Kdo má přednost?
Re: Kdo má přednost?
A když tam semafor není?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Tak zastavís u jiného nejbližšího semaforu
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Pokud to je opravdu tak, jak píše Předseda, pak se zase jedná o nedomyšlený paskvil, který nemá logiku a snad to normální policajt řešit nebude. A pokud na takové křižovatce odbočující způsobí nedáním přednosti nehodu, pak je kokot a papíry do čistírny za jízdu na červenou, právem patří.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
No ten obrázek tomu ani neodpovídá
- Truck Daškam
- Letec
Aha, takže onen komentující měl skutečně pravdu
Nabízí se ještě jedno řešení - a že za ostrůvkem to bude další křižovatka, tj. že semafor v tu chvíli taky neplatíK oběma argumentům pak je třeba připomenout, že zatímco v případě stálých svislých dopravních značek stanovuje vyhláška č. 30/2001 Sb. ve znění p.p. ve svém § 5, odst. 2 umísťování těchto značek obvykle při pravém okraji, pro případ světelných signálů takové pravidlo neexistuje.
Chápeš to?
jenže to by byla "další" křižovatka. Nemůžeš jednu křižovatku ignorovat protože se chceš řídit pravidlem pro tu další. A semafor přece platí ikdyž není na křižovatce.
Opravdu to vypadá že semafor platí ať je kdekoliv, vždyť semafory pro levou část křižovatky se běžně umisťují vlevo a nikde není žádný předpis že by se to smělo jen když je na nich sklíčko s levou šipkou. Nejspíš někde bude technická norma jak vysoko, jak daleko, kam a jak mají svítit a jak mají být vidět. Ale o tom že vlevo to neplatí jsem nic nenašel. Taky už to někde bylo dotazováno, a výsledek tentýž. V Jihlavě taková křižovatka byla a předělali to na šipkový, nevím jestli v rámci běžné obnovy nebo kvůli tomu nesprávnému vykládání. Každopádně projetí červené je nebezpečná praktika a kvalitně oceněná zcela po právu nemalou penaltou.
Opravdu to vypadá že semafor platí ať je kdekoliv, vždyť semafory pro levou část křižovatky se běžně umisťují vlevo a nikde není žádný předpis že by se to smělo jen když je na nich sklíčko s levou šipkou. Nejspíš někde bude technická norma jak vysoko, jak daleko, kam a jak mají svítit a jak mají být vidět. Ale o tom že vlevo to neplatí jsem nic nenašel. Taky už to někde bylo dotazováno, a výsledek tentýž. V Jihlavě taková křižovatka byla a předělali to na šipkový, nevím jestli v rámci běžné obnovy nebo kvůli tomu nesprávnému vykládání. Každopádně projetí červené je nebezpečná praktika a kvalitně oceněná zcela po právu nemalou penaltou.
protože § 70 2a.., pak se nediv, že musím odkaz dávat 2x
Jste oba rádoby vtipní. Ale dělali jste ramena, že to víte na beton, že semafor neplatí. Zatím máte jen hospodské řeči a nic víc.
Tomu, že to možná není tak černobílé mě vede i to, že přesně takovou křižovatku při sjezdu z JS na sulickou předělali.
https://goo.gl/maps/UaJZ92PSpoQ6bLo79 rok 2019 a mrkněte na rok 2022. Krom semaforu doprava se nezměnilo vůůbec nic. Proč tam ten semafor dodělali, když podle vás je na beton v pohodě odbočit vpravo?
Ale třeba máte pravdu Jen by mě zajímaly nějaké sofistikované argumenty, než že se tak jezdí každý den.
Ja nemam sofistikovanej argument a mozna mas i pravdu. Ale přišlo by mi to šílený. A v ty prvni křižovatce, kde mas ty 2 pruhy mi to prijde jako naprostej nesmysl
- Truck Daškam
- Letec
To sice ano, ale kdyby to byla další křižovatka, je to reálně další (jiná) komunikace s "vlastníma" pravidlamajenže to by byla "další" křižovatka. Nemůžeš jednu křižovatku ignorovat protože se chceš řídit pravidlem pro tu další. A semafor přece platí ikdyž není na křižovatce.
V ideálním světe, kde se semafor používá smysluplně ano. V našem světe, kde se semafor používá k buzeraci (jedeš 51? tumáš červenou!) a tam kde by potřeba vůbec nebyl, ale vyžaduje to EU - neKaždopádně projetí červené je nebezpečná praktika a kvalitně oceněná zcela po právu nemalou penaltou.
Chápeš to?
Treba tam byly dříve nehody, když tam byl jen trojúhelník do volného směru. Teď je tam semafor a nehody třeba nejsou. Nebo někdo potřeboval proinvestovat EU peníze. Nebo milion dalších mozňsoti.Předseda píše: ↑čtv 27 črc 06:59 Tomu, že to možná není tak černobílé mě vede i to, že přesně takovou křižovatku při sjezdu z JS na sulickou předělali.
https://goo.gl/maps/UaJZ92PSpoQ6bLo79 rok 2019 a mrkněte na rok 2022. Krom semaforu doprava se nezměnilo vůůbec nic. Proč tam ten semafor dodělali, když podle vás je na beton v pohodě odbočit vpravo?
Ale třeba máte pravdu Jen by mě zajímaly nějaké sofistikované argumenty, než že se tak jezdí každý den.
Z toho, ze se někde dodělal semafor, nelze dedukovat, ze ta křižovatka byla nepřehledná, špatně řešena nebo cokoliv jiného. A už vůbec to nejde dávat do souvislosti s jinou podobnou křižovatkou.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW