Onboard videa
Re: Onboard videa
Můžete mi vysvětlit, podle jaké úvahy měl ten Tiguan přednost?
- GeneHawkins
- Letec
signál „Doplňková zelená šipka“ svítící současně se signálem s červeným světlem „Stůj!“ nebo se žlutým světlem „Pozor“ možnost pokračovat v jízdě jen ve směru, kterým šipka nebo šipky ukazují; přitom řidič musí dát přednost v jízdě vozidlům a jezdcům na zvířatech jedoucím ve volném směru a útvarům chodců jdoucím ve volném směru;
Takže když pojedu jako červená Felicie, budu odbočovat vpravo, svítí červená + zelená šipka, musím dát přednost těm, kteří mají zelenou v protisměru. Tahle situace ale na většině semaforů u nás nenastává, protože protisměr nikdy nemá zelenou, když svítí doplňková zelená šipka..v momentě, kdy tady svítí zelená šipka, má zelenou pouze směr zprava(z pohledu felicie) a nedojde tedy k překřížení jízdních drah.. průjezd Touarega bych teda považoval za průjezd na červenou - jak mám vědět, že on má zelenou, když jeho semafor nevidím? Zajímavé, díky za poučení, o odlišných významech různého použití šipek jsem netušil, až potkám svého autoškoláka, pobavím se s ním
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Vědět to ale měl řidič doho Béčka...který ovšem na paní ještě troubil.GeneHawkins píše:Ano, Tiguan. Ale vědět to nemohl!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
oxik: Ano, teoreticky by Felicie komukoliv z jineho smeru pak mela dat prednost.
Ty nemas co zkoumat co tam mel Tiguan, proste v kontextu te sipky automaticky musis predpokladat, ze on jede z toho volneho smeru, ostatne na zaberech jde dobre videt ze zprava na moste auta stoji = cervena, od letenskeho tunelu auta smer rovne projizdi = zelena.
Ty nemas co zkoumat co tam mel Tiguan, proste v kontextu te sipky automaticky musis predpokladat, ze on jede z toho volneho smeru, ostatne na zaberech jde dobre videt ze zprava na moste auta stoji = cervena, od letenskeho tunelu auta smer rovne projizdi = zelena.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- GeneHawkins
- Letec
Je to tak. Ovšem Tiguan s největší pravděpodobností neměl šipku pro opuštění křižovatky, a tak měl recipročně on dávat přednost protijedoucímu. Je to asi šul nul.
pro levý pruh jsou tam zvlášť semafory se šipkou doleva, takže dodatečnou šipku nepotřeboval
ale je fakt, že se mi tam nedávno stala podobná situace a měl jsem dojem, že jsem mu tam vjel, ale koukám, že jsem byl v právu
každopádně, kdo to tam nezná a speciálně burani, kteří nesledují značky tam čekají a zelené se nedočkají nikdy
ale je fakt, že se mi tam nedávno stala podobná situace a měl jsem dojem, že jsem mu tam vjel, ale koukám, že jsem byl v právu
každopádně, kdo to tam nezná a speciálně burani, kteří nesledují značky tam čekají a zelené se nedočkají nikdy
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, že někomu nevadí takhle umístěný držák s telefonem uprostřed skla
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time