Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
EL_XEL
Letec

Re: Jak na meziplyny?

Příspěvek od EL_XEL »

Ty meziplyny s brzděním jsou stejně dobrý téma. Při normálním podřazování už dávám naprosto automaticky (a v OIII RS jdou mnohem líp než v Golf VI GTI), ale brzdit a do toho dávat meziplyny, to prostě nedávám. Protože v tu chvíli dupnu na brzdu moc a veškerá plynulost je v háji (něco jiného je, že to při normální jízdě není potřeba tak, jako někde na okruhu, navíc utahat normální jízdou, i svižnější, brzdy na OIII RS je skoro nemožný).

Ale i tak - nějaké tipy, jak se učit meziplyny při brzdění? Přijde mi, že si u toho musím vykloubit nohu.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

To mne se zdaji v o3 pedaly prilis daleko od sebe, takze brzdit a davat meziplyn nezvladam. V mx5 to jde snaz
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

midlan píše: Ahoj, má někdo pro mě nějakou radu jak natrénovat meziplyny při brždění? Klasické podřazení s meziplynem (bez brždění) s dvojitým vyšlápnutím spojky ovládám už asi tak rok. Dokážu řadit bez problémů i bez spojky. S tou brzdou mi to ale nějak nejde dohromady :( Nejčastěji jezdím ve fiatu panda, a tam se to ještě trochu komplikuje, že účinek posilovače brzd je závislý na otáčkách motoru. Tzn. když plynule brzdím a zároveň do toho (bez meziplynu) podřadím, cítím jak se zvednutím otáček motoru brzdový pedál změkne, ikdyž na něj tlačím pořád stejnou silou.
Máš to nějaký polámaný... naše pindice nic takového nepředvádí... a je fakt, že u pindice mi dou meziplyny pod brazdama ze všech mých aut nejlíp (čti cuká to enem troche bo ten motůrek má prostě příliš malý brzdný moment...) , ano sem lempl... dyž si vzpomenu, co mi -pj- předvedl s jeho e90 a pak zopakoval i s mým bramborem - z kilošedesát na nulu pod docela ostrýma brzdama 6->5->4->3->2->1 bez jediného sebemenšího cuknutí, nenásilně, nenuceně, samo.... chjo no...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
doriftonigga
Pan Řidič

Příspěvek od doriftonigga »

Však to je robot.

Já už přesně po roce meziplyny při brzdění občas zvládnu jak DCT :D
karyslav
Autoškolák

Příspěvek od karyslav »

S bržděním jsem to uměl před 6 rokama ve feldě... ve Swiftovi jsem na to nějak ještě neměl koule/nervy :-D Asi už je na čase.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

EL_XEL píše: Ale i tak - nějaké tipy, jak se učit meziplyny při brzdění? Přijde mi, že si u toho musím vykloubit nohu.
Učit se do vyšších kvaltů 5-4-3, je tam menší přeskok otáček tudíš plyn nemusí bejt tak hlubokej. Pokud to jde, preferovat špička-špička, je to ergonomicky výhodnější. Předem si natrenovat silný brždění s půlkou nohy na pedálu.
RWD
karyslav
Autoškolák

Příspěvek od karyslav »

Jo mám celkem širokou hnátu takže špičpa-špička nebude problém. Ten tip se silným bržděním s půlkou nohy je boží! Dík!
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

bacha na tu pulku chodidla - pokud je pata vytocena dovnitr, tak noha muze sklouznout. lidem s mensim chodidlem doporucuju mit chodidlo svisle nebo dokonce vytocit patu lehce ven. umozni to lepsi kontrolu jak nad brzdenim, tak nad ovladanim plynu a jeste nebude hrozit to nechtene sklouznuti z brzdy
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

dovnitř ve smyslu k brzdě?
Pravda vyděsí
karyslav
Autoškolák

Příspěvek od karyslav »

Myslím že právě směrem k plynu, tak aby tlak na špičku šel k brzdě - líp se ti tak tlačí. Takhle nějak jsem to používal právě v té feldě, podvědomě, jestli se správně pamatuju.
Odpovědět