Jak na meziplyny?
Re: Jak na meziplyny?
nemam pocit, ze by tu nekdy vylozene zaznelo, ze plny meziplyn je absolutni nevyhnutelnost. je ale pravda, ze je nasim presvedcenim, ze je dobre jej umet a pouzivat uz jen kvuli plynulosti jizdy.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Bych to určitě nebagatelizoval jen na úroveň pocitů. Když se jede ostře s neslabou zadokolkou, což může být i 50 na vodě a 30 na sněhu, tedy na silnici běžně viditelný situace, je žádoucí zabránit případnýmu i třeba jen chvilkovýmu bloknutí zadnich kol. Můžeme se dlouze bavit o tom jak často to člověk potřebuje, ale hladkost a plynulost jízdy je trvalým bonusem. A jsme u toho co psal bond, trvalý používání přinese automatizaci a podiv nad ideou jezdit střídavě s/bez.
Pokud to okolnosti dovolí. Aktuálně mám zkušenost, kdy se na Grande Puntu měnily přední brzdy, dosloužilý OEM se kterýma byla špička-špička hodně náročná až nemožná kvůli absurdnímu přeposilování brzdovýho pedálu, byly vyměněny za EBC se kterýma je v pedálu lepší cit a mezyplyn na brzdách už jen obtížný.
Stejně tak boty, tuhle jsem jel neplánovaně a měl na nohách nevhodný boty. Šlo to, ale nohoklad na pedálech byl uplně jinej něž mám zažitý, ergonomicky mnohem nevýhodnější.
Pokud to okolnosti dovolí. Aktuálně mám zkušenost, kdy se na Grande Puntu měnily přední brzdy, dosloužilý OEM se kterýma byla špička-špička hodně náročná až nemožná kvůli absurdnímu přeposilování brzdovýho pedálu, byly vyměněny za EBC se kterýma je v pedálu lepší cit a mezyplyn na brzdách už jen obtížný.
Stejně tak boty, tuhle jsem jel neplánovaně a měl na nohách nevhodný boty. Šlo to, ale nohoklad na pedálech byl uplně jinej něž mám zažitý, ergonomicky mnohem nevýhodnější.
RWD
To je žvdycky - ježiši co s tou nohou furt děláš, dyť je to uplně zbytečný. Ty strašně moc řadíš!mmira píše:nemam pocit, ze by tu nekdy vylozene zaznelo, ze plny meziplyn je absolutni nevyhnutelnost. je ale pravda, ze je nasim presvedcenim, ze je dobre jej umet a pouzivat uz jen kvuli plynulosti jizdy.
A pak... To tvoje auto jezdí nějak plynule...
Jojo, to samo
ufff, to sem ráth, že mně někdo chápe....mmira píše: jiny se to nikdy nenauci, co je samozrejme taky ok.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Někdo má rád holky, někdo zase vdolky. Každej neumí všecko, já si třeba nejsem schopnej nalakovat nehty jak se mi klepou ruce, ani řezník bych být nemohl
Ale když jedu několik hodin v autě po okresce tak mě prostě baví sama sebe hecovat k co nejplynulejšímu řazení. Jsou auta kde je to na škodu a jsou tak přecpaný posilovačema/synchro že musí člověk hodně umět aby to nezhoršoval. Mámin i20x nebo co to je je toho ukázka.
Naproti tomu u mě v autě je to razantně poznat, když jedu ostřejším způsobem, jestli meziplyn je nebo není. Ale tady to má být spíš debata jak na to, než proč jo a proč ne mi přijde. Nadávat tu že je to na nic.
Nanic je i chodit k lazebníkovi se nechat oholit, nechat si péct chleba v kamenné peci na dřevo a ne si ho koupit v marketu. Žijeme v době kdy si můžeme dovolit spoustu věcí dělat jen proto, že se nám chce, nebo že na ně máme chuť. A tak to beru.
Každopádně - metoda s pohárkem a vodou jasně ukazuje, jak na tom je rozdíl meziplyn a bez meziplynu celkem výmluvně Mohl bych to zkusit natočit, ale nemám v autě žádnou rovnou plochu a nevím o silnici bez děr aby se to nevylilo samovolně
Ale když jedu několik hodin v autě po okresce tak mě prostě baví sama sebe hecovat k co nejplynulejšímu řazení. Jsou auta kde je to na škodu a jsou tak přecpaný posilovačema/synchro že musí člověk hodně umět aby to nezhoršoval. Mámin i20x nebo co to je je toho ukázka.
Naproti tomu u mě v autě je to razantně poznat, když jedu ostřejším způsobem, jestli meziplyn je nebo není. Ale tady to má být spíš debata jak na to, než proč jo a proč ne mi přijde. Nadávat tu že je to na nic.
Nanic je i chodit k lazebníkovi se nechat oholit, nechat si péct chleba v kamenné peci na dřevo a ne si ho koupit v marketu. Žijeme v době kdy si můžeme dovolit spoustu věcí dělat jen proto, že se nám chce, nebo že na ně máme chuť. A tak to beru.
Každopádně - metoda s pohárkem a vodou jasně ukazuje, jak na tom je rozdíl meziplyn a bez meziplynu celkem výmluvně Mohl bych to zkusit natočit, ale nemám v autě žádnou rovnou plochu a nevím o silnici bez děr aby se to nevylilo samovolně
lehce se chape nekdo, kdo je ve stejne situacipavproch píše:ufff, to sem ráth, že mně někdo chápe....mmira píše: jiny se to nikdy nenauci, co je samozrejme taky ok.
Autoforum.cz
Tak jinak. Zkousel jsem oba a rozdil v plynulosti nepocituji.
Jojo, ty si toho totiž jako řidič nevšimneš, protože se držíš volantu.lampa píše:Tak jinak. Zkousel jsem oba a rozdil v plynulosti nepocituji.
Ale když jede nekdo s tebou, pozoruj periferním pohledem, jak se jim při přeřazování hýbe hlava dopředu dozadu. podívej se na to.
Ty si myslíš že nic, ale ta hlava toho vedle to prozradí. A jako spolujezdec, dokud se na to nesoustředíš, si toho taky nevšímáš. Je to prostě součást cesty v autě, tak to bereš jako samozřejmý že se to děje.
Koukni se, když si budeš jistej že před tebou nic není, co to s těma lidma mezi 1, 2, 3 dělá
Můžeš pak napsat.
No podobne blbustky zkousim v aute zasadne sam. Ono totiz porad existuje riziko, ze se to nepovede a to je potom sakra znat. Pokud nekoho vezu, tak se snazim spojku poustet tak pomalu, aby bylo prerazeni neznatelne. A ma to nejake technicke opodstatneni, aby byl falesny meziplyn plynulejsi, nez ten s dvakrat vyslaplou spojkou?
všimni si toho když řadíš normálně, jestli mají tu hlavu nehnutě na místě jako při plynulé jízdě, nebo jestli se pohne. Uvidíš že se trochu zaklimbá dopředu/dozadu, tedy ne kdyz zkousis to prerazovani s meziplynem.lampa píše:No podobne blbustky zkousim v aute zasadne sam. Ono totiz porad existuje riziko, ze se to nepovede a to je potom sakra znat.
Ale stejne to musis zacit delat i s lidma - a prave se snazit abys to neposral jen to te motivuje se fakt neco naucit.