Kdo má přednost?
- Truck Daškam
- Letec
Re: Kdo má přednost?
Úplně zapomínáte rozlišovat, kdy to je celé jedna křižovatka (a platí semafor pro všechny jak píše Předseda) a kdy jsou to dvě na sobě nezávislé křižovatky a platí to co píše petr_riha
Václavak, Krč - Sulická: To jsou dvě křižovatky na sobě nezávislé a semafor neplatí pro ty vpravo
Střešovice: Jedna křižovatka, semafor správně platit má, jak píše Předseda (a popisuje ten odkaz)
Václavak, Krč - Sulická: To jsou dvě křižovatky na sobě nezávislé a semafor neplatí pro ty vpravo
Střešovice: Jedna křižovatka, semafor správně platit má, jak píše Předseda (a popisuje ten odkaz)
Chápeš to?
Kde to má oporu v zákoně? A jak poznám, jestli to je jedna křižovatka nebo dvě? ŽE se na Střešovické podívám za roh, jestli tam je nebo není semafor a podle toho se rozhodnu, kolik to je křižovatek a kde mám zastavit? Najedu k trojúhelníku, zjistím, že tam semafor není, tak vycouvám 10m zpět, abych na ten rovně viděl? Nebo?Truck Daškam píše: ↑čtv 27 črc 11:00 Střešovice: Jedna křižovatka, semafor správně platit má, jak píše Předseda (a popisuje ten odkaz)
Výhoda té křižovatky je ta, že:
- pokud mají auta rovně zelenou, můžu jet, protože směr, kterému dávám přednost, má červenou.
- pokud mají auta rovně červenou, dávám přednost, protože volný směr má zelenou.
Naštěstí se tedy vždy řeší stejně a na výsledek nemá vliv. Maximálně to odskáče někdo zezadu, kdo nebude čekat, že má před sebou trubce, který zastavuje na trojúhelníku i když ve volném směru nic nejede. Dopravní nehoda bude sice toho chudáka vzadu (nedobrzdil), vám to rozbité auto budu za to nesmyslné brždění docela přát.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Přečti si ten odkaz, co poslal Předseda.
Pro mě je to taky nová věc, ale jak jsem psal už dřív - Předseda není první, co na to upozornuje, že toto řešení nemá v oporu v zákoně
Výhody mi vypisovat fakt nemusíš a neboj se, že zrovna já tam začnu zastavovat
Pro mě je to taky nová věc, ale jak jsem psal už dřív - Předseda není první, co na to upozornuje, že toto řešení nemá v oporu v zákoně
Výhody mi vypisovat fakt nemusíš a neboj se, že zrovna já tam začnu zastavovat
Naposledy upravil(a) Truck Daškam dne čtv 27 črc 11:15, celkem upraveno 1 x.
Chápeš to?
Dodám, že dotaz z Václaváku platí i pro tu Střešovickou.
Opravdu si myslíš, že pro tebe ten semafor platí?
- Pokud ano, jakto, že tam nemají chodci semafor (a tedy mohou vstoupit na přechod v době, kdy já mám zelenou v témže směru - znamená to tedy, že když mám zelenou, mám zastavit a dát přednost chodcům, prootže nevím, jestli mají taky semafor)?
A teď čekám odpovědi borci.
- pokud mají auta rovně zelenou, může chodec vstoupit na přechod, kde nemá semafor? Pokud ano, mám pokaždé, když jedu autem na zelenou, zastavit a pustit chodce, kteří stepují u přechodu? Nebo?
Opravdu si myslíš, že pro tebe ten semafor platí?
- Pokud ano, jakto, že tam nemají chodci semafor (a tedy mohou vstoupit na přechod v době, kdy já mám zelenou v témže směru - znamená to tedy, že když mám zelenou, mám zastavit a dát přednost chodcům, prootže nevím, jestli mají taky semafor)?
A teď čekám odpovědi borci.
- pokud mají auta rovně zelenou, může chodec vstoupit na přechod, kde nemá semafor? Pokud ano, mám pokaždé, když jedu autem na zelenou, zastavit a pustit chodce, kteří stepují u přechodu? Nebo?
- Truck Daškam
- Letec
Jenže Václavák jsou dvě křižovatky vedle sebe, Střešovice je jedna velká křižovatka - v tom je ten rozdíl
Chápeš to?
TD: podle čeho to poznám? A co odpověď na ty chodce na Střešovické?
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Nijak - jak to poznáš jsme tu řešili s Předsedou dřív a od ŘB jsme se dozvěděli, že jsme kreténi
Poznat to je tak, že na tom ochraném ostrůvku je pro kolmá vozidla značka upravující přednost - tj. značka "hlavní". Nebo třeba zde (a zde jsou prohozený přednosti)
https://www.google.com/maps/@50.1269757 ... ?entry=ttu
Poznat to je tak, že na tom ochraném ostrůvku je pro kolmá vozidla značka upravující přednost - tj. značka "hlavní". Nebo třeba zde (a zde jsou prohozený přednosti)
https://www.google.com/maps/@50.1269757 ... ?entry=ttu
Chápeš to?
A co odpověď na ty chodce na Střešovické?
Btw. ano podle značek na ostrůvku. Na Střešovické je jen trojúhelník, žádný semafor. Děkuji za odpověď
Btw. ano podle značek na ostrůvku. Na Střešovické je jen trojúhelník, žádný semafor. Děkuji za odpověď
TD: ten Václavák, tam vůbec není podstatný jestli to je jedna nebo dvě křižovatky, ten semafor prostě vpravo neplatí protože má šipku ROVNĚ! A usuzovat na něco podle cedule ZÓNA a podle toho řešit jestli semafor áno nebo nee když je to na něm jasně a světelně zobrazený mi přijde trošku mimo. Jo můžem diskutovat jestli ta zóna neměla být o kousek dál ale to si vyřiďte s dopravním odborem v Praze. Ale na platnost toho semaforu to nemá žádný vliv a rozhodně to není stejná situace jak se nám tady snaží někdo podsouvat. By mě zajímalo jestli ve skutečným provozu takhle řešíte takovýhle myšlenkový veletoče.
Pepa, neřeš šipku na Václaváku, prosím o odpověď na chodecký (ne)semafor ve Střešovické.