Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
tomoking
Spolujezdec

Re: Dalkove studium - jak se naucit jezdit

Příspěvek od tomoking »

pjanda píše:S tim videem se rozhodne neztotoznuji, delat to bez dvojiho vyslapnuti spojky je jen rezignace na to delat to poradne. Navic koukam, ze to napodruhe udelal spravne, takze to proste dela dobre jen kdyz to stiha apod...

Pata-spicka/spicka-spicka je dle chuti kazdeho soudruha, ale jsem presvedcen, ze s tim prvnim nejde dosahnout tak dobrych vysledku jako s tim druhym. Proto jsem to take v prubehu let zmenil...
je videt , ze jsi nejezdil nikdy na zavodnim okruhu ;)
behem prudkeho brzdeni (prudke = na mezi prilnavosti pneu) neni cas na dvoji vyslapnuti proto se pouziva jen jedno plus technika spicka-spicka nebo spicka - pata

Tyto techniky nemaji nic spolecneho ze synchrony (zavodni prevodovka zadne nema) ale jde jen o to aby se nezablokovaly kola pri
podrazeni (na mokru to muze mit fatalni nasledky )
rychle vozy :-)
karelpipa
Pan Řidič

Re: Jak na meziplyny?

Příspěvek od karelpipa »

není čas jo?
Koukni
http://www.youtube.com/watch?v=CvDD8V9Liq8 A to rozhodně nemá slicky, protože na (za) mezí přilnavosti je v podstatě neustále :)
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Znám taky jednoho závodníka, co meziplyny nepoužívá a už vůbec né plný s dvojím vyšlápnutím spojky, takže je to možný. Navíc na okruhu pokud má člověk správně brzdit, tak tam na meziplynování moc času není. Já teda 2x vyšlapávám spojku i při řazení nahoru, ale nečekám od toho nějaký extra technický přínosy, ale spíš mě to baví a dělá mi to dobře :) (pokud se to dělá dobře, tak je řazení o dost plynulejší a přitom rychlý). Myslím, že pjanda o tomhle stylu ježdění mluví jako o "silniční eleganci", ten termín je mi hodně sympatický.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

A jakej že je smysl 2x vyšlápnutej spojky při řazení nahoru?
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Pročti vlákno, je to tu zmíněný (mělo by to trochu víc pomoci roztočit synchrony). Aspoň u mýho auta, pak cítím že překonávám menší odpor a prostě mi to dělá dobře :) , jestli to reálně krom mýho pocitu něčemu pomůže ale nevím.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Při řazení nahoru je potřeba synchrony zpomalit, takže to jako třeba zrychluješ na trojku, máš tam třeba 5 tisíc otáček, vyšlápneš na neutrál, počkáš až otáčky spadnou na třeba 3 a půl tisíce nebo kolik zrovna to potřebuje a pak znovu spojka a řadíš? To se mi zdá k ničemu, to přece nepotřebuje ani V3S. Ale možný je všechno, třeba se dovím novou věc :ymhug:
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Zkus a uvidíš, třeba se ti to bude taky zdát plynulejší. Co to dělá nebo nedělá už tady je popsaný výš.
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Zkusíme, uvidíme.
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

velky prinos to malo pri aute kde padali pomaly otacky

ale napr. favo tam padaju rychlo takze netreba resp. nebol citit taky prinos
Michal82
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

At si každej řiká co chce ale dávat meziplyny u dnešních aut je nesmysl. To mělo smysl u aut typu Praga V3S, LIAZ atd, které neměli synchronizovanou převodovku. Dělal jsem to třeba u své Scanie která měla natočeno 1,5 milionu a na 4-ce byl už synchron špatnej takže bez meziplynu , respektive dvojité spojky to nešlo. ještě mi někdo nevysvětlil jakej smysl by měl mít třeba ten falešnej meziplyn jak tu píšete. podle mě žádnej smysl nemá
Odpovědět