Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Onboard videa

Příspěvek od Snowman000 »

To ano...ale urcite by to neuzavreli len na zaklade videa hned tam a na mieste...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Jen pro upřesnění, není to moje video :) asi bych se nenechal uplně odbýt..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Snow: no, to asi ne. Ale to by neuzavřeli i v případě, že by důchodce nesouhlasil a trval na svém. Policisté jistě použili jejich známou větu o tom, jak by to měl ve správním drahé, kdyby to projel. Policajti mají raději vše uzavřené hned a na místě - malá dopravní nehoda.

oxik: pán by asi stejně nebyl uznán jako viník dopravní nehody. Tím by byl ten, kdo neubrzdil. Ale dostal by flastr - pravděpodobně za nedání přednosti v jízdě. Za to dávají v Pze paušál 2500,- BPN + 4 body.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

No pokud by mela fungovat vyrokova logika, tak byl deda primarnim vinikem nehody, jelikoz jeho jednani spustilo sled udalosti, ktere vyustily v DN. Je ovsem pravda, ze pokud by se vzadu jedouci ridic plne venoval rizeni mohl by stihnout dobrzdit stejne jako poskozeny. Cili 50:50.
Ale furt je to o tom, ze nic z toho by nenastalo kdyby tam Punto nevjelo, mira jeho viny by mela prevladnout (60:40).
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Podle logiky ano, ale v praxi tomu tak nebývá, protože sice děda nedal přednost v jízdě a toto vedlo k dalším událostem. Ale, kdyby se řidič vzadu věnoval řízení/dodržel bezpečnou vzdálenost, tak k nehodě nedojde...za předpokladu, že auto s kamerou do dědy nenabouralo, ale pouze šlo na plné brzdy.
Je to již hezká řádka let (to mi bylo 18) a jel pán ve 110tce, za ním taxík a za ním já ve Felicii. Pán před přechodem pro chodce dupnul na brzdy, byť měl na semaforu zelenou a zastavil. Taxík šel na brzdy a zastavil. Já také na plné a drc do taxíku. Pán pustil chodce a odjel. Přijela dopravka a pán jí vůbec nezajímal, byť jim to říkal i ten taxikář. Viníkem nehody jsem byl já, protože jsem povinen dodržovat takovou vzdálenost za vozidlem, abych byl schopen bezpěčně zastavit. Dostal jsem 500,-
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Ja to samozrejme chapu, to je ale cele o tom, ze je tady leta uplatnovan jakysi manual na reseni nehod a nikdo se nezabyva pricinymi souvislostmi, ale jen nasledky. Na to je bohuzel nutne to hnat az k soudu, ale tim se samo nikdo nechce pri takovem tukanci moc zabyvat.

Krasny priklad. Holka prechazela kus od prechodu, patrne se moc nerozhledla (chodci maji prece prednost!). Hned v prvni instanci ji soud prihodil 25% spoluvinu. Tak se odvolala jakoze coze a lup, odvolaci 40%. A NS to potvrdil.
Holka je mrzak s dozivotnimi nasledky, ale ruku na srdce. Nemuze si za to tak trochu sama?

25 Cdo 290/2012
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jasně, že může, protože může za celou dopravní nehodu.
Je pravda, že dneska bych si to už přišít nenechal...zvláště pak ne se záznamem z onboardu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

Snow: mal si to tesne s tou oranzovou

a stary chuj aspon chybu mohol priznat cocot
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

oxik píše:
To teda. Já se teda naštěstí dívám na obě strany. Včera se mě borec v obstarožní A6 pokoušel z nepochopitelných důvodů předjet na této trase http://mapy.cz/s/mJ1x zprava přes všechny ty namalované pruhy (podotýkám, že celou dobu puštěný blinkr). Nevím jestli jsem jej nabudil svižným startem z předchozího kruháče, jestli chtěl závodit či co... Každopádně po mém přibrzdění, kdy mě vytlačil skoro na ostrůvek, teda za zvuku fanfár stáhl svůj přední blatník z mého zadního a nechal mě přece jen odbočit. #:-s
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Odpovědět