Kdo má přednost?
Re: Kdo má přednost?
snažíš se z toho dobře vykecat okolo, ale k věci: tvrdili jste, že to víte na beton, tak prosím, podložte arumenty. Ideálně odkazy na § 361čky, na základě kterých tvrdíte, že odbočit doprava je oukej.
- Truck Daškam
- Letec
Ta Sulická v klidu je, to jsou dvě křižovatky.
Kdyby pro směr rovně dali limit 30, platí jen pro ty co jedou rovně (tj, dali by značku na ostrůvek)
Kdyby dali pro směr doprava limit 30, platí jen pro ty co jedou doprava (tj. dali by značku na chodník ZA odbočku)
Kdyby pro směr rovně dali limit 30, platí jen pro ty co jedou rovně (tj, dali by značku na ostrůvek)
Kdyby dali pro směr doprava limit 30, platí jen pro ty co jedou doprava (tj. dali by značku na chodník ZA odbočku)
Chápeš to?
Nikdo se z ničeho nevykrucuje. Klidne tam zastav a počkej, až ti to nekdo na místě vysvětli.
Výhoda pro tebe je, ze tam dávas přednost tak jako tak.
Výhoda pro tebe je, ze tam dávas přednost tak jako tak.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Ty seš mamlas, fakt. Děláš ramena, jak je to přeci na beton jasné, že se tam nestaví. Dal jsem ti 2x odkaz, který danou situaci rozebírá a závěr je přesně opačný než tvrdíš ty. Jen na rozdíl od odkazu, ty svoje přesvědčení nijak nepodkládáš. Naopak ses zasekl na trapných kecech typu "tak tam zastav" / proč bys tam měl zatavit apod. K danému tématu vůbec nepřispíváš a od jádra věci odbíháš. Zkrátka se z toho snažíš vykecat a svádět pozornost jinam.
Takže znova k jádru věci: umíš podložit svoje přesvědčení, že odbočení doprava je OK nebo ne?
Takže znova k jádru věci: umíš podložit svoje přesvědčení, že odbočení doprava je OK nebo ne?
Na probírání se zákonem nemám chuť ani čas. Stavím na semaforu, který je mně určený, ne na semaforu, který vede jinam, než já jedu.
Tak znovu: kde v těch Střešovicích zastavíš, pokud pro tebe ten semafor platí? Proč je tam pro odbočení vpravo druhý trojúhelník, když už předtím by platil ten u semaforu?
Tak znovu: kde v těch Střešovicích zastavíš, pokud pro tebe ten semafor platí? Proč je tam pro odbočení vpravo druhý trojúhelník, když už předtím by platil ten u semaforu?
ten trojúhelník, neboli dej přednost tam je proto že v zákoně je jasně napsaný kde a jak se má umístit jaká značka. Vlevo můžou být jen některé značky, typicky ty upravující parkování atd, dohledej si to. Zrovna tak jsou pravidla pro značky nad vozovkou, kdy a pro koho platí. Jenže semafor tam nic takového nemá. Takže já to vidím tak že platí vždy. No každej svého štěstí strojvůdce, já si svýho řidičáku dost cením.
Předseda, PepaSFI: tak dobře, jiný protipříklad.
Sjíždíš z magistrály na Václavák - https://www.google.com/maps/@50.079844, ... ?entry=ttu
Opravdu si myslíš, že pro tebe ten semafor platí?
- Pokud ano, jakto, že tam nemají chodci semafor (a tedy mohou vstoupit na přechod v době, kdy já mám zelenou v témže směru - znamená to tedy, že když mám zelenou, mám zastavit a dát přednost chodcům, prootže nevím, jestli mají taky semafor)?
- Pokud ne, v čem se tato situace liší od Střešovic?
Sjíždíš z magistrály na Václavák - https://www.google.com/maps/@50.079844, ... ?entry=ttu
Opravdu si myslíš, že pro tebe ten semafor platí?
- Pokud ano, jakto, že tam nemají chodci semafor (a tedy mohou vstoupit na přechod v době, kdy já mám zelenou v témže směru - znamená to tedy, že když mám zelenou, mám zastavit a dát přednost chodcům, prootže nevím, jestli mají taky semafor)?
- Pokud ne, v čem se tato situace liší od Střešovic?
ale no tak! Co to na nás zkoušíš? Tam je semafor se šipkou rovně takže platí jen pro rovně. Pokud tohle nedokážeš rozlišit tak to potvrzuje čeho jsem se obával a co bohužel potkávám častěji než bych si přál.
- Truck Daškam
- Letec
ad. Václavák:
Opět je to další silnice a další křižovatka.
Což prozrazuje třeba ta značka "Zońa", která platí pro ten Václavák. Pokud by to byla jedna silnice (a semafor tím pádem platný pro auta vpravo), magistrála by patřila do zóny...
Opět je to další silnice a další křižovatka.
Což prozrazuje třeba ta značka "Zońa", která platí pro ten Václavák. Pokud by to byla jedna silnice (a semafor tím pádem platný pro auta vpravo), magistrála by patřila do zóny...
Chápeš to?
LOL... tak ty máš dobře vymleto Ale nic si z toho nedělej, já taky mám strach z borců, jako jsi ty, který zastaví i na světlech, které se mě netýkají.
Hádej, proč na té Střešovické není šipka vlevo. A ne, není to kvůli těm, kteří ten semafor míjejí a odbočují vpravo.