Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
mattonecz
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od mattonecz »

nechápu retardy co takhle jedou az traktorem, ale že jich je. z toho náklaďáku si asi viděl dobře takže pohoda. my ostatní to zas máme předjetý za 1/3 času takže taky safe
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

No je to, jak píše spoon. většina "řidičů" prostě neumí nebo není zvyklá předjíždět. Tady to prostě zazdil s tím Caddym u kterého moc nechápu, proč nepředjížděl. Ti další s Felicií s vozíkem a pak nějakým tím Renaultem už na to podle mě neměli koně, koule a hlavně rozhled, aby dali 2-3 auta najednou. Truck měl alespoň ten rozhled.
Nejhorší na tom je, že se pak opravdu utvoří takový vláček, ale delší a ideálně ještě bez rozestupů mezi sebou, aby náhodou někdo předjíždět nezačal.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Caddy nepredjizdel protoze byl velmi pravdepodobne doprovodne vozidlo viz polep topagri service. Nicmene tento zpusob a la vytvorit dalsi pomale jedouci prekazku nepovazuju za idealni.
U nadmetraznich kombajnu nelze jinak, tady je to zcela nesmyslne.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

furt lepší nepředjíždět, než ano a skončit takhle: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rid ... e-40413908
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

To bylo asi v trochu jinejch rychlostech. Ale vyresil to rafinovane narazem do stromu…
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenska.odchytova »

Truck Daškam píše: úte 08 lis 08:46
Párek - za mě jezdí jak čmelák a aji když se zlepší o hodně, furt bude jezdit dost jako čmelák, nestíhám sledovat mnohem mnohem kvalitnější dashcamery, nebudu ztrácet čas s někým, kdo opakovaně prokázal, že si to fakt nezaslouží...
Trochu se bojím, že když jeho yt kanál vyroste na tomhle způsobu řízení, tak nebude mít moc důvod se měnit...

Podáváš věci jak sou - to není o tom, že bys je podával jak sou.. to je o tom, že je podáváš špatně. Ty věci co říkáš jdou napsat mnohem šikovnějc, věř mi. Nejde o mazání medu kolem huby, jde o to, použít validní argumenty a ne plácnout první, co tě napadne (bez urážky). Ty by sis totiž častokrát zvládl plno věcí, co děláš obhájit, ale ne tak, jak je obhajuješ.

JEDNA z legálních možností, ne JEDINÁ v tom je rozdíl.. taky sem psal, že by ses od tam už nedostal...
Já spíš narážel na ten způsob toho podání a vyargumentování - a ono tím, že nebylo vidět za tebe, tak těžko soudit, jak moc ses mu tam nacpal...

Neměl bys předpokládat, že lidi běžně nevnímaj.. snadno se pak dostanem k tomu, že kamioňáci sou hovada a běžně jezděj jak čmeláci (doufám, že víš, kam tím mířím), bylo by fajn, kdybys prostě přestal házet všechny do jednoho pytle, tím spíš, když se snažíš, aby vás tam neházely ty ostatní skupiny. Pak se nemůžeš divit osobákům, že ti nedělaj místo, protože sou zvyklí, že kamioňáci předjížděj aji když nemaj, nebo se jim tam rovnou nacpou protože sou větší...
Ty brzdy bylo spíš ze zvědavosti, že by to mohlo pomoct trknout, že potřebuješ doleva, když stojíš na brzdě (i když bys reálně nebrzdil, jen bys rožnul brzdový světlo)

Nebyla ta situace do mírný pravotočivý zatáčky? To pak fakt úplně vidět nemusel a nebo taky jo a bylo mu to fuk.
Protože to bych třeba mimo obec nikoho nepouštěl zpomalením a s blinkrem před sebe - protože z většiny to je k ničemu (dotyčný mě předjet nechce, nebo za chvíli odbočí do nějaký vesnice) - tohle nevím, jak myslíš.

video - náklaďák stojí na varovkách, před ním je policajt, co řídí dopravu ale není vidět.. za náklaďákem stojí další auto na varovkách, naproti vidíš zase stojící náklaďák - víc infa nemáš.. poraď si :-D Ne, teď vážně.. ono jako není moc co víc vidět.. naproti ještě projelo auto, toho se dalo všimnout v prolínačce... jde o to, že buď za ním můžeš zastavit a čekat, co se bude dít a když ti to přijde už dlouhý, tak začneš předjíždět a nebo budeš předpokládat, že tam stojej jak vocasi a předjedeš je rovnou.. a zrovna v tomhle případě se to vymstilo. Dal sem to jako příklad pro pochopení, že vrhnout se vždycky do předjíždění stojícího náklaďáku na varovkách nemusí být nejlepší nápad...

ad událost s trojúhelníkem - to mi moc neřekne - Od Dejvic až na místo, kams odbočoval... víš, že to mohlo bejt 9km, 900m nebo taky 90m, žejo? :-D
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Truck Daškam píše: úte 08 lis 10:31 Asi patří k sobě a klíče od vrat má traktorista... :-D
Jako sranda dobrý, tady ve finále o nic nejde... Jenže to dost možná souvisí s tím co tu píšu výše...
jak psali ostatní, ten za traktorem dost možná jede s ním, ten s feldou a vozíkem možná čekal, že ten před ním začne předjíždět dřív (protože přece "předjíždíme postupně" a když ho bereš, tak mává rukou, jakože "coje voe předjíždí se popořadě"), dost možnás byl prostě jenom rychlejší s lepším výhledem a oni ti do toho předjíždění nechtěli vjet, protože co si budem.. kolikrát ten prázdnej náklaďák zrychluje do 90km/h líp než kdejakej osobák...
a nebo sou to prostě kochači, co nespěchaj a nestojí jim za to riskovat při předjíždění...
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

To jak podávám věci - píšu tu tak, jak mi to jde od huby. Kdo chce, tak to pochopí i když nic nenapíšu. Kdo nechce, tak at napíšu cokoliv - bude to vždy špatně.
Třeba konkrétně k tomuhle videu: "hádal" jsem se s nějakým Novákem co mi tvrdil, že jsem měl zastavit a kolona by nevznikla. Na to už není ani co říct a je jasný, že cokoliv psát nemělo význam. Myslím si že jsem trpělivý, snažím se každýmu odovědět a ledacos vysvětlit... ale kolikrát marně

Já nepředpokládám, že lidi nevnímaj. Já to totiž rovnou pozoruju a je to evidentní.

To s tím uhejbáním jsem myslel tak, že zablikám pravým blinkrem, čekám až mě dotyčný předjede - a ono nic.
Nebo mu nějak někde uhnu, a ještě mi ani nezmizí z dohledu a odbočí mezi baráky v lepším případě, v horším případě zastaví v silnici a jde si otevřít vrata na pozemek

Jo takhle to bylo s tím objížděním. Můj případ o kterém jsem psal - tam nebylo potřeba najet do protisměru, je tam střed se šrafování, tj, místa na objetí dost. Mělo by to být ve videu, pokud ten záběr neztratím :-D

Od Dejvic k odbočce do Horoměřic to může bejt cca 2km
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Jo, ten s Caddy patří asi k tomu traktoru. Jenže jet před ním není o moc lepší.. Horkotěžko by chytal jeho rychlost a spousta lidí by nepředpokládalo, že před traktorem ještě někdo jede.

Asi žádnej nákladák nezrychluje líp než běžnej osobák (nemyslím škodu 120 apod.) Je to jen pouze o neochotě (neschopnosti) použít plynovej pedál - viz připojovací pruhy
Chápeš to?
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Truck Daškam píše: stř 09 lis 07:33 To jak podávám věci...
Občas tomu jde jít naproti trochu víc...
ad Novák - a proto si myslím, že by pomohlo, kdybys jim řek, že zastavením by vzniklo mnohem nebezpečnější situace, spousta lidí některý věci prostě nedokáže domlyslet...
Truck Daškam píše: stř 09 lis 07:38 Jo, ten s Caddy patří asi k tomu traktoru. Jenže jet před ním není o moc lepší.. Horkotěžko by chytal jeho rychlost a spousta lidí by nepředpokládalo, že před traktorem ještě někdo jede.

Asi žádnej nákladák nezrychluje líp než běžnej osobák (nemyslím škodu 120 apod.) Je to jen pouze o neochotě (neschopnosti) použít plynovej pedál - viz připojovací pruhy
Jo, to jet před ním, by nic nevyřešil, možná spíš by to bylo horší, páč by o něm ti za traktorem nemuseli vědět...

To sem si myslel taky... Od tý doby, co mi to natřel do prudkýho kopce tahač (při výjezdu z obce), tzn. zrychlení z 50 na 90 se k tomu stavím jinak :-D
Zrovna v tom videu máš feldu s vozejkem, to taky není raketa... Spousta aut má 50Kw a s tím se úplně nejlíp nepředjíždí.. on ten rozdíl 10kw udělá fakt hodně u takhle nízkýho výkonu
Odpovědět