Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
honziss
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od honziss »

Miloslav Durina píše:na to jsem se preci neptal :D
urcite bude zazitek, co rozbouchal pumpu ;)
Naposledy mi zvednul srdecni rytmus ridic dodavky na zacatku D5 v butovicich, ktery me zrejme nevidel, riznul tu prvni levou zatacku a tlacil me na svodidla. To bylo v nedeli po obede. Proc se na to ptas?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Miloslav Durina
Autoškolák

Příspěvek od Miloslav Durina »

honziss píše:
Miloslav Durina píše:na to jsem se preci neptal :D
urcite bude zazitek, co rozbouchal pumpu ;)
Naposledy mi zvednul srdecni rytmus ridic dodavky na zacatku D5 v butovicich, ktery me zrejme nevidel, riznul tu prvni levou zatacku a tlacil me na svodidla. To bylo v nedeli po obede. Proc se na to ptas?
jen tak :)
jel si svoje podle sebe no, tak proc te to rozcililo? :)

doufal jsem v prihodnejsi pripad, ale to je fuk :)
oc mi jde, ze tu mame nastavena pravidla, dana zakonem a at uz jsou jaka jsou, mela by se dodrzovat...
predstav si kdyby kazdy vemeno co drapne do ruky volant smyslelo jako ty, ktery ty zkusenosti a dovednosti treba sice mas ale na podstate to nic nemeni.
Vazne bys chtel, aby se vsichni vykaslali na znacky a pravidla a jezdili dle sveho uvazeni?
Citil by ses bezpecne jako ridic, chodec, cyklista?

A ted pro zmenu zapoj svuj mozek :) a mrkni znovu na ten prispevek cos psal prve ;)
Vis co ctu (ne nutne jen) jako mlady jelitko co zabrousilo nahodou na forum?
"...picus Durina prudi s blbejma zakonama, zato honziss panecku to je nazor, budu jezdit jako on..."

a neni to zdaleka jen o foru a tom co napises, casto se nadava na policii, ze sami nerespektujou predpisy a po nas to vyzaduji - nejdou prikladem...

no a co ty? ostatni te totiz vidi a kdyz nemusis dodrzovat zakon ty, proc by meli oni?
a cekas od nich soudnost, rozum a pochopeni pro to, cos udelal a proc jsi to udelal?

dalsi vec, zkus se vcitit do role chodce/neridice (i kdyz to je z pozice ridice dost tezke uznavam), porad mas stejny nazor na prechody?
Porad jsi si jisty tim, ze ti tam nevleze a ze je pro nej vlastne pohodlnejsi pockat?
Zrovna tohle pravidlo je podle meho postavene tak, aby perfektne chranilo obe strany pred vzajemnym nedorozumenim ;)

Ja se nechci hadat, jen se dlouha leta snazim lidicky vytahnout z pohledu "ja, ja, ja, ja nemusim, ja nechci, pro me je to zbytecnost, me to omezuje a brzdi, ja to umim i jinak a lepe" atd. atd.

No a co ti okolo?

Podle me nejvetsi problem ceskych silnic je, krome neznalosti predpisu, bezohlednost, kazdy se soustredi jen sam na sebe a neresi jaky dopad ma jeho chovani na okoli (nedivaj se do zrcatek - ostatni je nezajimaji, nedavaji prednost - on me vidi, tak zabrzdi atp.)

Smysleni lidu ceskeho je v prdeli, jakakoli moralka a disciplina jsou na nule (ne-li pod ni), ohybanim zakonu a pravidel se jen priklada pod kotel a kdyz uz nekdo vystoupi a rekne, ze to neni v poradku tak copak sklidi? :)
https://www.youtube.com/user/CammarroSS
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Me to nerozcililo, na to jsem nemel cas, ja jsem se lekl ze me rozmackne o ty svodidla. Jediny co jsem stihnul bylo skocit na brzdu a kousek uhnout.

Pravidla - ty jsou nastavena univerzalne (jinak to ani nejde), jenze situace do kterych se na silnici dostavam jsou dosti subjektivni a proto striktni jednani podle univerzalniho pravidla je v nekterych situacich spatne. Priklad: vcera vecer na D1, nekde u velky bitese, smer praha, jsou tam pochroumany svodidla, je to v zatacce a na 200m je tam omezeni ze 130 na 80 a za dalsich 100m omezeni konci, nikdo tam nebrzdil, vsichni co jeli kolem omezeni ignorovali a misto bylo plynule prujezdne. Co se asi stane kdyz to tam nekdo v hustem provozu fakt zaslapne na tech 80? Opravdu to bude lepsi?

"Vis co ctu (ne nutne jen) jako mlady jelitko co zabrousilo nahodou na forum?
"...picus Durina prudi s blbejma zakonama, zato honziss panecku to je nazor, budu jezdit jako on...""

Vazne si myslis ze sem na forum chodej deti studovat jak se chovat v provozu? Nebud najivni!

Policie - travim na cestach hodne casu a vim co policie dela nebo nedela. Policie meri rychlost, policie vysetruje dopravni nehody, policie/celnici kontroluje dalnicni znamky. Videl si nekdy stat policistu treba u krizovatky s hustym provozem, ktera se ucpava protoze tam vjizdej lidi kdyz se nemaj kam dal pohnout? Videl si nekdy policistu stat u najezdu na dalnici a aspon napominat ty, co na ni neumi spravne najet? Hlidat bezduvodnou jizdu vlevo na viceproudych komunikacich mimo obec? Ze ne? Dopravni policie totiz u nas nefunguje. Tezko se lidem respektuje neco, co stoji za houby...

Po praze se pohybuju hodne jako chodec a cyklista, takze i v tomto smeru mam zkusenosti hodne. Muj nazor na prechody to nemeni ani v nejmensim. S ostatnimi v provozu se snazim vychazet, ne bojovat.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

honziss píše:Blizim se k prechodu rychlosti 50 - 70km/h ke kteremu prave dosel chodec, za mnou nikdo nejede, chodec nezahajil prechazeni, takze nebrzdim a jedu dal. Ja nemrham energii a chodce tech 3 - 5 vterin zpozdeni nezabije.
vidis, to ja rad chodcovi spomalim, umoznim mu prechod, 90% chodcov kyvnutim ruky stale krasne podakuje, usmejeme sa na seba, ja pokracujem v jazde a vychutnam si krasny zvuk V8 pri odjazde. A aj z takychto peknych momentiek je den krajsi :-)
E46 325i + E60 550i
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Nejlepší jsou chodci, co po zastavení ukazujou ať jedeš...
Takhle se tam posunky zdržujeme několik sekund, někdy je fakt lepší se na ně vysrat.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tak se zase vrátíme k videím, ne? :-w
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Bouso22
Adept autoškoly

Příspěvek od Bouso22 »

Nechápu proč neuhnuli ?! :-o :-?
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždy se totiž najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to!!
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

Bouso22 píše:Nechápu proč neuhnuli ?! :-o :-?
Standardní dálniční paradox.

První auto jede s představou, že předjíždí a to dostatečně rychle. Ve zpětném vidí pouze auto za sebou, které jede s dostatečným odstupem. Vůbec mu/jí nedochází, že někoho může omezovat.
Druhé auto může být buď stejný jouda, nebo jen slušný řidič, který by rád jel rychleji (proto setrvá v levém, kde čeká, až se cesta uvolní), ale nechce se lepit/vyblikávat.
"Míra zavinění" pak s každým dalším autem v řadě klesá. Třetí řidič by klidně vyblikal jedno auto, ale nechce vyblikávat dvě atd.

BTW řidič auta za tebou si mohl úplně stejně ťukat na čelo, natáčet na kameru a vykreslovat šipky, kolikrát ty jsi mohl uhnout...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mě taky vždy fascinuje, kdy za mě do kolony přilítne nějaký degen s autem s polovičním výkonem a začne mě (posledního) problikávat... Když se kolona rozjede a já přidám, tak on nestíhá...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět