Vyrazeni vs Zarazeni
- GeneHawkins
- Letec
Re: Vyrazeni vs Zarazeni
Nech si spravit brzdy.
ref brždění motorem na sněhu: 100% souhlas s vanátorem
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- GeneHawkins
- Letec
Jo? Tak si to vyzkoušejte třeba v padesátce s kopce s klasickým automatem. ;-
Proč ? V našich autech to funguje, motor na sněhu zvýší maximální brzdný účinek i když samotné brzdy jsou zcela v pořádku. Že tvoje auto neumí účinně brzdit motorem je jen tvůj problém.
- GeneHawkins
- Letec
Jedna perla za druhou.Vana píše:Proč ? V našich autech to funguje, motor na sněhu zvýší maximální brzdný účinek i když samotné brzdy jsou zcela v pořádku..
Tohle stále platíVana píše:...nepotřebuju tě nijak přesvědčovat, klidně zůstaň na svém.
To určitě, s motorem tak akorát dřív zablokuješ kola. Už konečně pochop, že celkový brzdný účinek není: brzdy + brzdný moment motoru. To se nesčítá, když použiješ plné brzdy (na hranici zablokování kol), tak zpomalení bude stejné se zařazeným kvaltem i bez něho (akorát se zařazeným samozřejmě budou brzdy použité trochu slaběji).
Kdyby tohle fungovalo, tak čtyřkolky brzdí nejlíp (a to opravdu neplatí).
Kdyby tohle fungovalo, tak čtyřkolky brzdí nejlíp (a to opravdu neplatí).
Davcza: můžu tě ubezpečit že na sněhu čtyřkolky opravdu brzdí nejlíp, alespoň ty trvalé. Nejspíše proto že motor udržuje kolům shodné otáčky a preventivně tak omezuje jejich individuální blokování i při intenzívním brzdění, zatímco při zpomalování jen brzdama ABS už při náznaku blokování ihned trochu odbrzdí a sníží tak celkový účinek.
Rozdíl v účinku jsem si několikrát ověřil v praxi při sjiždění prudkého spádu, kdy auto maximálně brzděné jen brzdami s pracujícím ABS při vyšláplé spojce zpomalovalo citelně hůře než když se do hry zapojil i motor. Je to fakt poznat.
PS: a fyzikální zákony mě nemusíš učit
Rozdíl v účinku jsem si několikrát ověřil v praxi při sjiždění prudkého spádu, kdy auto maximálně brzděné jen brzdami s pracujícím ABS při vyšláplé spojce zpomalovalo citelně hůře než když se do hry zapojil i motor. Je to fakt poznat.
PS: a fyzikální zákony mě nemusíš učit
- GeneHawkins
- Letec
Slyšel jsi už o diferenciálu?Vana píše:Davcza: můžu tě ubezpečit že na sněhu čtyřkolky opravdu brzdí nejlíp, alespoň ty trvalé. Nejspíše proto že motor při brzdění udržuje všem kolům shodné otáčky a tím preventivně omezuje jejich individuální blokování, ...
-
- Pan Řidič
co to je?