceme u sídla firmy a cena za nejvýkonnější elektronabíječky (dobití baterií v e-Up cca 10 minut) je 500 klacků bez daně. Každý si dokáže spočítat kolik by ty kWh musely stát, aby se taková investice vrátila.
Pokud se bavíme o rychlonabíječkách, tak je rozdíl oproti čerpací stanici zanedbatelný. Jistě, obchodní zástupce v tom ještě dlouho neuvidíme, ale zkuste si nechat zavolat do firmy obchoďáka z ČEZu - přijede e-golfem.
Druhou nevýhodou vedle pokrytí stanic je nedostupnost elektrických vozidel - hlavně cena samozřejmě. Ponechme stranou extrémy jako je Tesla, která je nabušená všemi směry. Když se zaměříte na jiná vozidla, tak v podstatě není co vybírat (minimálně u nás). Hodně zajímavý je elektrický vw golf a up - na silnici je nevidíme, protože to do konce roku můžou prodávat pouze dva dealeři a cena je díky tomu astronomická. Až to uvolní pro všechny dealery (btw dealer vw, který chce prodávat elektrické vozy, musí mít veřejnou rychlonabíječku), tak se hne cena a taky snad to pokrytí nabíjecími stanicemi. To ale uvidíme v příštím roce - zatím tomu brání malé pokrytí a naproti tomu nejde ani legislativa.
Jasně, ta cena je vysoká jen kvůli dealerům. Pro pobavení to úplně stačilo, nevím proč jsi psal tak dlouhý příspěvek.