Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
d1.8t
Letec

Re: Jak na meziplyny?

Příspěvek od d1.8t »

Na neutrál jezdíš?
RWD
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

midlan píše:Chlapi fakt nekecám pokud stojím na brzdě a přitom podřadím klasicky bez meziplynu tak pedál trochu změkne, zdá se mi že to dělá i starší peugeot partner co mám teď půjčenej. Zítra to ještě otestuju :) Ještě mě napadá, že to možná není přímo situace podřazení, ale když začnu brzdit motorem z neutrálu.
Možná máš někde netěsnost a ztrácí se ti podtlak v posilovači při nízkých otáčkách.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Honda me dela uplne to stejny, zeptam se na to mechosa at na to mrkne...taky me napadl nejakej problem s netesnosti, zadny dalsi auto me to nikdy nedelalo
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Brus píše:To mne se zdaji v o3 pedaly prilis daleko od sebe, takze brzdit a davat meziplyn nezvladam. V mx5 to jde snaz
Já jsem na tom s o3 rs stejně. Mám malou a úzkou nohu, navíc k velké mezeře se přidá i ten zavěšený plynový pedál. Po pár neúspěšných pokusech to už ani nezkouším, pouze si to užívám při odřazování dolů bez brzd.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

panove, ja mam 39 nohu a je jen malo aut, kde si musim opravdu pomoci vytocenim paty a delat heel-toe. doporucuju sehnat si na rizeni boty se sirsi podrazkou.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Japa
Autoškolák

Příspěvek od Japa »

Měl jsem stejný problém, velká mezera mezi brzdou a plynem, navíc plyn dost vysoko, takže jsem si ho vyfrézoval z duralu. :)
Obrázek
Panda
BRZ
Allspace
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Ok řešení pro jedno auto, vhodný boty jsou univerzální. Závodní boty občas použít musim, ale líp se mi řídí v......., však vy víte v čem.
RWD
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

Bond007 píše:
lampa píše:To uz asi ne... Taky je otazka, nakolik jsou vselijake "Jandoviny" u auta se synchrony prinosem.
To se celkem lehce zhodnoti kdyz se je naucis ;) protoze ten pocit povedenyho presnyho meziplynu s hladkym prerazenim je bajecnej... Bohuzel,kdo nepoznal, nepochopi. Ukazoval jsem ted nedavno skupine zastancu automatu, jak pod plnyma brzdama zaradit hladce ze 3 na 1 v 50 kmh.. Neverili ze to jde.., a koukali kdyz slo
Porad nevidim, v cem je lepsi janduv zpusob, nez sennuv. Aspon se usetri spojka tim, ze se nemusi tolikrat mackat.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jedno cinske prislovi rika, ze jestli necemu nerozumis, nejdrive se to nauc a pak to nepouzivej ;)

jinak je to o tom, ze clovek tim obejde synchronizacni mechanismus. u nekterych prevodovek to vyrazne zrychli cas razeni, u jinych ho to v podstate jen vyhladi.

v konecnem dusledku je to podle meho soudu o pocitu a vlastnich ambicich. je-li nekdo hracicka, delat to bude uz jen pro ten pocit, ze to umi. jiny se to nikdy nenauci, co je samozrejme taky ok. jen pak nesmi chodit a rozhlasovat, ze ten komplexnejsi zpusob je k nicemu.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

mmira píše:jiny se to nikdy nenauci, co je samozrejme taky ok. jen pak nesmi chodit a rozhlasovat, ze ten komplexnejsi zpusob je k nicemu.
A nebo se to naučí a pak chodí a všude rozhlašuje jaká je to nutnost nejvyšší - což je zas druhý pohled, který mi přijde že na AF trochu frčí :D . Já jsem spíš hračička a proto mi je ten "Jandovský" styl blízký a snažím se o něj (bo mě to jako hobíka vnitřně uspokojuje).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět