Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Onboard videa

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zetti
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetti »

Moucha píše:vkládejte prosím videa z Vašich onboard kamer. Nahrávejte na youtube.com a vkládejte takto: [youtube]adresa videa[/youtube]
Pozor - zákona na ochranu osobních údajů říká, že k natáčení a zveřejnění musí udělit natáčená osoba souhlas. Za osobní údaj se považuje mj. nerozmazaný obličej a RZ vozidla a jiných identifikačních znaků. Kdybych zjistil že se někde na videu nachází čitelný jeden z těch dvou aspektů, týkající se mé osoby, přišlo by to autora dost draho. Stejnou odpovědnost má i provozovatel serveru, když umožní sdílení.

Google ví, proč má rozmazané ksichty a RZ na street view

http://www.oou.cz/index.php?file=ochrana_dat_sankce
karelpipa
Pan Řidič

Příspěvek od karelpipa »

Ty seš ňákej chytrej. Že ty budeš něco jako Domovní Důvěrník? :ymhug:
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

objevil jsem hezké video...je pravda, že řidiči žlutých busů jezdí jak pračuráci!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zetti
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetti »

karelpipa píše:Ty seš ňákej chytrej. Že ty budeš něco jako Domovní Důvěrník? :ymhug:
Tys mě pobavil. Vy v tomhle už tak policejním a prokamerovaným státě bezostyšně bonzujete svoje kolegy řidiče a máte očividnou radost, když někdo přijde k finanční nebo bodové újmě a k tomu zveřejňujete obrázky aut s RZ jako vizitkou kde to auto pravděpodobně parkuje, sprostě jim veřejně nadáváte a do toho vtahujete i řadu nevinných lidí. Co jste to za lidi? Jste potomci práskačů z dob Hitlera, nebo bývalé STB?

Kde jste ostatní poserové, vy s nima taky souhlasíte, nebo vás to sledování trapnejch videí taky baví?????????
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

panáčku - nikdo vás na ta trapná videa nenutí koukat. A jen tak na okraj - kdyby někdo někoho bonzoval, tak ta videa asi nejsou tady, ale na příslušných odděleních PČR. Ten, kdo by si nechal na sebe našít nějakou sankci z podobného videa, které se zde prezentují, je hloupý a neměl by být svéprávný.
BTW: já osobně jsem nebyl členem KSČ, STB, GRU, KGB a ani jiné teroristické organizace.
...ještě nějaké dotazy?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
acer.t
Moderátor

Příspěvek od acer.t »

Prosím o zklidnění situace a nevyvolávání konfliktů. Pokud se někomu videa nelibí, ať na ně prosím nekouká. Vyvolávat kvůli tomu konflikty mi přijde zbytečné.Děkuji
Acer.T
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy ;-)
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
Zetti
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetti »

Podívej se, moderátore, situaci by zklidnilo, kdyby aktéři dostali rozum a nezveřejňovali RZ a ostatní citlivá data na videích. Asi by se ti taky nelíbilo, kdyby si tipař vytipoval na základě těchto dat tvé auto k odcizení nebo jen očesání od kol, případně k vybílení přilehlého domu. A tady dochází ve stovkách případů k poškozování práv třetích osob, které se často jen mihnou před objektivem kamery, aniž by něco způsobily.
Pokud máš ale ten postoj, že se na to nemám dívat, je mi líto, ale budeme muset sáhnout k citelnějším prostředkům.
Jen doufám, že ty prostředky nebudou pro někoho likvidační. Neznalost zákona neomlouvá ani na silnici, ale ani na internetu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...jen bych prosil o vysvětlení, jak se tipař dostane přes RZ z videa k identifikačním údajům majitele/provozovatel inkriminovaného vozidla, aby se byl schopen zrealizovat TČ, kterou výše popisujete. Legální cestou to totiž není možné. Běžný občan, potažmo tipař, nemá přístup do registru motorových vozidel, bez kterého takovou identifikaci není schopný provádět.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zetti
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetti »

Bobe, tvá naivita částečně omlouvá tvé počínání. Legálně? Myslíš jako že by lapkové měli mít živnostenský list a s tím se prokázat, než si vylustrují majitele vozu?

K databázím má přístup celá řada státních i nestátních úřadů. Kromě policie a DI, statistický úřad a třeba ČKP a nevím kdo ještě. Mezi mnoha tisíci zaměstnanci jsou potencionální úniky dat. A za peníze lze koupit cokoliv. Je pravděpodobné, že jsou přístupy do databází evidovány, ale už není jisté, zda jsou archivovány dotazy. Už jsem to dlouho nepotřeboval, ale když ano, pokud měla evidenci policie, za pár korun poplatku ten údaj sdělila. Nyní mám pár kamarádů, a to nejsem lapka, a myslím, že stačí zavolat a potřebnou adresu získám. Nebo stačí, když řeknu, že do mě ten a ten na parkovišti strčil a že na něj potřebuju kontakt. A pošlu tam smažku, co udělá za jointa i stojku na hlavě.

Navíc je otázkou času, než někoho napadne databázi zveřejnit volně na netu, jak je to v současnosti u katastru nemovitostí.

Dávám všem týden času na likvidaci citlivých údajů, pak podám oznámení na ÚOOÚ. Není třeba mazat videa, je užitečné, když se mezi lidmi ví, že pirátství může být zaznamenáno. Pokud jsou videa na youtube, jdou citlivé údaje zakrýt online.
Odpovědět