Onboard videa
Re: Onboard videa
Už je to týden? Těším se na další pokračování napínavé telenovely
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Láďa (alias Zetti) mi psal, že mne čeká nehezké období... Tak čekám - děj se vůle Boží
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tohle je moc i na rusáka...
Navíc v čem to proboha jezdí? Co video to to někde ťukne, škočí a auto pořád jezdí.
žeby Conquest Knight XV ?
něco takovýho, akoráth krapet menšího sem neska viděl na I/35 u Hranic - se středočeskou značkou.... hummřík H1 by vedle teho vypadal jako změkčilý uhlazený elegán...
něco takovýho, akoráth krapet menšího sem neska viděl na I/35 u Hranic - se středočeskou značkou.... hummřík H1 by vedle teho vypadal jako změkčilý uhlazený elegán...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-
- Autoškolák
UAZ ;o)
Já to původně tipoval na UAZ 469, ale ty nebyly zrovna výkonné, takže tam bude minimálně vyměněný motor.
Telenovela končí.
Zeptal jsem se na UOOU, a bylo mi sděleno mimo jiné:
Aby bylo pořizování záznamu v souladu se shora uvedeným ustanovením § 5 odst. 2
písm. e) zákona o ochraně osobních údajů, musí být účelem zpracování osobních
údajů ochrana majetku, případně zdraví a života osob. Oprávněnými příjemci
záznamu v případě incidentu tak bude zejména Policie České republiky, případně
pojišťovna nebo soud. Lze tedy konstatovat, že běžné použití černé skříňky pro
ochranu práv řidiče, je v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů.
V této souvislosti upozorňujeme, že svévolné zveřejnění záznamu s osobními údaji
na internetu již vybočuje z uvedeného zpracování osobních údajů dle ustanovení § 5
odst. 2 písm. e) zákona o ochraně osobních údajů a může naplňovat znaky
přestupku nebo správního deliktu. Správní řízení lze však vést pouze vůči konkrétnímu subjektu.
Z toho plyne, že když se poškozený o skutečnosti dozví, podá oznámení, ev. zahájí řízení u soudu,
pokud bude subjekt k nalezení, což není problém, protože každý za sebou nechá na netu stopu jak slimák.
Je tu ale druhá rovina, kdy autor vlastně práská sám sebe, že pravidelně porušuje předpisy, pokud by se to Policie dozvěděla,
je její povinnost zahájit vyšetřování. Navíc ve videích uvádí adresy svědků tohoto počínání, taky můžou mít kameru. Vzhledem k počtu videí na netu se dá předpokládat, že se jednou ucho utrhne. A jako důkaz může sloužit i obsah lokálního disku počítače, který při té příležitosti může někdo pár měsíců zkoumat. Už jen k tomu bych nedával nikomu záminku.
Být autorem, bych prostě RZ ostatních aut rozmazával, nebo si přestal hrát na investigativce úplně. Kdykoliv při jakémkoliv problému se to může vymstít. Neboli právo (povinnost) nevypovídat platí i tady a zveřejněná videa jsou obsáhlou výpovědí.
Já žádné oznámení samozřejmě dávat nebudu, nesnáším autority, nemám to krvi, ale za podmínky, že se na žádným investigativním videu neobjeví mé auto. Je jich tu pár, budeš to mít jednoduchý.
Howgh
Zeptal jsem se na UOOU, a bylo mi sděleno mimo jiné:
Aby bylo pořizování záznamu v souladu se shora uvedeným ustanovením § 5 odst. 2
písm. e) zákona o ochraně osobních údajů, musí být účelem zpracování osobních
údajů ochrana majetku, případně zdraví a života osob. Oprávněnými příjemci
záznamu v případě incidentu tak bude zejména Policie České republiky, případně
pojišťovna nebo soud. Lze tedy konstatovat, že běžné použití černé skříňky pro
ochranu práv řidiče, je v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů.
V této souvislosti upozorňujeme, že svévolné zveřejnění záznamu s osobními údaji
na internetu již vybočuje z uvedeného zpracování osobních údajů dle ustanovení § 5
odst. 2 písm. e) zákona o ochraně osobních údajů a může naplňovat znaky
přestupku nebo správního deliktu. Správní řízení lze však vést pouze vůči konkrétnímu subjektu.
Z toho plyne, že když se poškozený o skutečnosti dozví, podá oznámení, ev. zahájí řízení u soudu,
pokud bude subjekt k nalezení, což není problém, protože každý za sebou nechá na netu stopu jak slimák.
Je tu ale druhá rovina, kdy autor vlastně práská sám sebe, že pravidelně porušuje předpisy, pokud by se to Policie dozvěděla,
je její povinnost zahájit vyšetřování. Navíc ve videích uvádí adresy svědků tohoto počínání, taky můžou mít kameru. Vzhledem k počtu videí na netu se dá předpokládat, že se jednou ucho utrhne. A jako důkaz může sloužit i obsah lokálního disku počítače, který při té příležitosti může někdo pár měsíců zkoumat. Už jen k tomu bych nedával nikomu záminku.
Být autorem, bych prostě RZ ostatních aut rozmazával, nebo si přestal hrát na investigativce úplně. Kdykoliv při jakémkoliv problému se to může vymstít. Neboli právo (povinnost) nevypovídat platí i tady a zveřejněná videa jsou obsáhlou výpovědí.
Já žádné oznámení samozřejmě dávat nebudu, nesnáším autority, nemám to krvi, ale za podmínky, že se na žádným investigativním videu neobjeví mé auto. Je jich tu pár, budeš to mít jednoduchý.
Howgh
No jo, uz se zacinam bat, moc koukas na kriminalky od USA tvurcu. A paradoxne malo i na nase zpravy (predesim TV HNova, ktera k tem kriminalkam nema daleko).
Jdi prosim moralizovat jinam a nebo aspon jine, nez je treba rBOB, ktery tu sebe tak strasne moc usvedcuje.
Jdi prosim moralizovat jinam a nebo aspon jine, nez je treba rBOB, ktery tu sebe tak strasne moc usvedcuje.
BMW Driver M-B worker...
Máš pravdu, že bob je proti jinejm takovej slabší odvar.
A že si policajti našli "piráta" podle videa z YT není nic novýho. Co já vím, nějakýho motorkáře co jel přes 200 na okresce a pak někoho s BMW, co byl v Budějicích za hoďku a ještě si to dali sami na internet. Pak stačí jeden, kterýmu to přijde líto a máš papíry na rok v čistírně.
Vím co je adrenalin z ježdění, ale neinzeruju to.
Pesimismus je vždycky na místě. Kdyby byl jeden můj známý pesimista, nemusel kroutit. Šli po něm dva roky a nemohli nic. A když to nešlo jinak, nasadili volavku. Vlez jim do toho jak ovce. Dostal 7,5 roku a přišel skoro o milion.
Ale to bylo o něčem jiném.
A že si policajti našli "piráta" podle videa z YT není nic novýho. Co já vím, nějakýho motorkáře co jel přes 200 na okresce a pak někoho s BMW, co byl v Budějicích za hoďku a ještě si to dali sami na internet. Pak stačí jeden, kterýmu to přijde líto a máš papíry na rok v čistírně.
Vím co je adrenalin z ježdění, ale neinzeruju to.
Pesimismus je vždycky na místě. Kdyby byl jeden můj známý pesimista, nemusel kroutit. Šli po něm dva roky a nemohli nic. A když to nešlo jinak, nasadili volavku. Vlez jim do toho jak ovce. Dostal 7,5 roku a přišel skoro o milion.
Ale to bylo o něčem jiném.