Paní zejména nedala znamení o změně směru jízdy, což je porušení pravidel silničního provozu, které bylo v příčinné souvislosti s tou nehodou. IMHO kdyby dala blinkr v této situaci, tak může být z obliga.aikoN píše:Já si dovolím tvrdit, že většinový podíl na nehodě nese řidič náklaďáku. Paní se sice jako nejlepší řidička nepředvedla, ale samotné její počínání by k nehodě nevedlo - auto s kamerou by si dle záznamu s jejím manévrem poměrně bez problému poradilo. Kdo do toho hodil vidle, byl pravděpodobně provoz nesledující řidič náklaďáku.
Onboard videa
Re: Onboard videa
Ona tvrdila ze smerovku dolava mala, policajtovi to bolo aj tak jedno(ani nechceli vidiet zaznam, smerovka im bola ukradnuta, vynnik je 1 a 3, a dovi)
Takže se o škodu podělí pojištovny obou viníků, jo? Mě stačilo dohadování s jednou. Ale zase jsem měl veterána, tohle jistě půjde do autorizáku bez debat.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Ano
Auto ma ale havarijnu v alianzi, cize to pojde z havarijnej, a alianz si to potom bude vymahat od PZP vinnikov
a s alianzom to zase riesi autorizak... cize by to nemal byt problem
Auto ma ale havarijnu v alianzi, cize to pojde z havarijnej, a alianz si to potom bude vymahat od PZP vinnikov
a s alianzom to zase riesi autorizak... cize by to nemal byt problem
- Truck Daškam
- Letec
abgx1: Což je docela zajímavé, že směrovka jim byla ukradnutá - přitom kdyby směrovku dala, tak ta víceméně "zakazuje" autorovi videa ji začít předjíždět zleva a zároven ji to umožnuje se v křižovatce otočit = nic by neporušila
Autor videa je teda neobjížděl, ale pak by se nedalo mluvit o tom že by něco porušila a udělala by něco špatně - takže by vinna měla jít jen za řidičem nákladního auta
Ono, co policjat - to názor. Jinej policjat by to třeba udělal jako já
Znám případy, kdy osobní auto se natlačilo vedle kamionu, kterej odbočoval doprava - kamion ho následně odstrčil na chodník. Prostě tak nějak to, co je zde ve videu. Jasná chyba řidiče osobního auta.
A úplně stejně boural kolega - a dali to za vinnu jemu (a co jsem nepochopil, že se nehádal a pokutu zaplatil) a argumentem, že se jezdí a doprava odbočuje při pravém okraji vozovky...
https://youtu.be/aluDPrud7Kg
Autor videa je teda neobjížděl, ale pak by se nedalo mluvit o tom že by něco porušila a udělala by něco špatně - takže by vinna měla jít jen za řidičem nákladního auta
Ono, co policjat - to názor. Jinej policjat by to třeba udělal jako já
Znám případy, kdy osobní auto se natlačilo vedle kamionu, kterej odbočoval doprava - kamion ho následně odstrčil na chodník. Prostě tak nějak to, co je zde ve videu. Jasná chyba řidiče osobního auta.
A úplně stejně boural kolega - a dali to za vinnu jemu (a co jsem nepochopil, že se nehádal a pokutu zaplatil) a argumentem, že se jezdí a doprava odbočuje při pravém okraji vozovky...
https://youtu.be/aluDPrud7Kg
Chápeš to?
Ad to video - pokud byl schopen prokázat tím záznamem, že blikal doprava, tak by podle mě neměl být vinen. Nějaké tvrzení o pravém okraji vozovky bych ignoroval a ještě bych se toho policajta zeptal, jestli se náhodou nezbláznil.
Však v popiscích videa píše, že policajti určili jako viníka řidiče auta. Takže to je jen nějaké ilustrační video?
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Aha, mně zmátl ten předchozí příspěvek, pochopil jsem, že mluví o té nehodě ve videu, že za to kolega dostal pokutu.
- Truck Daškam
- Letec
Jo, sorry... Jsem chuj.
Video bylo jako ukázka toho, jak boural kolega - ale nebyl to on, video je od někoho jiného
Video bylo jako ukázka toho, jak boural kolega - ale nebyl to on, video je od někoho jiného
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
EX_XEL: A ještě poznamenám - že argument že se jezdí při pravém okraji mimo není.
To, že zejména osobní auta jezdí zdařbůh vytelený do středu vozovky neznamená, že je to správně. Stejně tak zkracování zatáček atd.
Ano, při pravém okraji vozovky se skutečně jezdit má. Ne metr od kraje
To, že zejména osobní auta jezdí zdařbůh vytelený do středu vozovky neznamená, že je to správně. Stejně tak zkracování zatáček atd.
Ano, při pravém okraji vozovky se skutečně jezdit má. Ne metr od kraje
Chápeš to?