Jak jezdit s automatem na snehu
Jak jezdit s automatem na snehu
Ceka me prvni zima s automatem (HDM).
Nejake tipy na rozjizdeni, jizda z kopce a do kopce?
Z elektronickych systemu mam jen ABS. ESP ani ASR ne.
Nejake tipy na rozjizdeni, jizda z kopce a do kopce?
Z elektronickych systemu mam jen ABS. ESP ani ASR ne.
Re: Jak jezdit s automatem na snehu
vetsina automatu, i starych by mela mit zimni rezim - bud rozjezdy na dvojku nebo citlive i podrazovani citlivejsi.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Není třeba nic měnit, stačí jezdit přiměřeně opatrně. Klasické HDM automaty (a CVT) se vyznačují plynulým záběrem, který se na sněhu a ledu hodí. K odpojení hnacích kol při smyku vždycky stačilo dát nohu z plynu (i když já vždycky spíš přidal, abych si to užil ). Když si zpětně promítám jestli pro mne zima znamenala nějakou výraznou změnu, na nic nepřicházím. Snad jen není dobré zapadnout, rozhoupat auto rychlým přehazováním D- R automatům nesvědčí.
U DSG se někdy uvádí že zabírají s trhnutím ale dostatečnou vlastní zkušenost nemám, zatím jsem to nezaregistroval.
U DSG se někdy uvádí že zabírají s trhnutím ale dostatečnou vlastní zkušenost nemám, zatím jsem to nezaregistroval.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Nesvědčí, ale lepší než se vykopávat lopatouJenyk píše:Snad jen není dobré zapadnout, rozhoupat auto rychlým přehazováním D- R automatům nesvědčí.
Ten můj už to párkrát zažil
2.9T RWD
úplně normálně. Nic jiného stejně s AT nevymyslíš.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Mno spíš mě napadlo, zda např při jízdě do zasněženého a uklouzaneého kopce není lepší přepnou na ruční řazení, aby si automat nepodřadil a díky tomu nezačaly prokluzovat kola.
zaradim D a jedu, netreba neco extra resit
Caddy: To je ale taky dáno polohou, ve které se vyskytuješ...
Ain´t nobody got time for that
Caddy asi nepostřehl, že téma se týká sněhu
jinak včera jsem v zasněženém kopci přeparkovával tourana s DSG a z (ne)citlivosti záběru jsem zrovna nadšený nebyl. Ale možná je to o jen zvyku
jinak včera jsem v zasněženém kopci přeparkovával tourana s DSG a z (ne)citlivosti záběru jsem zrovna nadšený nebyl. Ale možná je to o jen zvyku